Concert de protest

Am fost sambata la concertul de protest din Piata Constitutiei (citeste aici mai multe detalii) si am semnat petitia.

Apreciez ceea ce au reusit sa faca organizatorii, adica sa aduca pe aceasi scena cateva formatii bune (Luna Amara, Altar) si altele bunicele (Buricul Pamantului, Implant pentru refuz, Raza, Tapinarii… etc) cu un buget care presupun ca nu era prea mare. Marii absenti: Phoenix si Iris (zvonoteca zice de primii ca nu au venit din cauza ca avusesera in urma cu 2 zile concert in Bucuresti si erau deja dupa un turneu national iar de Iris, bineinteles, motive financiare). Din punct de vedere al concertului mi-au placut Luna Amara, Altar, Buricul Pamantului, Tapinarii si am revazut in concert dupa mult timp Sarmalele Reci. IPR este prea „ragusit” pentru gustu meu, Raza nu mi-a atras atentia decat cu „Amintiri cu haiduci” care mi-a placut cum suna asa mai hard, Vama (adica Tudor Chirila) a cantat ceva de pe ultimul album Vama Veche (neinteresant) iar la Florin Chilian, care a intrat ultimu (punct slab la organizatori pentru asta) piata a ramas cam goala.

In rest, muuuuuuulta pustime imbracata in tricouri negre cu diverse formatii dar si ceva lume care aveau habar ce se intampla acolo.

Ca o parere personala, e bine ca exista atitudine civica fata de anumite legi, dar diversele exprimari si actiuni gen „Ne indreptam spre un stat de tip islamist” (moderatorul), „Nu ii vreau pe arabi pe capu meu” (Tudor Chirila) si altele: Noul comunism, Suntem cenzurati, etc…, fluturarea steagului si pancarde tinute de pustani mascati pe care scriau „Democratie? WTF” mi se par exagerate.

Legea impotriva careia s-a manifestat (si mai bine zis impotriva unui articol din acea lege) este intr-adevar aberanta si lasa loc de interpretari si din acest motiv am semnat petitia.

Foto copyright © Alexandra Radu
Facebook Comments

2 comentarii la „Concert de protest”

  1. Chiar a zis Tudor Chirila ” Nu ii vreau pe arabi pe capu’ meu” ?? Islamofob ??? Nu pot sa cred ca Tudor Chirila ar putea zice asa ceva, il credeam tolerant si progresiv.

  2. Probabil ca a zis-o in contextul in care Romania are trupe prin Orient, nu mai stiu exact discursul… dar nu asa a zis, si nu era o acuza la adresa arabilor ci din contra sublinia faptul ca ar trebui sa avem grija la cum ne purtam in relatiile cu celelalte popoare.

    A zis-o in sensul ca nu vrea atentate islamiste in Romania, ceea ce este normal, dar exagerat pentru scopul acelui concert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.