Raspuns de la Primaria Bucuresti

In urma postului „Mizeria din centrul Bucurestiului” am primit de la Primaria Bucuresti urmatorul raspuns:

Stimate domn,

Urmare sesizarii dvs. transmisa prin email institutiei noastre în data de 02.10.2008 si înregistrata la Directia Inspectie si Control General cu nr. 18/4156/09.10.2008, va comunicam ca inspectori din cadrul Serviciului Control Salubritate au procedat la verificarea prin sondaj a unui numar de 18 agenti economici care-si desfasoara activitatea în centrul istoric, aplicându-se sanctiuni contraventionale în valoare de 9.000 lei, acelora care nu au respectat prevederile stabilite prin HCGMB 147/2005 privind normele de salubritate si normele de igienizare ale municipiului Bucuresti.

Tinând cont de sesizarea dvs. s-a luat legatura cu operatorul de salubritate care actioneaza pe raza sectorului 3, punându-i-se în vedere sa accelereze ritmul de evacuare a deseurilor aruncate pe carosabil, în santurile formate în urma lucrarilor de constrcutii sau la colturile imobilelor situate în perimetrul în cauza.

În perioada 18 – 20.10.2008 s-a desfasurat o actiune ampla de salubrizare a centrului istoric, punându-se accent pe evacuarea atât a deseurilor stradale cât si pe evacuarea deseurilor aflate în santurile apartinând oraganizarii de santier sau siturilor arheologice.

Din verificarile efectuate pe teren, împreuna cu conducerea societatii de salubritate, în data de 20.10.2008, s-a constatat ca echipajele de interventie au salubrizat zona (vezi foto anexate).

Starea de fapt existenta în centrul istoric este generata nu atât de agentii economici care-si desfasoara activitatea aici, cât de lucrarile de reabilitare infrastructura aflate în derulare si în mod special de o parte a cetatenilor care tranziteaza sau locuiesc în zona, care dau dovada de lipsa de educatie eco-civica si responsabilitate.

Cu stima,
DIRECTOR EXECUTIV ADJ.,
Ilie Unga

Le multumesc celor de la Primarie de raspuns si trebuie sa recunosc ca si cetatenii, cei care locuiesc, isi desfasoara activitatea in zona sau simpli trecatori, poarta poate mai mult de jumatate din vina pentru cum arata locurile acelea. Dar, trebuie retinut, ca fara amenzi si aplicarea legii nu se va face niciodata „curatenie”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.