Martorii lui Iehova

Voi scrie azi un alt post, poate si ca raspuns la comentariul Mariei de la „Campanie ateista”. In urma cu mai bine de un an, eram in tramvaiul 34 si ma indreptam spre Obor. Langa mine se afla o femeie la vreo 50 de ani, cu privirea trista si basma neagra. La un moment dat, s-au apropiat alte doua femei si s-au uitat la ea vreo cateva secunde, dupa care una dintre ele a intrebat:

– Buna ziua. Va vad suparata, ati avut vreun necaz.
Ea se uita mirata la ele si le raspunde dureros de sincer.
– Da… Mi-a murit fiul.
si a lasat privirea in jos.
– Imi pare rau… fiti tare. Dumnezeu va va ajuta…
– Da… asa e…, a spus femeia trista.
In acel moment, cealalta scoate o revista din sacosa si i-o intinde. Observ ca era „Turnul de veghe”, revista de propaganda a Martorilor lui Iehova.
– Luati aceasta revista (si i-o pune in mana). Aici va invata despre Dumnezeu.
Acum, femeia a fost pusa intr-o situatie jenanta… Daca refuza, poate jignea pe cineva care ii adresase cateva cuvinte de alinare… daca accepta, poate isi jignea religia ei. A intrebat:
– De la ce religie sunteti?
– Martorii lui Iehova.
Si de aici incepe circul.
– Da… multumesc, dar nu vreau. Vin de la biserica. Ma rog la Dumnezeu… (primul refuz)
– Luati-o totusi, va v-a ajuta sa il gasiti pe Dumnezeu
– Nu… multumesc… (al doilea refuz)
– Uitati… scrie si despre Isus.
Femeia cu revista in mana, cu mana intinsa de o juma de minut…
– Nu… multumesc. Nu am timp (al III-lea refuz)
(si alte scuze penibile, de parca ea trebuia sa isi ceara scuze)
Deja incepusem eu sa ma enervez asa ca intervin:
– Ma scuzati! Dati-mi mie revista.
Imediat s-au reorientat catre noua victima (eu) si au lasat-o pe femeie in pace.
– Aa, uitati ca o vrea baiatu…
– Da. O vreau pentru a o pune la primul cos de gunoi. Profitati de suferinta oamenilor sa le bagati pe gat revista.
– Dar noi nu profitam de nimeni… Daca nu o vroia nu o lua.
– Si faptu ca v-a refuzat de 3 ori ce inseamna?
Iau revista si ma indrept spre usa de coborare din partea opusa.

Facebook Comments

215 comentarii la „Martorii lui Iehova”

  1. da..ok..atitudinea ta a fost perfecta…si am patit de foarte multe ori, si eu, lucruri asemanatoare.Totusi asta nu ma determina sa-mi schimb parerea, ci poate sa adaug la comentariul anterior mai multi de „lasa-ma” in loc de unul.:)

  2. Apropo doam-lor si dom-nilor ati scapat din vedere un simplu lucru : daca acele 2 doamne au procedat asa inseamna ca toata Organizatia Religioasa a Martorilor lui Iehova procedeaza intr-un astfel de mod ??? Ia ganditiva un lucru : una din cele 10 porunci din Biblie [ si a d-voasta si a mea chiar ] spune asa : ‘sa nu ucizi’ …. , atunci cum voi respectati ceea ce este scris in Biblie ??????

  3. @Philip exlibris: asa este. si? eu am luat atitudine impotriva celor doua „apostole” care primisera misiune de la organizatia martorilor.

    @Gicu: doar daca mergi si tu la „intrunirile” unor organizatii ateiste, ale bisericii ortodoxe sau catolice. (la alegere)

  4. Martorii lui iehova atrag numai oameni cu 1/2 neuroni si il spala si pe ala.As dori ca societatea romaneasca sa-i extermine pe acesti paduchi care sug seva societatii.Nu vedeti ca au timp sa se plimbe si sa imparta „turnul de veghe ” in loc sa-si castige cinstit existenta? cat timp trebuie sa-i mai toleram? sper sa nu ajungem ca in situatia irlandei!!!!!!!!!!!!!!!!
    Romani nu uitati de credinta noastra strabuna!!!!
    NU TREBUIE SA IMPORTAM SI PORCARIILE SI SCURSURILE SOCIETATII AMERICANE !!! CACI ASTA SUNT IEHOVISTI DIN ROMANIA!!!!

  5. Martorii lui Iehova sunt fiinte umane, au nevoie de oxigen de lumina, de hrana, nu traiesc pe motorina, muncesc, au nevoie de odihna, si celelalte necesare unei fiinte umane; isi castiga existenta cinstit, cel putin marea majoritate; nu trebuie sa va speriati de ei. sunt pasnici, nu sunt nici pe departe periculosi. singurul scop ascuns este acela de a-si mari randurile dar niciodata nu vor recunoaste acest lucru; nu din rea vointa, ci pentru ca pur si simplu sunt si ei manipulati dupa o Biblie modificata. am avut si eu de lucru cu ei si inca mai am. ma sufoca si pe mine cu reviste, pliante, invitatii si ras-invitatii.

    Nu stiu ce sa spun despre atitudinea lui Razvan, pe de o parte a fost una buna , pe de alta parte nu. Nu stiu in ce masura acea femeie Il cunostea pe Dumnezeu, dar ce stiu sigur e ca in acea stare, ii ardea numai de reviste.

    Autoproclamatii „Martorii lui Iehova” folosesc cea mai eficienta tehnica de manipulare, si anume cea pe cale vizuala; imaginile sunt informatiile pe care creierul uman le asimileaza cel mai repede si pe perioade foarte lungi. „martorii” folosesc aceasta tehnica, inconstienti fiind de acest lucru. Veti putea observa ce pozitie academica iau cand stau de vorba cu o persoana, cum tin in mana o carte (in asa fel incat subiectul sa poata sa citeasca si sa-si imprime singur informatia), in publicatiile lor, cele mai multe imagini au cate un om cu o Biblie in mana si multe alte jocuri.

    Viziunea lor asupra Bibliei e oarecum buna dar este extrem de ingusta si niciodata nu accepta argumente care contrazic ideologia lor, chiar daca sunt relevante, pentru ca ei trebuie sa-si mentina o idee cu orice pret.

    Nu e cazul sa-i criticati dur sau sa va speriati de ei si nici sa ascultati povesti cu „monstrii martori”, ci doar sa studiati Biblia pentru a putea riposta civilizat; daca este cazul, daca nu, fiecare cu itinerarul sau.

    Sunt neoprotestant, nu sunt „martor” si nu voi fi niciodata, dar in cele mai multe cazuri prefer sa stau de vorba cu un martor decat cu un alcoolic.

  6. Martorii lui Iehova provin de regula tot din „martori” sau din randurile celor care nu au citit Biblia la viata lor si cand li se deschide Biblia martorilor citesc o Biblie DEJA modificata si aceea o vor sustine toata viata lor.

  7. aratati-mi voi cari stiti sa aruncati cu pietre care a fost credinta prorocilor din vechiul testament?care a fost credinta lui isus?evrei cap 11,12:1,apocalipsa 1:5,3:14 isaia 55:4.de ce nu „ortodox”,”baptitst” sau oricare alta religie?pt ca asa a zis D-zeu ca sa fie numiti ca „martori” in isaia 43:10-12,faptele ap.1:8,15:14.dragii mei martorii lui Iehova nu merg din casa in casa la usile oamenilor ca sa intoarca pe cineva sau sa forteze pe un oarecare sa isi paraseasca credinta lui ci isi fac serviciul lor care lea fost incredintat sa il fata de D-zeu.anume sa faca de cunoscut ca sfarsitul lumii rele este aproape,imparatia lui D-zeu va veni si ca singura scapare este sa parasim tot ce ste rau in lumea asta si sa ne intoarcem la D-zeu.acet lucru la facut si Isus si ucenici lui si toti urmasii lor.vezi matei 24:14.pt mai multe detalii http://www.amir.ro

  8. Mai intai voi incerca sa raspund articolului scris de Razvan. Inteleg atitudinea ta fata de insistenta celor doua doamne, probabil ca si eu as fi reactionat la fel ca tine (fara sa arunc revistele insa). Nu imi place cand cineva insista, nici macar daca are dreptate si nici daca e in folosul meu!
    Cele doua doamne, desi aveau intentii bune, nu au dat dovada de tact. Sunt o Martora a lui Iehova si caut orice ocazie sa-i ajut pe semenii mei sa inteleaga mesajul Bibliei dar sunt f atenta sa observ daca-i intereseaza discutia sau ii deranjeaza. In cazul in care ii deranjeaza o intrerup pt ca fiecare om are dreptul sa aleaga ce face cu viata lui si in ce vrea sa creada. Respect libertatea de alegere a fiecarei persoane desi asta nu ma opreste sa le spun ce am aflat eu din studiul Biblie, cum m-au ajutat pe mine principiile biblice sa fac fata problemelor.
    As vrea sa te intreb ceva Razvan: daca ai vedea o persoana care sufera din cauza unei probleme grave si tu ai putea s-o ajuti, ai avea mijloacele de a o ajuta, ce ai face? Te-ai retine pt ca nu e treaba ta, sau consideri ca persoana e prea indurerata si nu te va lua in seama? Sau pur si simplu incerci sa-ti oferi ajutorul lasand persoana sa decida daca vrea sa accepte ajutorul tau sau nu?
    Ei, iti spun ca noi asta vrem sa facem, chiar daca nu ne iese intotdeauna asa cum ar trebui sau asa cum am vrea…

    Cand am intrat in contact cu Martorii lui Iehova prima oara singurul meu scop era sa-i combat. Eu am dat de niste persoane deosebite care au manifestat un respect deosebit pt convingerile mele dar care imi raspundeau folosind Biblia. Mi-au starnit curiozitatea, si timp de doi ani am studiat Biblia, la inceput singura, citind tot ce-mi pica in mina de la orice religie, apoi am acceptat f greu sa studiez Biblia cu ei (asta pt ca aveam impresia ca daca incep sa studiez cu ei eram obligata sa fac o alegere fortata). M-am inselat, oricine poate incepe un studiu biblic cu Martorii lui Iehova si poate sa-l intrerupa cand vor ei, dar in mod cert in acest timp vor invata lucruri interesante.

    Am citit selectiv cateva comentarii si mi-ati starnit rasul :))
    Pt simpaticul Romeo: sunt una din cei cu 1/2 de neuron si ala spalat =))
    Muncesc f mult, cinstit, atat de cinstit incat toate clientele mele ortodoxe si nu numai, „ma prostesc” in fata pt ca as putea sa „driblez” legea in favoarea mea (adica sa nu platesc impozit – sunt PFA)! Dar, respectul fata de legile lui D-zeu nu-mi permite sa fac asta. Iar in week-end, cand tot omul se odihneste, eu imi fac timp sa-i caut pe aceia care, ca si mine in trecut, vroiau sa se apropie de D-zeu si nu stiu cum s-o faca. Si apoi imi gasesc timp si pt mine si prietenii mei.
    Cu alte cuvinte, am o viata f plina, plina de satisfactii in ciuda faptului ca majoritatea oamenilor cu care intru in contact in cel mai bun caz ma considera o „ciudata”. Nu ma deranjeaza deloc, sincer, nici eu nu am inteles inainte, asa ca nu pot sa-i judec pe cei care gandesc asa. Si pe Isus l-au considerat „ciudat” chiar si fratii lui, desi tot ce facea El, facea din iubire pt semeni. A suferit batjocuri, insulte, minciuni si in cele din urma o moarte umilitoare, si toate astea pt noi.
    Ganditi-va la asta!

  9. Am citit acum si comentariul tau, JeAndrei. Esti deschis la minte, imi place atitudinea ta desi punctul tau de vdr e eronat in unele privinte. Trebuie sa-ti spun ca eu am folosit Biblia Cornilescu revizuita atunci cand am studiat cu Martorii (Biblie care nu e traducerea noastra), am comparat-o cu Biblia Ortodoxa tiparita sub indrumarea PF Teoctist in 1988 (Biblie pe care o detin), si cu „Santa Scriptura” tiparita in 1922 (si pe asta o am in biblioteca). Deci, nu suntem manipulati si nu manipulam pe nimeni dupa o „biblie modificata” (ar fi in dezavantajul nostru)! Si nu avem ca „scop ascuns” sa ne marim randurile.
    Da, ne dorim ca toti oamenii sa accepte indrumarea divina si sa fie salvati, si de aceea facem eforturi sa-i gasim pe cei interesati sa faca vointa lui D-zeu.
    Un sfat: d-lor 🙂 nu va retineti sa spuneti „nu ma intereseaza” atunci cand nu vreti sa discutati cu noi! Nici un Martor nu vrea sa va „sufoce” cu pliante, sau sa va ceara bani pt prestatie!!!
    La mine la usa vine preotul din cartier de cel putin trei ori pe an si nu ma scoate din sarite nici macar atunci cand lucrez si efectiv ma deranjeaza. Si nu vine sa ma invete Adevarul din Biblie, vine pt bani! L-am invitat, nu odata, la discutii dar nu vrea sa intre.
    Intrebari pt meditare: daca suntem rataciti oare nu ar trebui un bun crestin (ortodox, catolic sau neoprotestant) sa faca tot ce-i sta in putinta sa-l ajute pe un astfel de om sa se intoarca de la calea gresita pe care este? Oare de ce doar Martorii lui Iehova sunt gata sa discute cu oameni de orice fel?

  10. Razvan, si mie imi plac pozele tale :). Am stat aseara pana tarziu si le-am admirat. Eu sunt din BV si mi-a facut placere sa revad trasee pe care le-am parcurs si eu. Malaiestiul de pilda era cabana mea preferata inainte de a arde, cu toate ca era plin de paianjeni grasi cu picioare scurte. Brrrr 😀

  11. Cu paianjeni cu tot? 🙂
    Am vazut in pozele tale ca a fost refacuta, dar eu nu am fost de-atunci acolo…din pacate! E traseu destul de lung si am ales mai degraba traseele scurte din Brasov, Poiana, Cristianul sau Transfagarasanul (dar cu masina pana la Balea si urcat la lacul Capra). Intr-o zi rezolv si urcatul si coboratul si pizza 🙂 Deh…varsta :))

  12. mei da romeo ala chiar nare neuronii…el nu stie cum il cheama si se ia de martorii lui iehova?un om normal nu vb asa mai ia facut lui ceva rau nu stie Tatal Nostru si vb aiurea…nu stiu cum poate lumea asta sa critice atat,asta era oare problema ca merge asa bn in lume?
    ofof……..

  13. Martorii sunt niste fraeri care nu au de lucru . Prostesc oamenii cu nerusinare. Distrug famili ,nu respecta autoritatea statului ,ci singurul lor scop este sa ademeneasca cati mai multi prosti… Normal cine om normal ar ajunge intro asfel de secta???

  14. Andrei, ai dreptate draga, suntem niste „fraeri” care nu au de lucru, traim din cersit. De curiozitate, ai intrebat vreun cersetor ce religie are? Daca gasesti printre ei vreun Martor imi retrag toate cuvintele!
    Da, distrugem „famili”, adica familiile devin mai puternice pt ca aplica principiile divine in viata lor. Adevarul e ca, in general familia din societatea in care traim e f puternica iar Martorii lui Iehova sunt singurii care au o casnicie nefericita … sau e putin invers ??? 🙂 hmmm, nu prea stiu pt ca sunt „fraera” si am si doar 1/2 de neuron, si ala spalat :))
    Nu respectam deloc autoritatea statului, doar ca … daca toti oamenii ar fi Martori ai lui Iehova – ceea ce nu e posibil inca – nu ar mai fi utile unele institutii cum ar fi Politia, Armata, Tribunalele, Penitenciarele … Ce s-ar intampla daca atatia oameni ar ramane fara serviciu? pfffoaaai! 🙂
    Scuze dar in legatura cu ademenirea prostilor te contrazic! Tu esti Martor? NU! Vezi? Deci e clar, nu ademenim prostii! =))
    „Normal cine om normal ar ajunge intro asfel de secta???” NO COMMENT – Intrebare: nu se mai face gramatica in scoli sau nu se mai face scoala?
    As fi vrut sa fiu mai pozitiva dar esti ridicol. Recunoaste ca nu-ti place sa citesti! Mai sus erau si niste comentarii dar tu erai prea hotarat sa-ti vezi repede propriu comentariu pe un blog. Felicitari, ai intrat in randul lumii!

  15. Daca nu-ti plac manelele atunci nu le asculti tot asa nu vrei sa citesti reviste la revedere,,O SA VREI SA CITESTI CANDVA POATE DAR NU O SA MAI AIBA CINE.Daca am fii acum exact asa cu civilizatia asta si printre noi ar umbla primii CRESTINI SA NE CONVERTIM la fel i-am denigra si am vorbi lucruri rele despre ei.Asa ca nu are nici o legatura asta cu spalarea creierului,,,ca in Falsa Crestinatate nu e nevoie de asa ceva ca de mici copii sant prostiti si devin naivi fara sa stie ce resping cand cresc mari.Multi dar prosti cum zicea Lapusneanu.

  16. i-as da in judecata. de ce? pentru ca bisericile au stricat tot ce a spus Isus bun.

    P.S. Invata sa respiri cand scrii ca sa nu zic altceva…

  17. IONICA mama, de ce atata inversunare? Era cumva crestinismul, promovat de primii crestini, agresiv? Nu cred!
    Eu zic ca atunci cand ne hotaram sa scriem un comentariu pe un blog de genul asta sa respiram profund inainte, si sa ne gandim la ce cuvinte ar fi folosit Isus, in cazul in care s-ar fi bagat in discutie!
    Razvan, felicitari pt stapanirea de sine de care ai dat dovada.

  18. Tot imi place la Martorii lui Jehova, cu o exceptie: ISI DISTRUG SINGURI FAMILIILE!!!! Programul lor ala timpit, de 10 ore de predicare… etc., face ca FAMILIA SA NU MAU AIBA IMPORTANTA.. NU CREDETI???? AFLATI DE LA 0740163821……………..

  19. Draga danytzel 🙂
    Familia are o foarte mare importanta pt Martorii lui Iehova.
    Nu este stabilit cate ore merge cineva in lucrarea de predicare, depinde de situatia persoanei. Cunosc Martori si Martore care participa in lucrarea de predicare atunci cand sotul (sotia) sunt la serviciu, in asa fel incat celalalt sa nu se simta neglijat. Dar nici asta nu e o regula, fiecare stabileste ce vrea sa faca.
    Daca o familie se destrama, sigur nu din cauza asta se destrama, ci din cauza lipsei de comunicare!!!
    Daca e cazul tau (nu ai specificat si nu am de gand sa sun la nr de telefon pe care l-ai scris), vb cu sotia ta si stabiliti ce trebuie facut pt ca fiecare sa fie satisfacut in relatia de cuplu.
    Amandoi trebuie sa lasati de la voi, ca in orice alta relatie. Nu doar familiile in care exista un Martor al lui Iehova au probleme.
    As putea spune ca acolo unde exista un Martor intr-o familie, sunt sigura ca acela va face tot posibilul sa satisfaca necesitatile legitime ale partenerului sau, inclusiv timpul pe care trebuie sa i-l acorde.
    Eu cred ca nu-ti place tie lucrarea asta de predicare, ma insel?

  20. Draga dianna_d8 am o rugaminte la tine sau daca ma poti ajuta cu un sfat.Am o relatie cu o martora de ceva timp.Problema e ca ea ascunde relatia asta de toata lumea pt ca eu nu sunt martor.Parintii ei nu ar accepta decat un martor in viata ei si daca afla i-ar face foarte nefericiti si chiar ar renagao.Spune-mi te rog in organizatia voastra este posibil casatoria cu o persoana care nu este martor,sau ce trebiue sa fac ca sa fie bine?

  21. Hmmm, nu sunt persoana potrivita care sa dea sfaturi in privinta asta.
    Dar pot sa-ti spun cum vad eu lucrurile. Nu stiu ce fel de relatie este intre voi?! O relatie intima? Daca da, atunci prietena ta nu e sincera nici cu ea, nici cu parintii si, din pacate, nici cu tine.
    Sa nu mi-o iei in nume de rau, si nu vreau s-o supar nici pe ea, dar tie iti place ca iubita ta, in loc sa te prezinte fericita altora, te tine „la intuneric”? Pt ce, daca te iubeste sincer???
    Faptul de a ascunde o relatie pe care o ai unde crezi ca duce?

    Multi pun intrebarea asta, daca se pot casatori cu un Martor al lui Iehova.
    Ei bine, raspund cu o serie de intrebari la care incearca sa-ti raspunzi ca sa intelegi daca ea este cea cu care vrei sa te casatoresti.
    -De ce te casatoresti cu o persoana (barbat sau femeie, nu are importanta)? Doar pt ca te atrage fizic? Sau, pe langa atractie, trebuie sa-ti placa la celalalt si cum gandeste, sa aveti aceleasi obiective in viata, sa vreti ‘sa construiti impreuna’ o casnicie frumoasa, putenica, in care voi doi sa fiti, de fapt, „un singur trup”?
    Crezi ca lucrul asta e posibil daca nu stii ce simte si ce gandeste celalalt? Daca NU TE INTERESEAZA ce gandeste celalalt?
    O casnicie care are ca fundament doar atractia fizica e sortita esecului.
    O casnicie fericita se bazeaza pe iubire, respect, admiratie, atractie…
    Cum dovedesti ca iubesti, admiri sau respecti o persoana fara sa vrei sa o intelegi?

    Ce poti sa faci tu? Vb cu prietena ta, ia-ti inima in dinti si spune-le parintilor ei ce este intre voi si care sunt intentiile tale. Probabil ca parintii ei se vor supara rau dar nu mai pot schimba nimic. Si sigur vor aprecia la un moment dat curajul si sinceritatea ta.
    Daca va puteti casatori? Sigur, daca sunteti majori!
    E mult de discutat, ma limitez doar la atat: vb cu ea si dati pe fata relatia voastra, indiferent pe cine dezamagiti.
    De fapt, deja ati dezamagit pe cea mai importanta Persoana din Univers…
    Decat sa traiti in minciuna mai bine aratati ca sunteti responsabili pt faptele voastre.
    Lucrurile se pot repara, oricat de grave ar parea!
    Succes!

  22. diana, eu am inceput un studiu acum vreo 3 luni si as avea nevoie de ceva.. nu sunt in Romania si am vazut anumite subiecte in niste reviste destul de vechi care m-ar putea ajuta.. problema e k mama trebuie sa le citeasca in romana k nu intelege mare lucru… ai putea sa-mi dai o adresa d mail sau messenger unde am putea vorbi? ms 🙂

  23. v-am citit comentariile…(ei bine nu chiar pe toate )ca unele de a dreptul m-au revoltat prin nestiinta si datorita nestiintei….a RAUTATII cu care au fost scrise…altele …da am simtit omenie chiar daca se simtea necunoasterea,cea ce ne liseste multora pe deasupra cred ca mai avem nevoie NOI ROMANII de inca 100 de ani ca sa ne lepadam DE TOATE ACESTE PREJUDECATI( ca citez:”Romani nu uitati de credinta noastra strabuna!” )Ma faci sa rad ,cred ca aceste persoane au ramas in urma cu timpul si nu s-au mai uitat demult pe calendar ca santem in in ANUL :2009 MAI FRATE TREZESTE TE ,Ca sovinismul(sub orice forma ar fi ea)INCULTURA.Dea lungul secolelor nu au dus decat la lucruri oribile si de multe ori chiar sangeroase.Aici pe sait …toti ne dam cu parerea…intr-un fel sau altul,dar la o adica probabil ar fi printre voi si persoane care ar si acciona dupa cum am simtit ca au vorbit (rautate ,si ura chiar daca nejustificata pe plan personal)Trezitiva fratilor ca nu mai santem in evul mediu,in vremea inchizitiei Spaniole,si nu lasati aceasta atitudine sa va orbeasca judecata. si ca sa inchei CA PTR. UNII CRED CA E NEPLACUT SA NE DESCHIDEM OCHII SI SA INCERCAM SA NE FOLOSIM CU ADEVARAT MATERIA CENUSIE (CEI CARE O AU BINE INTELES)SA NE GANDIM SI SA NE PUNEM INTREBAREA:ORE MIE ACESTI OAMENI MIAU FACUT VREUN RAU??? SAU…CAREI PERSOANE DRAGI MIE IAU FACUT RAU????DE CE I URASC????SAU …..POATE NU VREAU DECAT SA FIU APROBAT DE PROSTIMEA CARE URLA IN GURA MARE….AR FI PACAT SA MA CONFUND SI EU CU EI….:)

  24. SI AS DORII SA MAI ADAUG CA STATI LINISTITI CEI CARE NU I CUNOASTETI CU ADEVARAT…MERITA SA I CUNOASTETI CA SANT NISTE OAMENI EXTRAORDINARI NU SANT PERFECTI CA DE LA ISUS INCOACE NU A MAI FOST OM PERFECT.DAR SANT NISTE OAMENI BUNI COMPASIVI CU SUFLET CALD SI PRT. ACESTEA PROFESORUL LOR E BIBLIA.DACA INTRO ZI VA VA BATE LA USA INNAINTE DE A VA PURTA URAT CU EI GANDITICA :CE MA COSTA SA LE ACORD 5 MINUTE SI DACA NU MA INTERESEAZA SA I REFUZ POLITICOS(CA FIECARE ARE LIBER ARBITRU DE A DECIDE)DAR DATI DOVADA DE OAMENI CIVILIZATI SI DACA SANTETI CRESTINI(de orice religie ortodox,catolic)DOVEDITIO ASA CUM SI EI DAU DOVADA CAND VA VORBESC POLITICOS NU UITATI REGULA DE AUR CARE NEA LASAT-O ISUS:O VEI GASII IN BIBLIA TA DACA O VEI CAUTA:LA LUCA CAP.6 CU VERS.31 :”CE VOITI SA VA FACA VOUA OAMENII ,FACETI-LE SI VOI LA FEL”(depinde de versiunea care o aveti dar intelesul este acelasi.CITIND BIBLIA POATE VETI AFLA SI VETI AFLA MAI MULTE LUCRURI BUNE…… EI CHIAR ASTA INCEARCA SA NE ARATE…SA CITIM BIBLIA…….CE RAU AR FI???CA DE FAPT SPUNE O VORBA VECHE ROMANEASCA : CA CINE NU A CITIT BIBLIA NU A CITIT NIMIC …e cartea de capatai….INCEARCA……:)

  25. Acest mod de a privi relatia umana este degradant !
    DA ACEASTA FORMA DE CREDINTA MI-A FACUT RAU !
    Martorii sunt agresivi, deranjant de insistenti, nu foloseste unul cuvintele lui, nu au sens multe versete pe care ei le folosesc ca sa convinga auditoriul si asa zisul studiu al bibliei este o amagire fara margini …RESPECT optiunea fiecarui om pentru religia si credinta lui dar nu pot accepta FALSITATEA CUNOASTERII.
    Cred, ca a apartine unui anumit concept religios poti sa il faci cu DISCRETIE si BUN SIMT!
    DAR CA IN SECOLUL XXi sa te opui salvarii unei vieti este INADMISIBIL ! SA TE OPUI EDUCATIEI SUPERIOARE A COPIILOR TAI , DAR SA MUNCESTI SI SA VREI BANI TOT MAI MULTI IAR PENTRU ASTA SA FACI ORICE SACRIFICIU MI SE PARE DEGRADANT !
    Cred ca ar fi minunat ca toti adeptii MARTORII LUI IEHOVA sa aiba o tara a lor. oare si-ar alege un presedinte , un guvern ar avea reletii cu alte tari?
    DAR AR SALVA SI VIATA CELOR CU BOLI INCURABILE PE CARE MEDICINA MODERNA LE REZOLVA LA ORA ACTUALA?
    CUM RAMINE CU TRANSFUZIILE ?

  26. Draga Andy, e parerea ta pe care ai dreptul s-o ai.
    Ce sa-ti spun, n-o sa incerc sa te conving ca te inseli amarnic pt ca atitudinea ta e agresiva. Daca respecti optiunea fiecarui om pt religia si credinta lui atunci respect-o si pe a noastra. Simplu, nu?

    „Falsitate cunoasterii”?!? Ce-i aia :-??

    „Nu foloseste unul cuvintele lui…” no comment :)).
    Sunt traumatizant de naturala draga Andy!

    „SA TE OPUI EDUCATIEI SUPERIOARE A COPIILOR TAI, DAR SA MUNCESTI SI SA VREI BANI TOT MAI MULTI IAR PENTRU ASTA SA FACI ORICE SACRIFICIU MI SE PARE DEGRADANT!”
    Da Andy, si mie mi se pare degradant, cine sunt nesimtitii aia :))
    Ca idee, am o groaza de prieteni cu studii superioare, iar de facut orice sacrificiu pt bani…draga, esti in balarii rau de tot!
    Iti lipsesc informatii si faci afirmatii lipsite de temei. Si te citez: E „INADMISIBIL”! Dar te iert, ca e boala grea si e contagioasa, s-ar putea sa te fi prins virusul pe unde ai fost, se ia usor, e sufi sa ai „imunitatea” slaba.

    In legatura cu tranfuziile de sange, daca vrei citeste pe link-ul pe care ti-l trimit, daca nu, vorbeste in continuare prostii, nu stie lumea cine esti asa ca poti sa abrezi cat vrei.
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Organiza%C5%A3ia_Religioas%C4%83_Martorii_lui_Iehova

    Da’ ideea cu tara noastra e mishto rau 😉 ,acum ii cautam pe cei care vor sa traiasca cu noi!

    As fi vrut ca discutia cu tine sa fie mai placuta dar esti pusa pe blamat.
    Stii ce nu inteleg eu la tine? Cine te obliga sa faci ceva ce nu vrei sau ceva cu ce nu esti de acord?
    In fiecare zi am de-a faca cu persoane care fac lucruri care nu-mi plac, chiar le detest, totusi le respect si nu ma iau la hartza cu ele.
    Succes si tie, o sa fii mai fericit(a) 😉

  27. fustele in cap repede … mai draga Dianna_d8… ESTI UIMITOR DE PROST INSTRUITA…daca nu ai retinut iti mai atrag atentia odata ACEASTA FORMA DE CREDINTA MI-A FACUT RAU SI IMI FACE IN CONTINUARE…. CEEA CE E CHIAR DUREROS
    Eu nu am nimic cu o persoana anume si nu ma iau la harta cu nimeni si cu atit mai mult nu am constitutia de a blama … ESTI DEPARTE DE REALITATE… PACAT …daca detesti nu poti respecta … hotaraste-te… Nu am nevoie sa ma ierte nimeni cu atit mai mult o persoana de pe NET( e chiar caraghios)POATE IERTAREA DE CARE CRED CA AM NEVOIE O VOI GASII IN ALTA DIMENSIUNE… SI ASTEPT CU SMERENIE ACEL MOMENT…
    ADIOS SI SA FII FERICITA ALATURI DE TOTI FRATII SI SURORILE !
    SUCCES LA ANALIZELE PE TEXT DE MAI DEPARTE

  28. Oare de ce am impresia ca esti nefericit(a)? De ce te certi cu mine?
    Tu chiar nu ai invatat ca doar persoanele frustrate ii jignesc pe altii?
    Citeste-ti comentariile sa „te asculti”, draga Andy!
    Esti major(a), cred, poti alege sa faci ce vrei cu viata ta, poti fi chiar fericit(a), dar se pare ca tu ai ramas cantonat(a) in neputinta.

  29. Aaaa, sa-ti traduc chestia cu detestatul si cu respectatul in acelasi timp:
    Iti dau un exemplu pe care il stii si tu, cred eu.
    Cand a fost chemat sa vorbeasca in apararea sa in fata lui Irod Agripa al II-lea, Pavel a dat dovada de tact. Irod era cunoscut pentru relatia incestuoasa pe care o intretinea cu sora sa Berenice, un lucru condamnat clar de Cuvantul lui Dumnezeu. Cu toate acestea, Pavel nu i-a adus nicio acuzatie. El a cautat mai degraba un motiv real pentru a-l lauda: „Ma consider fericit, rege Agripa, ca trebuie sa-mi prezint astazi apararea inaintea ta…”, i-a zis el regelui!

    Intrebarile mele sunt:
    -Era Pavel ipocrit? Nu, dar nu era treaba lui sa-l judece pe Agripa!
    -Era el de acord cu comportamentul lui Agripa? Nu, chiar el, in alta scrisoare spunea ca cei care practicau astfel de lucruri nu puteau mosteni imparatia lui D-zeu!
    Deci Pavel l-a respectat pe Agripa desi ii detesta comportamentul.

    Asadar Andy, poti detesta un comportament imoral si in acelas timp poti respecta o persoana, orice persoana, indiferent de ceea crede sau face.

    Daca aceasta forma de credinta ti-a facut, si-ti face rau (habar nu am cum se poate asta, dar ma rog), indeparteaza-te si fii fericit(a) ca ai scapat. Eu asa as face daca ceva mi-ar face rau. Dar tu te-ai oprit in loc si arunci cu pietre.
    Ai o problema…mare!

  30. @dianna_d8: incerc sa inteleg motivul reactiei lui andy… postul acesta a plecat tocmai de la dezaprobarea mea fata de o actiune a Martorilor. daca nu ar fi fost acest post nu ar fi fost nici aceste comentarii.
    andy incearca sa isi spuna parerea: „martorii sunt daunatori”. faptul ca nu a adus inca argumente este alt subiect si vina lui. el transmite ceva, iar cei care citesc toate comentariile vor vedea si pareri pro si pareri contra (ale lui).

    @andy, daca vrei, poti da un comentariu cu ce ti-au facut tie rau Martorii… ca oameni sau ca religie. incearca insa sa fie argumentat si scris cat de cat corect.
    tnx.

  31. Razvan, am stat si m-am gandit ceva la Andy, si nu stiu ce sa spun.
    Chiar nu stiu ce e in mintea lui(ei). Dar e clar ca nu vorbeste in necunostinta de cauza.
    A avut, si are, tangentze cu Martori, si se pare ca altii hotarasc pt el(ea).
    E foarte suparat(a) si poate chiar are motive sa fie.
    I-as acorda circumstantze in cazul in care este inca elev(a), si depinde de hotararile parintilor care sunt Martori si care, poate, i-au impus unele reguli severe fara sa tina cont de preferintele lui(ei)!
    Daca e asa, e trist. Nu sunt parinte (sa stiu cat e de greu sa iti cresti copilul ca acesta sa fie mai tarziu un adult responsabil care sa nu-ti reproseze mai tarziu ca nu ai stiut sa-i oferi o indrumare buna), dar daca as fi, as tine cont de sentimentele lui.
    Eu cred ca Andy este o ea nu un el, dar nu sunt sigura inca.
    Oricum, nu trebuia sa-i raspund uitandu-ma la cuvintele jignitoare pe care mi le-a adresat ci mai degraba la ceea ce se afla in spatele lor.

  32. ANDY….DAMI VOIE SA TE CITEZ : „”( ..ACEASTA FORMA DE CREDINTA MI-A FACUT RAU SI IMI FACE IN CONTINUARE…. CEEA CE E CHIAR DUREROS )”” IMI PARE RAU CA CA AI AJUNS LA CONCLUZIA ASTA SI E MAI TRIST CA TE SI DOARE…
    stii…ma faci sa zambesc un pic cam trist si imi pare rau daca asa vezi lucrurile.DAR..ACUM DORESC SATI PUN SI EU NISTE INTREBARI DACA NU TE SUPERI: 1) AS DORII SAMI SPUI CE INTELEGI TU PRIN CREDINTA? SI 2):IN CE DIMENSIUNE SI UNDE CREZI CA VEI GASII IERTAREA DE CARE CREZI CA AI NEVOIE…?? Sati spun ceva, un Om cand iubeste pe cineva are INCREDERE in acea persoana SI CA S-O IUBEASCA TREBUIE SA O CUNOASCA…..daca i greseste i cere iertare….DAR DACA NU O CUNOASTE ..,NU ARE CUM S-O IUBEASCA …SI DACA GRESESTE …NU ARE CUM SAI CEARA IERTARE…CA NU O CUNOASTE SI NU-SI DA SEAMA CA I-A GRESIT….NU???…DAR CREDEMA CREATORUL TE CUNOASTE TE IUBESTE SI IL DOARE ATITUDINEA TA DE A REFUZA DE AL CUNOASTE…NU-TI CERE DECAT SAL CUNOSTI exact acest lucru fac martorii iti aduc cuvintul CREATORULUI: BIBLIA CARE TE INVITA CA SA IL CUNOSTI(studiu biblic daca accepti) IAR DECIZIA DUPA ACEEA ESTE NUMAI A TA…nimeni nu te obliga la nimic..la absolut nimic:retine te rog NICI CHIAR CEL CARE DORESTE SA-L CUNOSTI :CREATORUL…AI LIBER ARBITRU SA DECIZI …asa ca…..orice ai zice despre martori nu uita ca si ei nu sant decat niste oameni imperfecti,ca tine ca mine…. ei nu sant decat niste slujitori fara plata(din care nu te poti imbogatii) PTR CA EI SANT SLUJITORII CREATORULUI EI ITI ADUC CUVANTUL LUI LA USA TA…LA USA MEA..TOT EI SANT CARE POATE TE OPRESC PE STRADA SA-TI OFERE UN RASPUNS LA ATATEA INTREBARI PE CARE NI LE PUNEM CU TOTII IN ACESTE ZILE(si avem destule sa-l intrebam…multe DE CE-RI???) ,CREATORUL NOSTRU ARE ACESTE RASPUNSURI EL INSISTA SA LE AFLII SI TU….DAR PE TINE DACA TE DOARE ACUM SA-L ASCULTI…POATE INTR-O ZI VA FI PREA TARZIU SA LE MAI AFLII SI ATUNCI….ANDY DRAGA TE VA DUREA CU ADEVARAT.REFLECTA UN PIC…SI PRIVESTE INNAUNTRUL TAU…POATE AI SI TU intrebarile tale,nemultumirile tale….si nu ma indoiesc ca si tu ai putea afla raspuns la toate…dar acel raspuns CREATORUL TI-L VA DA…dar pana atunci nu uita ca MARTORII NU SANT DECAT SLUJITORII NU AI DE CE SA fii suparat pe ei….si nu uita ca si ei nu sant decat NISTE OAMENI IMPERFECTI DAR CARE L-AU CUNOSCUT PE CREATORUL(DIN BIBLIE) SI TOT CEA CE FAC O FAC DIN DRAGOSTE PENTRU CREATORUL SI NEFIIND DECAT NISTE OAMENI SI EI POT GRESII…DAR IN DEFINITIV INTENTIA LOR E BUNA…..INCEARCA INTR-O ZI….POATE VEI AVEA SI TU NISTE RASPUNSURI LA NEMULTUMIRILE CARE TE FAC SA FII ASA INVERSUNAT….

  33. Darya, Andy nu de mushtruluiala are nevoie.
    Eu cred ca ea chiar sufera, insa pot afirma cu certitudine ca sufera nu din cauza acestei „forme de credinta” ci din cauza neaplicarii ei sau a celor care aplica in mod rigid, sau gresit chiar, invataturile Bibliei.
    Daca ceva i-a facut rau, aceasta nu este religia!
    Invataturile Bibliei nu sunt impovaratoare, ele aduc multa pace si bucurie celor care le respecta. Dar aceste invataturi cu toate ca sunt benefice, sanatoase, ele nu pot fi impuse.

    P.S. Poate nu stiati, desi ma indoiesc, a scrie cu majuscule e echivalent cu a tzipa!

  34. dianna draga ms. ca miai atras atentia in cea ce priveste..scrisul..dar..sory..insa nici cea mai mica intentie nu am avut sa se interpreteze asa…insa credema deoarece am probleme cu vederea… mie mai usor sa scriu cu majuscule,ca daca scriu cu litere mici…trebuie sa stau la o posta de monitor ptr. a le vedea..si ochelarii abia peste cateva zile vor fi gata….deci inca o data imi cer scuze daca am suparat pe cineva,chiar nu am avut intentia…iar pe Andy nu am de ce sa-l mustruluiesc ,eu nu am nici un drept sa fac asa ceva….ci mai repede am incercat sai spun (poate recunosc nu cu cuvintele potrivite….)cat de importanta ar trebui sa fie Biblia ptr. noi toti.

  35. ai dreptate,chiar nu stiam ce inseamna sa scrii cu majuscule…mersi…am mai invatat ceva..ups..omul cat traieste tot invata ,dar cand moare tot prost moare…:))

  36. Darya 🙂 nu ma refeream doar la tine in legatura cu scrierea cu majuscule, si nu vreau sa sune ca si cum as corecta pe cineva.
    Doar ca asta e impresia pe care ti-o da citirea unui text in care exista paragrafe sau fraze scrise cu majuscule. In afara de cazul in care folosesti majusculele pt a accentua…dar si atunci nu trebuie sa fie folosite pt a leza.
    Stiu cum e cu vederea ca ma cam lasa si pe mine din pacate :(. Varsta!
    E loc suficient pt a invata, slava Domnului nu se umple memoria, nu suntem in pericol niciodata sa dea pe-afara 😉

  37. Ei bine…Dianna ziceai ca te lasa si pe tine vederea….ca din pacate varsta…”aproximativ” cat ai?? Dupa mine pari mai tanara decat mine .:) si daca nu gresesc esti martora…? Sincer..tiam citit comentariile si imi place cum gandesti.Dar vad ca Andy din pacate s-a suparat, ca vad ca s-a dat la fund…nu mai zice nimica..Imi pare rau daca l-am suparat.

  38. Darya, nu am o varsta aproximativa :))! E fixa: 40…si aproape juma! Dar ma simt mai bine ca la 25 🙂
    Andy nu s-a suparat, poate nu mai vrea sa supere…cred eu.
    Daca revine, ma pune iar sa-mi pun fusta-n cap 😛

  39. Eu nu te-am pus sa-ti pui fustele in cap Ai facut-o tu singura la al doilea raspuns .
    Nu cred ca Martorii lui Iehova sunt cei care detin adevaratul adevar al invatarurilor din Biblie . Si cu atit mai mult sa faca ei ore de studiu… si sa faca interpretari …. Prea insistenti si agresivi … Atita tot.
    Poate daca ar fi mai discreti si mai concilianti si ar respecta si alte optiuni cu privire la interpretarea Biliei ar fi fost mai multi si mai agreati…

  40. Andy, e dreptul tau sa crezi orice, ti-am mai zis.
    Nu suntem nici pe jumatate agresivi ca tine, poate insistenti da, si asta pt ca ne pasa de altii, altfel am cauta sa facem pe plac altora dar ne-ar durea in spate de ei.
    Daca vezi un om in flacari poate e necesar sa-l smulgi din foc ca sa-l salvezi, nimeni nu te va invinui ca nu ai fost mai discret.

    Nici primii crestini nu au fost agreati, si lor li s-a spus ca sunt insistenti, agresivi, ca au „umplut tara cu invatatura lor”.
    Vezi si Faptele Apostolilor cap 28:22!
    Eu sunt crestina, promovez invataturile crestine dupa cum a poruncit Isus, nu vreau sa intru in conflict cu nimeni, nu insist atunci cand cineva imi spune ca nu-l intereseaza…mai discret de-atat ce vrei?
    Nu-ti place tie, ai de ales, IMBECIL e acela care insista desi i-ai spus ca nu vrei sa inveti Biblia cu el. Daca exista specimenul asta in preajma ta transmite-i asta din partea mea.
    Iti doresc numai bine.

  41. Salut Andy…imi pare bine ca nu esti suparat dar o citez pe Diana…” e dreptul tau sa crezi orice, ” numai ca stii este o zicala mai veche care zice asa :” CEA CE FACI AZI ARE URMARI MAINE „Deci….sa fii sanatos…si ai grija de tine…

  42. cheers…poate chiar mai mult D-zeul meu! poate sa te scoata pe tine de acolo…daca vede ceva bun in inima ta. daca nu, te lasa acolo 😉

  43. Pt.Dianna si Darya:voi ori nu sunteti M.I.,ori sunteti noi in aceasta credinta,ori nesocotiti normele biblice si teocratice.Trebuie „sa ne ferim de dispute..discutii prostesti..” etc.Nu este treaba noastra sa ne angajam in astfel de discutii pe net sau in alte circumstante.Nu credeti ca este bine sa procedam la fel ca Pavel,Timotei,Petru s.a.,care niciodata nu s-au angajat in dispute teologice.Ei au facut asa numai cand au fost chemati in fata autoritatilor religioase ale vremii sau in fata autoritatilor laice dar cu respect.Cred ca este cazul ca,daca aveti insomnii sau dorinta de a discuta mai mult cu altii,sa va intensificati acticitatea de teren si sa-i lasati in pace pe cei care considera ca aveti 1/2 neuron. Nu avem datoria de a ne justifica pe noi insine,ci de a predica ADEVARUL,cuvantul lui D-zeu,vestea buna a Regatului.Orice alta preocupare nu este teocratica,nu poate avea o finalitate buna.Asa ca,daca nu va puteti abtine de la astfel de practici,este cazul sa cereti ajutorul batranilor din congregatia voastra.Si,vai,una dintre voi se exprima agramat si cu multe greseli in scris…ceea ce intareste ideea vizitatorilor site-ului cu privire la neuroni…deci,iata ca este nevoie de straduinta la scoala de instruire teocratica….

  44. Mda, suntem imperfecti Razvan.
    marcu gigi sau gigi marcu sau cum te-o fi chemand, merci pt sfaturi dar cred ca deciziile pe care le iau ma privesc, indiferent care ar fi acestea.
    Sper sa nu te ofenseze raspunsul meu, nu asta era intentia.

  45. Pt.Dianna_d8:Mda.M-am lamurit.Oricum,am vazut accidental blog-ul,nu am astfel de preocupari si nici nu sunt ofensat.Dar,poate,o fi alcineva din viata ta,mult mai ofensat.Te rog sa meditezi la aceasta.Noapte buna.

  46. Draga marcu, daca te mai „accidentezi” si intri din nou pe blogul lui Razvan vreau sa meditezi 😉 si tu la ceva:
    Ai jignit-o pe Darya spunand ca se exprima agramat (ca eu nu ma simt). Apropo de asta, „alcineva” se scrie altcineva, iar daca te referi la cine ma gandesc eu, se scrie Altcineva!
    Daca ai sa-mi spui ceva personal am dat mai sus un ID pe care poti sa-ti versi naduful. Dar sa stii ca nu-s curioasa!
    Un individ ipocrit care scrie doua comentarii sub doua nume diferite, ca sa aiba greutate ceea ce spune, nu poate fi crestin!
    Imi pare rau ca a trebuit sa comentez ceea ce ai scris. N-o sa se mai intample.

  47. Vai ce nu pot sa ma abtin.Un scurt comentariu.
    Lumea nu se prabuseste din cauza crizei financiare,sau a coruptiei.
    Acestea sunt doar cateva efecte,cauza principala este pierderea cunostintei de Dumnezeu.
    Omul insasi alege sa nu mai fie om,nu a aparut prin evolutie dar mai degraba sau mai tarziu se va transforma in animal.

  48. Pt.dianna_d8:Vezi,esti ironica si judeci.Acestea nu sunt roade ale Spiritului Sfant.Este evident ca am gresit din neatentie si nu din nestiinta .Eu cand am afirmat despre cineva ca scrie cu greseli,nu am facut-o in sens peiorativ,ci pur si simplu pt.a argumenta ca este o cale gresita aceea de a ne „numara” public neuronii.Nu-mi vars naduful,nu sunt ipocrit si cred ca sunt sau ma straduiesc sa fiu crestin.Oricum,nu opinia ta o asteptam pt.a confirma sau infirma acest lucru.Cred sincer si afirm cu tarie ca este cazul sa ne vedem de ale noastre.Sa nu inventam cai si nici metode noi de predicare,sa nu fim ironici,sa nu fim rai si mai ales sa nu ne expunem frustrarile,pt.ca nu astfel ne dezvoltam personalitatea crestina.Iar cele doua „identitati”diferite nu le-am utilizat din ipocrizie,ci pt.a verifica ceva in legatura cu amfitrionul blog-ului,iar ceea ce am aflat astfel,m-a lamurit in cauza.Sa ai parte de binecuvantari nenumarate in tot ce faci conform vointei Tatalui Ceresc si sa perseverezi pe calea ingusta care conduce la viata vesnica.Ma voi ruga pt.aceasta si eu,chiar daca ai fost ironica si putin rea in ce ma priveste.

  49. Dragul meu marcu, te impiedici cam des si ii impiedici si pe altii!
    Ai dreptate in privinta faptului ca trebuie sa ne vedem de ale noastre.
    Succes!

  50. Draga Diana,eu nu ma”impiedic”.Daca-i „impiedic”pe altii?Aici ai cam nimerit-o.Sunt bucuros daca reusesc sa impiedic pe cineva sa greseasca.Iar cand am afirmat ca este cazul sa ne vedem de ale noastre,am si explicat la ce ma refer.Fraternitatea,activitatea,bucuriile,instruirea si predicarea poporului lui Iehova nu sunt virtuale.Nu trebuie sa ne consumam timpul si energia pe net.Ti-o spun eu,care desi sunt mai batran decat tine,nu sunt limitat in ce priveste utilitatea acestui mijloc de comunicare,sine qua non in activitatea mea laica.Dar dialogul cu necunoscuti ascunde posibile pericole si de aceea cred ca e bine sa fim rezervati in aceasta privinta.Nu vreau sa crezi ca-ti judec deciziile,dar am vazut ca ai multe calitati,cunostinte remarcabile,cultura generala,stai bine cu sintaxa si cred sincer ca poti sa-ti valorifici toate acestea intr-un alt mod.Ar fi fost interesant sa te cunosc,dar cand eu eram student in Brasov tu erai destul de mica (am absolvit in anul 1981).Spre deosebire de tine,eu am doua generatii de M.I.in ascendenta.Insa,mi-a fost greu sa fac schimbarile necesare si am devenit martor dupa tine.De aceea,regret mereu timpul irosit si poate ca uneori exagerez in aprecieri.Succes in activitatile tale,teocratice si laice!
    Si sa-ti lamuresc o dilema: gruparile apostate au inceput sa se creeze in Romania din anul 1962,dupa ce a aparut cartea „Adevarul care conduce la viata eterna”,(tiparita in versiune integrala in limba romana in anul 1967),in care era inserata o revenire la intelegerea privind identitatea „autoritatilor superioare” de la Rom.13:1-6.Gruparea amintita de tine intr-un post nu este singulara.Exista apostati care afirma ca a inceput Armaghedonul si ca nu se mai face lucrare,altii care afirma ca publicatiile sunt bune doar cele tiparite pana in anul 1948 si „credinta adevarata”,care studiaza numai publicatiile aparute pana in anul 1962…pt.ca asa au hotarat ei.

  51. Draga Marcu.
    Multumesc pt mesaj. Imi pare rau ca discutia noastra nu a avut loc pe private asa cum era si normal. Conversatia asta a noastra este offtopic de-a binelea. Eu nu pot sa te contactez pe tine (sincer, as face-o), tu ai putea-o face dar alegi sa vorbesti de pe „scena”, cu spectatori.
    Mie nu-mi place asta, de felul meu sunt mai discreta si prefer sa lamuresc problemele cu prietenii in particular, nu in public. Asta e motivul pt care si las ID-ul meu pe blog.

    Am intrat pe blogul lui Razvan pt ca am inteles atitudinea lui vis-a-vis de cele doua martore. Desi acestea aveau intentii bune, nu au tinut cont de sentimentele femeii cu care vorbeau. Erau mai atente la mesaj decat la sentimentele doamnei.

    Mesajul nostru, ca si sfaturile din Cuvantul lui D-zeu, au o valoare inestimabila. Insa modul in care le transmitem, si mesajul si sfaturile, este foarte important pt ca cei carora le adresam sa le poata accepta cu bucurie.

    Daca intentionezi sa daruiesti un inel cu diamant persoanei iubite esti atent si la modul in care i-l oferi, nu?
    Cand daruiesti un cadou atat de valoros te gandesti si la ambalaj. Desigur, ambalajul nu costa aproape nimic in comparatie cu cadoul in sine dar ii poate da mai multa valoare. Valoare sentimentala.
    Una este sa arunci inelul pe masa in fata iubitei, de fata cu musafirii (ca sa vada si ei cat de marinimos esti fata de iubita ta), si alta este sa il scoti dintr-o cutiuta speciala si i-l pui tu pe deget intr-un moment intim. Inelul are aceeasi valoare in ambele cazuri dar gestul in sine dovedeste iubire, tandrete, apreciere…
    Persoana isi va aduce aminte cu placere de acel moment si de modul in care i-am oferit cadoul. Altfel i-ar lua ceva timp sa inteleaga care este valoarea lui reala…

    Acelasi lucru se poate spune si despre mesajul nostru sau despre sfaturile pe care dorim sa le oferim altora.
    Putem sa „le aruncam” (sfaturile si mesajul) pur si simplu, fara sa ne gandim la sentimentele sau necesitatile celuilalt.
    Si sfaturile si mesajul ar putea sa fie f valoroase, dar modul in care le oferim arata ce sentimente avem noi vis-a-vis de persoana careia le oferim.

    Si eu iti doresc sa te bucuri de multe succese, pe toate planurile.

  52. Imi place figura ta de stil Diana,de asemenea ma bucur ca incepi sa intelegi ca e mai bine sa discutam”in privat”,dar sa sti ca intentionat nu am facut-o asa,iar efectul -se pare-a fost cel scontat.O sa-ti spun mai multe in zilele urmatoare,numai tie.Noapte buna!

  53. Aten?ie la martorii lui Iehova 6 / 1406
    30.12.2002, Ia?i (Catholica)(ortodoxia)

    „Întrucât au p?truns prin ora?ele ?i prin satele noastre oameni care se numesc martori ai lui Iehova este important s?-i cunoa?tem, s? ?tim cum gândesc ?i ce metode folosesc pentru a câ?tiga adep?i”. Astfel începe o nou? serie de articole g?zduite începând din ianuarie 2002 în „Lumina cre?tinului”, periodicul Diecezei Romano-Catolice de Ia?i.

    Articolul, semnat de pr. Cornel Cadar, se dore?te un avertisment la atacurile subtile conduse de Martorii lui Iehova. „Dac? îi la?i s? vorbeasc? încep s? te întrebe dac? ?tii care-i numele lui Dumnezeu sau dac? e?ti fericit. Apoi vor critica Biserica din care faci parte. ?tiu o serie de versete din Biblie, scoase din context, pe care ?i le spun pentru a-?i argumenta ideile. Dac?-i respingi, nu se sup?r?, merg la u?a urm?toare, iar la tine vor veni ?i a doua oar?, în alt? zi. Sunt martorii lui Iehova. Sunt atât de activi datorit? convingerii lor, conform c?reia cine nu devine ca ei va fi distrus. La rândul lor, vor fi salva?i dac?-?i împlinesc misiunea, mergând din cas? în cas?. Ei petrec mai multe ore în fiecare s?pt?mân? studiind, memorând r?spunsurile la întreb?rile care ar putea s? le pun? ceilal?i ?i exersând pentru a face fa?? întâlnirilor cu oamenii. Duminica sau în alte zile au diverse întâlniri ?i congrese.”

    Acest prim articol face ?i o istorie a acestei secte: „Cine sunt martorii lui Iehova? Este vorba despre o grupare milenarist?, fondat? în 1880 în SUA de Charles Taze Russell. Doctrina: lumea, bisericile ?i statul sunt dominate de Satana. Anul 1914 înseamn? sfâr?itul unei epoci ?i începutul domniei lui Cristos în cer care se va termina cu b?t?lia de la Armaghedon, când aceste organiza?ii `satanice` vor fi nimicite. Vor fi cru?a?i martorii care vor domni pe p?mânt. Obiectivul: propagarea acestei doctrine prin publica?ii, predici ?i studii la domiciliu. Mare dorin?? de perfec?ionare. Prozelitismul f?r? sfâr?it, organizare perfect? ?i o interpretare aproape distructiv? a Bibliei.”

  54. Ionut,astfel de discutii se poarta cu expunerea parerilor,pozitiilor proprii,raportate la Biblie…sau deloc.Care e utilitatea transferului de pe un blog pe altul a altor pareri?

  55. Si,Ionut,tu ai mai fost sfatuit pe un alt post ca,daca tot prezinti ideile altora,mai bine sa-i lasi pe sfatuitorii tai sa-si sustina parerile.Pt.ca,desi ai primit diferite dovezi biblice,tu ai perseverat in sustinerea unui pdv care era nesustinut de textele biblice respective.

  56. Pai,de ce Ionut?Tu nu ai idei ?Tu nu citesti Biblia?Te multumesti sa te manipuleze altii? Ai 24 de ani…maturizeaza-te ,amice!!!Esti un OM!!! Tu sti ce inseamna si cine a zis:”cogito ergo sum”?
    Deci,exista baiete!!!Altfel nu avem cu cine discuta….

  57. ba da eu am citit biblia dar mam consultat cu ei nu ma manipuleaza nimeni sa sti eu provin dintro organizatie secreta .

  58. organizatie crestina secreta
    secreta organizatie crestina
    crestina secreta organizatie…oupsss!

  59. ionut, te rog sa ma ierti pt comentariile mele de mai sus dar m-au distrat teribil ale tale si nu m-am putut abtine sa nu aberez putin…fara nicio urma de rautate sa stii 🙂
    stii ce nu pricep eu? cum poate fi compatibil crestinismul adevarat cu o organizatie secreta?
    greu de inteles…mai ales pt ca Isus a spus ca ‘vom cunoaste adevarul si adevarul ne va elibera’.
    cum putem cunoaste adevarul de la o organizatie secreta?

  60. e bine asa, cate 4 comentarii una dupa alta? =))
    am incercat si eu sa vad ce simt. acum imi pare rau… 😀

  61. Ionut are simturile pe care i le autorizeaza preotul….care-l si indeamna sa tulbure apele pe toate blogurile….

  62. Nu,Ionut draga,nu ma cred perfect,mai ales ca am fost rau cu tine si imi cer -sincer-scuze.Dar,tinere,nu stiu ce metoda ar constitui in cazul tau cheia pt.cutia Pandorei,piatra ta filozofala.Ceva care sa te stimuleze sa fi tu insuti,sa nu te mai chinui prezentand pe toate blogurile niste idei ce nu-ti apartin si care,de cele mai multe ori nu au a face cu subiectul discutiei in care tu intri intempestiv.
    Sa sti insa ca noi te iubim si de aceea mai incercam cate o metoda neconvetionala de a te trezi la realitate.Ma refer cel putin la mine si la dianna,singura mea cunostinta de pe blog.Am dori sa dialoghezi TU cu noi,sa putem discuta deschis,cu argumente si in deplin respect reciproc ,sub autoritatea Bibliei,nu a unor persoane.Vei putea sa intelegi ca noi nu mintim oamenii….

  63. Atunci daca nu te crezi perfect de ce alti imi zic asta ca esti mincinos si le faci rau .

    ideile nu sunt numai ale mele ci lui Dumnezeu

    Dumnezeu ma trezit la realitate

    atunci de ce alti sunt impotriva voastra spunemi

  64. Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui,le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu .”

    (Ioan 1:12)

  65. Ionutzu, uite din motivul asta sunt altii impotriva noastra:
    Ioan 15:18-21:

    18. Dac? v? ur??te pe voi lumea, s? ?ti?i c? pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
    19. Dac? a?i fi din lume, lumea ar iubi ce este al s?u; dar pentru c? nu sunte?i din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea v? ur??te.
    20. Aduce?i-v? aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât st?pânul s?u. Dac? M-au prigonit pe Mine, ?i pe voi v? vor prigoni; dac? au p?zit cuvântul Meu, ?i pe al vostru îl vor p?zi.
    21. Iar toate acestea le vor face vou? din cauza numelui Meu, fiindc? ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis.

    Deci inca nu te-ai trezit la realitate! Dar mai ai timp, sper.

  66. Scuze Ionutzu, reiau textul fara diacritice ca sa poata fi inteles.

    18 Daca va uraste lumea, stiti ca pe Mine M-a urat inaintea voastra.
    19 Daca ati fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru ca nu sunteti din lume, si pentru ca Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea va uraste lumea.
    20 Aduceti-va aminte de vorba pe care v-am spus-o: „Robul nu este mai mare decat stapanul sau.” Daca m-au prigonit pe Mine, si pe voi va vor prigoni; daca au pazit cuvantul Meu si pe al vostru il vor pazi.
    21 Dar va vor face toate aceste lucruri pentru Numele Meu, pentru ca ei nu cunosc pe Cel ce M-a trimis.

  67. Ionut tata,se pare ca nu intelegi nimic.Daca pt.a spune ceva ai nevoie de mentor,se pare ca nu poti sau nu vrei sa gandesti.
    Motivele pt.care altii iti spun ca eu mint,ti le-a prezentat dianna.
    Dar tu,Ionut,de ce nu le ceri dovezi???
    Ei,MI spun aceasta….citeaza din Biblie…daca nu este corect,de ce nu este si mai ales CUM ESTE CORECT?Pt.ca,Ionut,cine-ti spune ca nu este corect ceva FARA A-TI SPUNE -CU DOVEZI- CUM ESTE CORECT,mai bine tace!!!
    Citeste Biblia,Ionut,lasa-i pe „binevoitori”…..compara ce spunem noi sau altii cu ceea ce scrie in Biblie…si crede ce este conform Bibliei,indiferent daca celor din jurul tau le place aceasta sau nu.Atunci faci ce-i place lui Dumnezeu,nu ce le place oanmenilor.CURAJ!!!

  68. ba da mam trezit la realitate io il cunosc pe Dumnezeu .

    dianna_d8 stiu ce vrei sa spui cu toate acestea io am citit biblia sa sti si inca o citesc .

    marcu tu nu intelegi ce vrea Dumnezeu de la tn

    vrei dovezile lor ca esti mincinos marcu io am citit biblia .

    scuze marcu dar tu nu intelegi cv io nu fac ce le place oamenilor cei place lui Dumnezeu dar se pare ca nici lui Dumnezeu nui place ce faci tu.

    si ii multumesc lui Dumnezeu ca ma trezit la realitate .

  69. vrei dovezile lor ca esti mincinos si rau.

    17 iulie, 2009 la 13:16

    maria

    Nu trebuie sa ne certam si sa ne jignim.Eu sunt ortodoxa si din pacate soacra mea umbla la sectanti, la martori.Am stat de vorba cu ea si din cate am vazut e influentata de martori, ea crede tot ce i se spune si sincer nu ma mir, deoarece mai vin pe la ea cateodata sectanti si sunt foarte insistenti, se cred perfectii. Insa nu e deloc asa… soacra mea locuieste cu un barbat si nu sunt casatoriti(curvesc), el bea, fumeaza. ii plac si jocurile de noroc. Atunci eu ce sa cred? Toti sunt la fel, nu?de ce ii primesc acolo, ea vrea chiar sa se boteze… e posibil? Nu sunt in masura sa judec, dar avand in vedere caci ei se cred perfecti cum e posibil asa ceva?
    Sau un alt exemplu… un cunoscut studiaza la martori(asa spun ei, ca studiaza), doar ca el este pedofil homosexual, a fost si la inchisoare pentru asta si se pare caci nu se linisteste, la fel face si acum… Cum e posibil sa-l primeasca acolo daca ei sunt perfecti? Ce sa mai creada oamenii?Ce sa cred eu? Cum indraznesc martorii sa spuna ca sunt perfecti, ca religia lor e cea corecta?
    Stim cu totii ca in ultimul timp sunt tot mai multe scandaluri cu si despre preoti sau calugari…Iar cand vorbesti cu martorii, iti dau un exemplu… ca preotul ala asa a facut, ca celalalt asa a facut… Si? E treaba lor, nu?ei nu se cred perfecti!!! Dupa ce preotul iese din Biserica, el nu este om?el nu poate gresi? “Si trebuie sa facem ce zice popa, nu ce face popa!” Sunt foarte multe exemple si diferente intre sectanti si ortodocsi sau catolici. Mi-am adus aminte de un lucru, eu si sotul meu locuim impreuna cu socrii mei, parintii lui. Apartamentul in care locuim e pe numele sotului meu. Stiti ce i-au spus martorii soacrei mele???? Sa puna apartamentul pe numele ei si pe noi sa ne dea afara… E adevarat!!! Chiar ea ne-a spus!!! Ce spuneti? Ce inima are acea persoana care i-a spus sa faca asa ceva? Cum poti sa-i faci asa ceva copilului tau?Si asta de ce? Doar pentru ca noi nu dorim sa studeim la martori? Interesant, nu?

    Nu suntem perfecti!!! Niciunul!!!

  70. Ionutzu, tu cand te uiti in oglinda nu-ti vine sa plangi? Ca mie mi-e suficient sa-ti citesc comentariile si de-abia ma pot abtine.
    E plin de minciuni si greseli de ortografie 🙁
    Si ca sa te linistesti, iti garantez ca nici o persoana care vrea sa devina martora nu poate trai in concubinaj, nu poate fi betiv, nu poate fuma…etc
    Si daca vreun martor face asa ceva nu poate ramane in organizatia lui D-zeu, este exclus.
    Asta insa nu inseamna ca ne credem perfecti. Nu suntem! Uita-te la mine 😀 , sigur poti confirma ca daca eram perfecta, sau cel putin mai desteapta, nu ma puneam cu tine!
    Salutari mariei, poate faceti un club, ce zici? 😉

  71. Maria,iti inteleg inversunarea cand este vorba despre socrii tai,pt.ca,nu-i asa,este dificil sa locuiti impreuna mai ales la bloc…Dar acest aspect nu te indreptateste sa ne acuzi pe noi.Nu noi,MI suntem vinovati ca impartiti cu soacra ta si cu concubinul ei un spatiu prea mic pt.a nu exista conflicte intre generatii…
    De asemenea,ne imputi gresit ca soacra ta traieste in neoranduiala si studiaza Biblia cu noi,ca un cunoscut al tau ar fi homosexual si pedofil…Pai doamna draga,CINE ARE NEVOIE DE STUDIU BIBLIC??? Oare nu pacatosul??Sigur ca oameni ca soacra ta si cunoscutul presupus homosexual au nevoie de invatatura Bibliei,care indreapta,mustra….
    Iar noi nu ne credem perfecti.Insa vei vedea ca daca persoanele incriminate de tine nu vor face schimbari in viata lor,renuntand la fapte care contravin poruncilor,legilor sau principiilor lui Dumnezeu,ei nu vor deveni martori ai lui Iehova….
    Iar indemnul acela de a schimba proprietarul apartamentului nu apartine,in nici un caz,fratilor sau surorilor noastre.Daca tu ai asemenea dovezi,prezinta-le aici…sau taci in aceasta privinta.
    Altfel se cheama ca barfesti si nu e corect…
    Noi nu avem resentimente fata de nimeni,deci nu ne suparam cand 99% dintre cei carora le predicam nu aleg sa studieze Biblia cu noi…dimpotriva,ii iubim pe oameni ii mai cautam uneori,in multe cazuri ii ajutam.
    Nu poti pune pe acelasi palier pe acesti oameni care studiaza Biblia cu noi,mai pastrand un timp unele practici incorecte,dar care nu sunt membrii organizatiei noastre,cu preotii,care sunt nu numai ortodocsi ori catolici,dar si conducatori,indrumatori in bisericile lor.Sa sti Maria ca,NIMENI NU DEVINE MARTOR AL LUI IEHOVA DACA NU RENUNTA LA ORICE PRACTICA NECONFORMA CU BIBLIA.
    Iar MI care comit astfel de abateri,sunt mustrati ori chiar excomunicati…ceea ce nu se prea intampla la altii…

    Iar tu,Ionut…ce sa mai zic??Cred ca ai probleme grave de discernamant…Pai Maria a dat exemple de persoane care nu sunt MI,iar acuzatia cu „sfatul” dat soacrei trebuie dovedit…ceea ce eu nu cred ca e posibil.
    Tu ai probleme cu intelegerea ,cu gramatica,cu sintaxa frazei…eu,in locul tau alegeam tacerea…nu sa-mi expun lipsurile…Ca exemplu,ultima ta propozitie se scrie corect asa: si altii sunt impotriva voastra.Altii se scrie cu doi i iar impotriva nu se scrie cu n ci cu m.
    Te-am rugat ca mai intai sa studiezi,m-am oferit sa te ajut,dar tu nu si pace!!!Vrei sa mori incult,bigot,necredincios…Este in fond problema ta,dar stai cuminte ca esti ridicol!!!
    Cum sa-l cunosti astfel pe Dumnezeu???Poate pe al tau…
    De unde sti tu ce vrea Dumnezeu de la mine daca in creierasul tau este noapte??? De unde sa sti bietul de tine ce vrea Dumnezeu de la tine???

    Iar tu,dianna,nu mai face astfel de indemnuri ca poate se implinesc….(acela cu clubul…).

  72. marcu sa sti ca eu repesct poruncile lui Dumnezeu te inseli .

    marcu vreau sa te intreb voi martori lui iehova vati numit singuri martori sau Dumnezeu va numit martori eu cred ca voi singuri vati numit martori lui iehova ?

  73. io o cred pe maria sa sti

    marcu sa sti ca eu respect poruncile lui Dumnezeu .

    eu sunt catolic si stiu ca religia catolica are doua mi de ani

    iar martori lui iehova a fost infintata in 1880 deci nu este adevarata religie martori lui iehova .

    marcu daca tu nu auzi adevarul nimeni nu til poate spune .

    atunci cei care sunt inpotriva voastra mint eu nu prea cred sau cei care au zis ?

    Dumnezeu are incredere in mn .

    stiu pt ca mia zis intoarcei pe oameni la credinta adevarata iar tu vei fi prietenul meu cel iubit .

    io stiu ce vrea Dumnezeu de la mn.

    marcu uite patru lucruri te vor ajuta .

    1 citeste Biblia in fiecare zi .
    2 Dumnezeu tia scris sute de promisiuni .
    3 roagata poti vb cu Dumnezeu orice oriunde oricand .
    4 Fi prieten cu cei cel cunosc pe Isus spunele si altora despre Isus .

    vei fi prieten cu Dumnezeu .

  74. Aten?ie la martorii lui Iehova 4 / 1503
    30.12.2002, Ia?i (Catholica)(Ortodoxia)

    „Întrucât au p?truns prin ora?ele ?i prin satele noastre oameni care se numesc martori ai lui Iehova este important s?-i cunoa?tem, s? ?tim cum gândesc ?i ce metode folosesc pentru a câ?tiga adep?i”. Astfel începe o nou? serie de articole g?zduite începând din ianuarie 2002 în „Lumina cre?tinului”, periodicul Diecezei Romano-Catolice de Ia?i.

    Articolul, semnat de pr. Cornel Cadar, se dore?te un avertisment la atacurile subtile conduse de Martorii lui Iehova. „Dac? îi la?i s? vorbeasc? încep s? te întrebe dac? ?tii care-i numele lui Dumnezeu sau dac? e?ti fericit. Apoi vor critica Biserica din care faci parte. ?tiu o serie de versete din Biblie, scoase din context, pe care ?i le spun pentru a-?i argumenta ideile. Dac?-i respingi, nu se sup?r?, merg la u?a urm?toare, iar la tine vor veni ?i a doua oar?, în alt? zi. Sunt martorii lui Iehova. Sunt atât de activi datorit? convingerii lor, conform c?reia cine nu devine ca ei va fi distrus. La rândul lor, vor fi salva?i dac?-?i împlinesc misiunea, mergând din cas? în cas?. Ei petrec mai multe ore în fiecare s?pt?mân? studiind, memorând r?spunsurile la întreb?rile care ar putea s? le pun? ceilal?i ?i exersând pentru a face fa?? întâlnirilor cu oamenii. Duminica sau în alte zile au diverse întâlniri ?i congrese.”

    Acest prim articol face ?i o istorie a acestei secte: „Cine sunt martorii lui Iehova? Este vorba despre o grupare milenarist?, fondat? în 1880 în SUA de Charles Taze Russell. Doctrina: lumea, bisericile ?i statul sunt dominate de Satana. Anul 1914 înseamn? sfâr?itul unei epoci ?i începutul domniei lui Cristos în cer care se va termina cu b?t?lia de la Armaghedon, când aceste organiza?ii `satanice` vor fi nimicite. Vor fi cru?a?i martorii care vor domni pe p?mânt. Obiectivul: propagarea acestei doctrine prin publica?ii, predici ?i studii la domiciliu. Mare dorin?? de perfec?ionare. Prozelitismul f?r? sfâr?it, organizare perfect? ?i o interpretare aproape distructiv? a Bibliei.”

  75. voi martori lui Iehova sunteti niste fanatici vreti sa distrugeti crestinismul eu si dumnezeu va distrugem sa nu credeti asta .

  76. Ionutzu draga, chiar sunt ingrijorata pt tine 😐
    Tu ai nevoie de doctor fiule. Ala care te poate ajuta pe tine se numeste psihiatru. Du-te acolo si spune-i d-lui doctor ce spui pe blogul asta ca sa-ti poata gasi leacul.
    Succes si multa sanatate 🙁

  77. baii, terminati toti cu aberatiile astea. daca vreti sa discutati cu argumente stiintifice si/sau biblice este ok, dar nu dati in tembelisme. in cazul in care nu m-am facut inteles mesajul asta se adreseaza in special lui Ionut DAR ii rog si pe ceilalti sa nu ii mai dea apa la moara.

  78. D-le Razvan,sunt de acord cu faptul ca discutiile sunt denaturate,deturnate pe un fagas ridicol.Dar singurul vinovat este acest Ionut,care abereaza,care jigneste,care nu raspunde la intrebari,care nu doreste un dialog.Sigur ca atat eu cat si dianna am comis greseli in serie,pt.ca l-am provocat,sustinand ca are devieri patologice.Personal cred ca,de o anumita labilitate a lui profita cineva,care-l „programeaza”,astfel incat,de multe ori afirmatiile lui Ionut nici nu au legatura unele cu altele,nici nu sunt in totalitate logice.Dar,de ce nu interveniti Dvs.,cenzurand posturile care deviaza de la subiect??
    Sigur ca DE ACUM eu nu voi mai raspunde provocarilor lui Ionut,de asemenea voi incerca sa o rog si pe dianna sa procedeze la fel,insa cred ca astfel de practici trebuie cenzurate…pt.ca democratia nu inseamna lipsa regulilor si nici promovarea oricaror idei…Este regretabil ce se intampla,iar eu imi cer scuze pt.partea mea de vina….

  79. Hai Razvan, tu chiar credeai ca postul asta poate promova o discutie constructiva, fara prejudecati?
    De curiozitate, poti intra pe orice blog in care se vorbeste despre Martorii lui Iehova si o sa gasesti cel putin un ionut.
    Stii ce ma uimeste pe mine? Majoritatea celor care au intrat pe postul asta nu sunt cititori ai blogului tau, au cautat pe Google Martorii lui Iehova (din motive de ei stiute) si au inceput „vanatoarea de vrajitoare”!
    Pai e normal oameni buni?
    Nici eu nu sunt de acord cu alte religii dar nu intru pe bloguri in care se scrie despre ele pt a le blama!
    Chiar nu aveti ce face cu timpul vostru?
    Eu am intrat pe postul asta pt ca sunt o Martora a lui Iehova, si chiar am cautat sa dau raspunsuri care sa stinga cearta, in ciuda comentariilor lipsite de respect ale unora. E adevarat ca nu-mi iese mereu pt ca atunci cand citesc aberatii mi-e greu sa raspund serios.
    Mea culpa! :))

  80. am sters ultimile 2-3 comentarii ale lui ionut si i-am dat un mail prin care l-am rugat sa nu mai posteze aici. sper ca a inteles mesajul. aici nu este ziarul libertatea.

  81. nu, n-ai inteles bine. NU este o discutie libera si NU, nu este un blog liber. este blogul meu si EU decid tot ce apare aici. clar ? hai pa, sterge-o ca ma plictisesti.

  82. sti cv tu vrei ca toata lumea sa stea la picioarele tale si tu sai jignesti sa nu spuna nimeni nimica ok ca asa vrei tu nu e asa baiatule .

  83. eu sunt dumnezeul acestui blog si tu esti blestemat sa arzi in focul webului.
    si acum nu mai ai voie nici sa comentezi.

    normal ca nu mi-e frica de dumnezeu pentru ca dumnezeu este tatal nostru. tie ti-e frica de tatal tau? inseamna ca ai fost cam traumatizat 🙂

  84. 🙂 Funny indeed. Totusi… cine rade la urma? 😉
    Bravo Ionut, esti in asentimentul meu. Si al lui Dumnezeu, mai mult ca sigur. Cu o precizare: eu sunt catolic, dar nu este religia cea mai apropiata de Dumnezeu, nici una nu este. Sa crezi in Dumnezeu si sa te increzi in El, asta conteaza, iar apoi sa faci faptele bune, aceea e religia adevarata.
    Domnul sa te binecuvanteze!

  85. Eu cred ca toate argumentele din lume nu vor stinge prejudecatile fata de Martorii lui Iehova. Oamenii sunt subiectivi si influentati de „radio sant”. Este intotdeauna mai comod sa crezi ce auzi sau sa tii isonul reactiilor rautacioase..
    Nu va mai straduiti sa-i lamuriti…

  86. Noi ne straduim sa ne aparam principiile si credinta.Observam ca in discutii au intrat persoane irationale,dogmatice,pt.care nu are importanta ce argumente aduce interlocutorul.Dar nu suntem si nu trebuie sa fim selectivi,exclusivisti in discutii.Noi semanam,atat.
    Altcineva face sa creasca….

  87. ptr ionut , draga esti catolic nu te cred ,esti crestin nici asta nu cred , inainte sa intri pe bloguri si sa batii campii si sa aberezi prosti citeste ,documenteazate ,studiaza etc..
    nu vreau sa iti critic toate greselile si aberatiile una dintre ele este ca RELIGIA CALOLICA A APARUT IN ANUL 1054 LA MAREA SCHIZMA daca nai carti tratate de istori poti gasi si pe net nu este veche de 2000 de ani cu crezi cu tarie si afirmi tu , se pare ca toate conceptiile tale se bazeaza pe ce crezi tu ce auzi tu
    si o sa ma opresc aici ptr ca timpul meu este limitat si pretios

  88. A?a a vrut Dumnezeu?
    INDIFERENT c? cite?ti un ziar, te ui?i la televizor sau ascul?i radioul, afli numai ?tiri despre crime, r?zboaie ?i terorism! Gânde?te-te, de asemenea, la propriile tale probleme. Poate c? te lup?i cu o boal? sau suferi din cauza mor?ii unei persoane dragi. Te sim?i, probabil, la fel ca bunul Iov, care a spus c? era ‘cufundat în am?r?ciune’. — Iov 10:15.
    Întreab?-te:
    ? A?a a vrut Dumnezeu s? fie via?a mea ?i a întregii omeniri?
    ? Unde pot g?si ajutor pentru a face fa?? problemelor?
    ? Putem spera c? va fi vreodat? pace pe p?mânt?
    Biblia ne ofer? r?spunsuri satisf?c?toare la aceste întreb?ri.
    BIBLIA NE ARAT? C? DUMNEZEU VA ADUCE PE P?MÂNT URM?TOARELE SCHIMB?RI:
    „El va ?terge orice lacrim? din ochii lor, ?i moartea nu va mai fi; nici jale, nici strig?t, nici durere nu vor mai fi.“ — Revela?ia 21:4
    „?chiopul va s?ri ca un cerb ?i limba mutului va cânta.“ — Isaia 35:6
    „Se vor deschide ochii orbilor.“ — Isaia 35:5
    „To?i cei din mormintele de amintire . . . vor ie?i afar?.“ — Ioan 5:28, 29
    „Nici un locuitor nu [va] zice: «Sunt bolnav!»“ — Isaia 33:24
    „Va fi bel?ug de grâne în ?ar?.“ — Psalmul 72:16
    TRAGE FOLOASE DIN ÎNV???TURILE BIBLIEI
    Nu te gr?bi s? respingi aceste schimb?ri, gândindu-te c? sunt prea frumoase ca s? fie adev?rate. Dumnezeu promite c? va realiza aceste condi?ii, iar Biblia ne spune ?i cum.
    Dar Biblia este folositoare ?i în alte privin?e. Ea ne arat? cum putem avea o via?? plin? de satisfac?ii înc? de pe acum. Gânde?te-te o clip? la grijile ?i la necazurile tale, cum ar fi problemele financiare, familiale, de s?n?tate sau moartea cuiva drag. Biblia ne poate ajuta s? facem fa?? necazurilor din prezent ?i ne aduce mult? mângâiere oferindu-ne r?spunsul la întreb?ri precum:
    ? De ce suferim?
    ? Cum putem face fa?? îngrijor?rilor vie?ii?
    ? Cum putem avea o via?? de familie mai fericit??
    ? Ce se întâmpl? cu noi când murim?
    ? Îi vom revedea vreodat? pe cei dragi care au murit?
    ? Ce dovezi avem c? Dumnezeu î?i va duce la îndeplinire promisiunile referitoare la viitor?

  89. S? vin? regatul t?u. S? se fac? voin?a ta, precum în cer, a?a ?i pe p?mânt. (Mat. 6:10)
    În predica de pe munte, Isus a prezentat o rug?ciune-model care a rezumat înv???tura sa fundamental?. Iat? cum ?i-a înv??at el continuatorii s? se roage lui Dumnezeu: „S? vin? regatul t?u. S? se fac? voin?a ta, precum în cer, a?a ?i pe p?mânt“ (Mat. 6:9–13). Isus „mergea din ora? în ora? ?i din sat în sat, predicând ?i anun?ând vestea bun? despre regatul lui Dumnezeu“ (Luca 8:1). Cristos a prezis: „Aceast? veste bun? despre regat va fi predicat? pe tot p?mântul locuit ca m?rturie pentru toate na?iunile. ?i atunci va veni sfâr?itul“ (Mat. 24:14). Vestea bun? despre Regatul lui Dumnezeu este de importan?? vital?. Este, de fapt, cel mai important mesaj pentru omenire. Aproape ?apte milioane de slujitori ai lui Dumnezeu din peste 100 000 de congrega?ii le spun oamenilor c? Regatul a fost instaurat în ceruri.

  90. În ce cred Martorii lui Iehova?
    ? Biblia — Ca societate interna?ional? cre?tin?, Martorii lui Iehova cred c? întreaga Biblie este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu. Ei respect? Biblia, considerând-o lucrarea de referin?? a întregii lor credin?e. — Ioan 17:17; compar? cu Matei 15:6.
    ? Dumnezeu — Ei i se închin? lui Iehova, singurul Dumnezeu adev?rat, Creatorul cerului ?i al p?mântului (Psalmul 83:18). Iehova este numele personal al lui Dumnezeu, a?a cum se arat? în Exodul 6:3: „E? sûnt Iehova, care m? ar?tai? lu? Abraam?, lu? Isaac? ?i lu? Iacob?, ca Dumnede? a tot?-puternic?“ (S?nta Scriptur?, Ia?i, 1874).
    ? Isus Cristos — Isus Cristos este Fiul lui Dumnezeu. El a coborât din cer pe p?mânt ?i ?i-a dat via?a uman? perfect? ca jertf? de r?scump?rare. Moartea ?i învierea sa le-au dat celor ce exercit? credin?? în el posibilitatea de a ob?ine via?? etern? (Ioan 3:16; Faptele 4:12). Martorii lui Iehova cred c? Isus, în calitate de rege al Regatului lui Dumnezeu, va guverna din cer peste acest p?mânt, pe care vor fi restabilite dreptatea ?i pacea. — Isaia 11:1–9.
    ? Neutralitate — Isus a declarat: „Eu nu sunt din lume“ (Ioan 17:16). În consecin??, Martorii lui Iehova nu sus?in partide politice ?i nici nu particip? la r?zboaiele dintre na?iuni. Pozi?ia lor se sprijin? pe argumente solide ?i este în conformitate cu exemplul cre?tinilor din secolul I. Martorii lui Iehova cred cu fermitate c? trebuie ‘s?-?i f?ureasc? din s?bii fiare de plug ?i s? nu mai înve?e r?zboiul’ (Isaia 2:3, 4). Cu toate acestea, ei nu îi împiedic? niciodat? pe al?ii s? aleag? ceea ce doresc s? fac? ?i recunosc autoritatea na?iunilor de a-?i organiza armata ?i de a se ap?ra.
    ? Buni cet??eni — Martorii lui Iehova se supun autorit??ilor superioare (care guverneaz?) ?i î?i pl?tesc cu con?tiinciozitate impozitele (Romani 13:1, 7). În plus, publica?iile ?i ministerul lor public îi îndeamn? pe to?i oamenii s? respecte legea. Ei nu sunt o sect?. Nu se izoleaz? de restul societ??ii. Nu urmeaz? un conduc?tor uman — conduc?torul lor este Isus Cristos. Pentru a deveni Martori ai lui Iehova, mul?i dintre ei au încetat s? mai foloseasc? droguri ?i s? consume alcool în exces, s? fure sau s? comit? alte fapte antisociale.
    ? Familie — Martorii lui Iehova acord? o înalt? considera?ie vie?ii de familie ?i se conformeaz? poruncilor biblice potrivit c?rora so?ii ?i so?iile trebuie s? se iubeasc? ?i s? se respecte reciproc, iar copiii trebuie s? asculte de p?rin?i (Efeseni 5:21—6:3). Ei sunt foarte interesa?i de binele copiilor lor ?i încearc? s?-i creasc? în a?a fel, încât ace?tia s? devin? membri utili ai societ??ii.
    ? S?n?tate — Martorii lui Iehova doresc s? aib? o via?? lung? ?i s? se bucure de s?n?tate. Ei nu fumeaz? ?i nu folosesc droguri. Pot consuma b?uturi alcoolice cu modera?ie, dar evit? be?ia. Nu recurg la avorturi ?i nu se angajeaz? în rela?ii sexuale extraconjugale. Martorii lui Iehova încearc? s? ob?in? cea mai bun? îngrijire medical? pentru ei ?i pentru copiii lor. Ei respect? porunca biblic? de a se ‘feri de sânge’, evitând astfel riscurile pe care le implic? transfuzia de sânge. — Faptele 15:20, 28, 29.
    ? Sprijin financiar — Lucrarea Martorilor lui Iehova din România este sus?inut? prin dona?ii.
    ? Minister — A?a cum arat? numele lor, to?i Martorii lui Iehova le vorbesc altora despre Iehova ?i se conformeaz? poruncii lui Isus de a ‘face discipoli’ (Matei 28:19, 20, New World Translation). Toat? activitatea lor ministerial? este efectuat? în mod voluntar, iar în rândurile lor nu exist? preo?i pl?ti?i.

  91. Martorii lui Iehova — Cine sunt ei?
    MARTORII LUI IEHOVA doresc sincer s?-i cunoa?te?i mai bine. Poate c? îi ?ti?i ca vecini, colegi de munc? sau colegi de ?coal?. Este foarte probabil ca ei s? v? fi abordat pe strad?, în timp ce le vorbeau oamenilor despre Biblie. Sau poate c? v-au vizitat la domiciliu.
    Martorii lui Iehova sunt cre?tini care, la fel ca ceilal?i oameni, se confrunt? cu probleme economice, fizice ?i afective. În tot ceea ce fac, ei cer ajutorul spiritului sfânt al lui Dumnezeu pentru a g?si îndrumare în Biblie, Cuvântul lui Dumnezeu, ?i se str?duiesc s? se comporte în calitate de cre?tini exemplari nu numai fa?? de colaboratorii lor Martori, fa?? de prietenii, vecinii ?i rudele lor, ci fa?? de to?i oamenii. Fiind imperfec?i, ei nu reu?esc întotdeauna lucrul acesta, dar doresc din inim? s? le fac? bine tuturor ?i s? ajute ori de câte ori este posibil.
    Întrucât cred c? Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, Martorii lui Iehova sunt în asentimentul apostolului Pavel, care a spus: „De aceea ?i mul?umim f?r? încetare lui Dumnezeu, c?, atunci când a?i primit Cuvântul lui Dumnezeu auzit de la noi, l-a?i primit nu ca pe cuvântul oamenilor, ci, a?a cum ?i este în adev?r, ca pe Cuvântul lui Dumnezeu, care ?i lucreaz? în voi care crede?i“ (1 Tesaloniceni 2:13). Când este vorba despre înv???turile prezentate drept adev?ruri biblice, ei îi îndeamn? pe oameni s? îi imite pe unii bereeni din vechea Macedonie care l-au auzit pe apostolul Pavel predicând. Relatarea istoric? men?ioneaz? c? ei „au primit cuvântul cu toat? bun?voin?a ?i cercetau Scripturile în fiecare zi, ca s? vad? dac? ce li se spunea este a?a“. — Faptele 17:11.

  92. Numele lor: Martorii lui Iehova
    Numele de Martori ai lui Iehova este descriptiv. El este luat din declara?ia consemnat? în versetul 10, capitolul 43, al c?r?ii biblice Isaia, unde se spune: „Vo? sûnte?? marturi? mei, dice Iehova, ?i servul? me?, pre care l’am? ales?“ (S?nta Scriptur?, Ia?i, 1874). Întrucât to?i Martorii lui Iehova ?i-au dedicat via?a lui Dumnezeu, ei depun m?rturie despre numele, divinitatea ?i scopurile sale.
    Dac? citi?i Biblia cu aten?ie, ve?i constata c? Iehova este numele personal al Dumnezeului atotputernic, adic? al Creatorului universului. Lucrul acesta este ar?tat în Psalmul 83, versetul 18: „?i s? cunósc?, c? tu, al? c?ru? nume este Iehova, tu numai esc? cel? Pré-înalt? preste tot? p?mêntul?“ (S?nta Scriptur?, Ia?i, 1874).
    „Dumnezeu“, „Domn“ ?i „Creator“ — la fel ca „pre?edinte“, „rege“ ?i „general“ — sunt titluri ?i pot fi atribuite mai multor persoane. Titlurile nu sunt nici personale, nici distinctive. Îns? numele Iehova îl identific? pe adev?ratul Dumnezeu ca persoan? real?, care se deosebe?te de dumnezeii fal?i. Prin urmare, cei peste 5 000 000 de Martori ai lui Iehova, r?spândi?i în mai mult de 230 de ??ri, declar? azi vestea bun? despre Regatul ceresc pe care Dumnezeu l-a încredin?at Fiului s?u, Cristos Isus, ?i folosesc cu regularitate numele lui Dumnezeu în închinare. În consecin??, ei se recomand? pe bun? dreptate drept Martori ai lui Iehova.
    De?i poate c? mul?i erudi?i prefer? pronun?ia „Iahve“, Martorii lui Iehova continu? s? foloseasc? forma „Iehova“, întrucât oamenii sunt familiariza?i cu ea de secole. Profesorul german Gustav Friedrich Oehler a sus?inut acest punct de vedere în lucrarea sa Theologie des Alten Testaments, pagina 143, unde se spune: „De aici încolo folosesc cuvântul Iehova, întrucât acest nume s-a integrat de fapt cel mai bine în vocabularul nostru ?i nu poate fi înlocuit“.
    Este demn de remarcat c? numele lui Dumnezeu în ebraic? (Tetragrama), a?a cum apare în Biblie, face parte din ornamentele multor cl?diri religioase, ceea ce arat? c? nu este un termen nou, ci, dimpotriv?, un nume consacrat, care dateaz? din perioada în care a fost scris? Biblia

  93. O religie american??
    Istoria modern? a Martorilor lui Iehova a început în Statele Unite în anii ’70 ai secolului al XIX-lea, iar sediul lor mondial se afl? ?i în prezent la New York. Totu?i, Martorii lui Iehova nu sunt adep?ii unei religii americane.
    S? ne gândim pu?in: Se ?tie c? Biserica Ortodox? Greac? î?i are centrul la Istanbul, în Turcia. Înseamn? atunci c? ea este o religie turceasc?? Este oare Biserica Romano-Catolic? o religie italieneasc? pentru c? Vaticanul se afl? la Roma? În mod asem?n?tor, Isus, care a fost evreu, s-a n?scut în Betleem, dar cre?tinismul nu este doar o religie a Orientului Mijlociu. În fond, ceea ce conteaz? nu este locul în care s-a n?scut Isus, ci înv???turile lui. Iar aceste înv???turi provin de la Dumnezeu, care manifest? nep?rtinire fa?? de to?i oamenii, indiferent de na?ionalitatea lor.
    Acela?i principiu se aplic? ?i în cazul Martorilor lui Iehova. Pe m?sur? ce mesajul lor bazat pe Biblie se r?spândea în România, oamenii sinceri îl apreciau nu datorit? ??rii din care veneau predicatorii, ci datorit? strânsei leg?turi dintre acest mesaj ?i Biblie, Cuvântul lui Dumnezeu. — Vezi Faptele 17:10, 11

  94. Scopul lui Dumnezeu se va realiza în curând
    1 De?i, dup? p?rerea oamenilor, Dumnezeu a permis ca imperfec?iunea ?i suferin?a s? dureze o lung? perioad? de timp, el nu va permite ca aceste condi?ii grele s? continue la nesfâr?it. Biblia ne spune c? Dumnezeu permite ca aceste lucruri s? aib? loc pe o perioad? determinat?.
    2 „Fiecare lucru de sub ceruri î?i are timpul lui“ (Eclesiastul 3:1). Când timpul fixat de Dumnezeu pentru tolerarea r?ut??ii ?i a suferin?ei se va încheia, El va interveni în treburile oamenilor. El va pune cap?t r?ut??ii ?i suferin?ei ?i î?i va îndeplini scopul ini?ial de a avea un p?mânt populat cu o familie uman? fericit? ?i perfect? care s? se bucure de o pace absolut? ?i de siguran?? economic? în condi?ii paradiziace.

  95. buna. am o relatie cu prietenul meu de un an si cateva luni, maica-sa este martora lui iehova si de vreo trei luni l-a facut si pe el sa se roage sau ma rog…e fac ei.ne certam foarte des si pentru el primul loc il are religia.sufar foarte mut deoarece il iubesc. nu stiu ce sa fac

  96. pt diann_d8 nu sunt deacard cu tine dupa spusele si camentarile tale se vede ca esti o fatarnica va inchipuiti ca voi sunteti cei mai buni MARTORI
    DA VA INSELATI

  97. draga gengisi pote ca raspunsu meu vine cam trziu de si am am vazut ca dianna_d8 a o colit raspunsu iti zic eu ca o martora nu are voie sa se casatoreasca cu un barbat din lume si invers.nu vezi ca zic si ei ca sunt martori si sunt plin de fite ca cine mis eu adica sunt cel mai bun .sa nu le deschideti usile nici o data la martori lui heova ca o data patrunsi in casa nu mai scapati de iei .sa va explic:un martor daca gaseste mai multe persoane sa faca studiu biblic atunci congregatia ii face un salar si de aceia iei ubla sa caute mai multe persoane sa faca studiu pentru beneficiul lor .mie personal mau facut un rau ma despartit de sotul meu.

  98. Angelina, prietenul tau nu e robotzel sa faca ce-i spune mama lui…sau asa cred 😕
    Si daca e asa cum spui tu, nu stiu ce te determina sa-l iubesti?!
    Nu stii „ce fac ei acolo”, nici nu te intereseaza, dar il iubesti…
    Iarta-ma, ce iubesti la el daca nu te intereseaza ce si cum gandeste? Doar ambalajul? Atunci ai rabdare, o sa-ti treaca „dragostea” asta.
    Eu daca as afirma ca iubesc pe cineva mi-as face timp sa-l cunosc. Mi-as lasa la o parte prejudecatile vizavi de credinta lui si as incerca sa o inteleg mai bine, ca in cazul in care iubitul meu se inseala sau e pe o cale gresita sa-i pot demonstra asta.

    pantera_roz…nu am replica pt tine, comentariile tale spun totul.
    Iti doresc doar sa iti redobandesti bucuria si linistea sufleteasca de care sigur ai nevoie.
    Apropo doar de salariul ala de care spui tu, daca ar fi asa, eu nu ar mai trebui sa muncesc…;)

  99. am un vecin care e martor si un coleg de munca. cand am timp mai stau de vorba cu ei sau cu cei care mai vin pe la usa. majoritatea sunt manierati. nu stiu de ce nu sunt toti asa. poate ca nu au ajuns la un stadiu mai bun de progres (sau cum ii spune). poate ca intentia lor era buna (revista dadea ceva sfaturi?), insa nu au fost atenti la nevoile persoanei … nu le iau apararea, nu ma platesc pentru asta 🙂 insa, intrucat ma intereseaza doar ce spune Biblia (nu si revistele – desi le citesc pentru cultura mea generala), le cer sa imi vorbeasca doar cu Biblia in fata. si pana acum nu am avut nimic de comentat pentru ca ce au spus mi-au aratat din Biblie. nu biblia lor ci a mea. si din nefericire, nu acelasi lucru s-a intamplat in religia mea … adica biblia e doar o carte de expozitie. mai mult, constat ca in religia mea se fac lucrurile pe dos fata de Biblie … de fapte nu mai spun.

  100. @pantera_roz: trebuie sa te contrazic. vecinul meu e martor si e pastor la ei (sau ceva de genul) si predica toata ziua, si nu are nici macar o masina … e cam sarac omul. munceste in turnatorie nu stiu cate ore si apoi umbla. colegul meu de munca de asemenea. daca li s-ar da ceva, ar fi mai avuti, sau s-ar vedea … in plus, ar deveni mai mult martori daca s-ar da ceva (ca la penticostali)

  101. @sonyutza: „Isus, care a fost evreu, s-a nascut în Betleem, dar crestinismul nu este doar o religie a Orientului Mijlociu.”

    citez din Isus: „Nu sunt trimis decat pentru oile cele pierdute ale casei lui Israel”… deci tu ca roman n-ai nici o sansa. imi pare rau…

  102. fratilor nu uitari un lucru toti suntem dator cu o moarte!!!!
    si apropo de religie eu va spun asa
    RELIGIA E O FARSA DE DANSI INCENTATA SI CU AEI PUTERE SA TE APLESA IN JUG
    DECI NU AVEM NEVOIE DE PREOTI PAMANTESTI PREDICATORI SAU STIU IO CE ALCEVA IL AVEM PE ISUS CRISTOS MANTUITORUL NOSTRU SI PE ADEVARATUL DUMNEZEU PE CARE IL CHEAMA INTRADEVAR YAHWE CARE TRADUS IN LIMBA ROMANA INSEAMNA IEHOVA ASA CA NU AVETI NEVOIE DE PREOTI SAU ORCE RELIGIE IMPORTANT E SA AVETI UN SUFLET CURAT SI CAND VA RUGATI LA DUMNEZEU SA O FACETI DIN INIMA SI PRIN MIJLOCITORUL NOSTRU ISUS CARE SIA DAR VIATA PENTRU NOI NU PRIN PREOTI SAU PREDICATORI CARE NEO AMARESC LUANDUNE SI ACEI PUTINI BANI SI SPUNAND CA SE ROAGA PENTU NOI
    CUM POATE SPUNE UN ASEMENEA LUCRU CAN IN FATA LUI DUMNEZEU TOTI SUNTEM EGALI ASA CA RUGATIVA DIRECT LA DUMNEZEU PRIN ISUS CA DOMNU NE HOTARESTE SOARTA NU POPA SAU STIU EU CINE
    SI NU UITATI CA DIN CAUZA RELIGILOR SU PURTAT CELE MAI MULTE RAZBOAIE INCHIZITIA CRUCIADA SI MULTE ALTELE SI TOTUSI MAI AM O INTRE BARE
    DUMNEZEU YEHOVA ISI DORESTE PACEA SI IUBRE INRE SEMENI SAU RAZBOI SI RAUTATE???
    PACE VOUA…

  103. Buna,tuturor.
    De ce esti selectiv in citate,Razvan ? Da..Isus le-a predicat evreilor,insa discipolilor sai le-a spus: „cand va veni Duhul Sfant peste voi…veti primi o putere SI-MI VETI FI MARTORI,IN IERUSALIM,IN SAMARIA SI PE INTREGUL PAMANT !!!Pt.cine s-a jertfit deci Isus ?
    Desigur ca pt . multi,adica pt.cei care cred in El ca Salvator,in jertfa Sa si indeosebi pt.cei care fac ceea ce Isus le-a poruncit: MERGETI SI FACETI UCENICI,BOTEZANDU-I….

    Pt.Ovidiu Balu: Stimate domn,Eminescu era un agramat feroce,insa nici chiar el nu scria intrun asa hal…De fapt,Eminescu a spus despre religie ca e „o fraza” nu o farsa…Ca,in principiu-adica in cea mai mare parte are dreptate,nu contest.Insa,Ovidiu draga,desi in numele ori din cauza religiilor s-au desfasurat marea parte a conflictelor ….sa nu uitam ca ,asa cum exista religii false,exista si religie adevarata,una complet pacifista,in care membrii acesteia refuza sa invete arta razboiului,nu vreau sa atinga,darmite sa utilizeze arme,indiferent de natura ,de forma lor ori de gradul de periculozitate.Si da,Dumnezeu este un Dumnezeu al pacii,pt.ca nu a binecuvantat cruciadele,nici razboiul de 30 de ani,nici razboiul de 100 de ani…toate acestea fiind purtate sub „obladuirea” religiilor false.
    Sintagma „cu o moarte suntem datori” este una atee,Ovidiu…pt.ca Dumnezeu l-a creat pe om nu pt.ca sa moara,ci pt.ca acesta sa traiasca vesnic.Avem insa nevoie de religie,de religia adevarata,desigur,pt.ca Dumnezeu,fiind un Dumnezeu al pacii,are un popor si un aranjament pamantesc prin care ofera hrana spirituala (aranjament numit „robul credincios si intelept” in Biblia Cornilescu).Noi avem JUS DELIBERANDI…am fost creati cu ratiune,cu liber arbitru,insa nu putem avea fiecare propriul crez,propriile dogme,nu putem merge catre Dumnezeu pe cai diferite.
    De aceea trebuie sa apartinem organizatiei religioase care impartaseste si PUNE IN PRACTICA valorile crestine promovate de Isus si apostolii Sai.Dumnezeu,Iehova,sa te calauzeasca,Ovidiu…pt.a gasi aceasta religie adevarata si pt.a avea parte de bucuria incomensurabila a unei fraternitati mondiale…

  104. Angelina draga…este un forum despre martorii lui Iehova…Daca aversiunea ta fata de noi iti creaza probleme sentimentale…crezi cumva ca noi avem vreo vina ? Nu,Angelina…de vina sunt prejudecatile tale…lipsa ta de deschidere,de a incerca sa ne cunosti si DUPA aceea sa actionezi…Simplul fapt ca prietenul tau frecventeaza intrunirile noastre,a devenit pt.tine o catastrofa…cand,in realitate,catastrofa nu vine de aici,ci din inima ta,otravita cu prejudecati…..cu resentimente.
    Crezi ca prietenul tau,daca impartaseste valori morale si actioneaza acum conform Bibliei este culpabil fata de tine ? Nu crezi ca-l doare intoleranta ta? Daca relatia voastra se destrama,priveste-te cu atentie in oglinda…si vei vedea in mod cert vinovatul…

  105. Angelina draga poate ca tocmai faptul ca prietenul tau frecventeaza intrunirile martorilor este o sansa pe care Dumnezeu ti-o ofera de a te apropia de el sa-l cunosti mai bine

  106. Dragii mei,

    Ati uitat cu totii,principiul de baza al CRESTINISMULUI:
    Iubeste-ti aproapele!A IUBI,INSEAMNA A IERTA!
    Fiindca Iisus tocmai asta a intentionat:sa schimbe vechea lege a TALIONULUI(a razbunarii,,ochi pentru ochi”TALIÓN s. n. Pedeaps? sau r?zbunare (specific? orânduirii sclavagiste) care const? în tratarea vinovatului în acelasi chip în care a procedat si el cu victima lui. ? Legea talionului = lege penal? la unele popoare din vechime, prin care se aplic? vinovatului o pedeaps? identic? cu fapta de care se f?cea culpabil.Din fr. talion.)
    in NOUA LEGE,a IUBIRII!
    ,,Luati,mancati,acesta este Trupul Meu,care se FRANGE pentru voi spre IERTATEA PACATELOR!”
    ,,Beti dintru acesta toti,acesta este Sangele Meu,al LEGII CELEI NOI(?),care pentru voi si pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor.”
    VA rog sa observati ca numai in a doua parte este pomenita,,LEGEA CEA NOUA”!IUBIREA!
    Daca nu putem IUBI si IERTA DUMNEZEIESTE,macar INGERESTE sa ne straduim sa IUBIM!
    Tolerantza,ingaduintza,intzelegerea,facerea binelui(dar nu cu fortza)sunt cele mai grele de indeplinit!SA NU TE SATURI A FACE BINE!
    Indiferent de religie,numitorul comun ar trebui sa fie BLANDETZEA,SMERENIA,IERTAREA,UMILINTZA(vezi pilda cu spalatul picioarelor apostolilor de catre Iisus!)
    ,,DARUIND VEI DOBANDI…”
    Exact ceea ce nu avem(iubire fatza de aproapele,supushenie,)sa le daruim pentru a le dobandi…
    Sa nu ne cultivam amaraciunea(ca nu suntem toti la fel,asa a si vrut Dumnezeu,sa fim UNICI)sa ne cultivam:
    CALMUL(calea),RABDAREA(adevarul)si ASTEPTAREA(viatza)!
    ,,Adevarul este lupta pentru DESAVARSIRE,iar DESAVARSIREA este vesnica lupta dintre SPIRIT si MATERIE!”
    Lasati-L pe Dumnezeu sa ne judece,pe fiecare,nu va substituiti LUI!Chiar nu stiti cele 10 porunci?Porunca a 6-a,,SA NU UCIZI”
    ar trebui sa o intelegeti pana la capat,,SA NU UCIZI IUBIREA!”
    Daca Bunul Dumnezeu,ne accepta asa cum suntem…trebuie sa ne acceptam si noi,unii pe altii!
    ,,,Eu stiu ca tu nu meriti DRAGOSTEA,
    Si-mi place totusi sa ti-o daruiesc,
    Dar parca BALTA merita vreo STEA?
    Si totusi cate-ntransa se-oglindesc!
    Nu meriti iarasi clipele de-acum ,
    Si gandurile bune,pe care ti le-am dat,
    Dar merita noroiul de pe drum…
    Petalele ce peste el s-au scuturat?

    IUBIREA E,insa,CA SOARELE!
    Care ramane pururea curat,
    Si dupa ce MILOS,i-a sarutat,
    Leprosului,pe ulitza,picioarele!”

  107. sa incep cu inceputul.
    aveam o relatie cu o fata martora,dar era exclusa.ecu inceputulram in Sibiu.ea mi a spus sa vin la Martori.zis si facut.m am dus.prima data m am dus pt ea.dupa aceea
    m am dus pt mine.trebuia sa incep studiul dar acel om, frate de congregatie ne a spus k nu incepe studiul cu mine pt k stateam impreuna si nu era bine,era imoralitate,mi s a parut foarte corect dar m am suparat putin k nu a inceput studiul cu mine.parintii fetei erau Martori.si ei ne au spus k nu era bine sa stam impreuna.bun,am venit din Sibiu in Aiud,orasul nostru natal,am venit pt k trebuia sa ne despartim sa nu mai stam impreuna din f multe motive.aici in oras din nou m am dus la Martori si am inceput studiul cu un batran de congregatie. la inceput
    mi se parea k invataturile sunt cat se poate de bune si k toti de acolo erau in regula.nu banuiam nimic, nu credeam k nu e in regula ceva,totul era perfect.ma duce am la studiu de 2 ori pe saptamana cate 1 ora,1 ora jumatate.urma sa ma botez pt k aproape terminasem a doua carte.am fost la congres in acea vara 2009. urma sa ma botez la al doilea congres dar….oric era in septembrie parca nu mai tin exact minte.intre timp m am despartit de prietena pe bune.ea a urmat sa aiba o relatie cu varul ei de grad 3.eu intre timp imi continuam studiul.ma tot duceam la studiu iar intre timp am aflat k cel cu care avea relatie fosta me prietena adik varul ei a inceput si el studiul,ghici ti cu cine, cu cel cu care faceam si eu studiul.n am aflat repede,doar dupa mult timp.ma tot intrebam k de ce nu mi a spus,de ce?meritam macar sa mi spuna k de ce a inceput studiul cu el k el pt k stia k avea o relatie cu fosta mea prietena si stia k st rude si pt k stia k nu e bine sa inceapa studiul.eu i am spus k cel din Sibiu nu a inceput studiul cu noi pt k nu eram bine impreuna,dar el a incalcat Biblia,Leviticul.eu ma confesam la el ca prostul,ii spuneam aproape tot,lucruri intime,greseli de ale mele,etc si el…eu am aflat de la fosta mea prietena k a inceput studiul.eu faceam studiul la el acasa si incredibil si varu priet mele tot in acea casa si cu acel om facea studiu fara k eu sa stiu…pan la urma eu am renuntat iar el a continuat studiul cu varu,pt k eu nu puteam accepta asa ceva.parintii fetei tot Martori au acceptat relatia lor,incredibil,nu mi venea sa cred k patesc asa ceva,k accepta asa ceva…m am certat cu mama prietenei mele f rau pe tema verisorilor,pe tema martorilor k accepta asa ceva,i am aratat din Levitic dar degeaba k eu am avut de pierdut.cu nimeni niciodata nu m am certat asa de rau.eu aveam dreptate 100% dar nu puteam schimba ceva si asta m a durut f rau si ma doare ink si acum.Martorii sunt niste oamenii foarte falsi,vb una si fac alta,sa nu mi zica nimeni mie k nu e asa,da,dar nu toti.st multe suflete curate si care merg pt Dumnezeu acolo dar pacat,pacat de ele.Eu ii multumesc lui Dumnezeu pt k m a salvat in ultima clipa.am trecut peste asta acum.sa nu mi zica nici un Martor ca mint,pt k dau nume si am dovezi k e asa,oric la noi in Aiud,zona unde st eu ii cunosc bine oamenii pe martori cat st de falsi.oric o religie nu poate fii adevarata dak are radacini rele sau dak e un profet fals.citi despre Russel si despre profetiile lui,lor false(chiar sub depunere de juramant).ma iau de Martori pt k nu i mai suport,profita de f multe ori de necazul omului sa imparta niste reviste,sa acapereze un suflet(o prietena de a mea i a murit sotul,au vrut sa profite si s o acapareze,dar degeaba k n a avut cu cine).oric eu sant de parere k nu RELIGIA salveaza un om ci Credinta.Isus cand a fost pe Pamant n a vb despre religii,el a vb despre IUBIRE,Credinta si despre planul fantastic pe care l are Dumnezeu cu acei oamenii ce l iubesc.
    Mai aveam multe de spus dar prefer sa inchei,sa i judece cine are acest drept pe Martori, pe oameni si pe mine.nu meritam sa traim nici macar o zii pe Pamant dar mai ales vesnic.

  108. MARTORII SUNT SI EI OAMENI DECI IMPERFECTI. CU SIGURANTA GRESESC SI EI DE MULTE ORI DAR CEI MAI MULTI SE STRADUIESC SA SE CORECTEZE.PERSONAL AM CUNOSCUT PERSOANE DEOSEBITE CARE SUNT MARTORI AI LUI IEHOVA DUMNEZEU.INTRADEVAR NU RELIGIA DIN CARE FACI PARTE TE SALVEAZA CI CREDINTA. DAR CUM NE DOVEDIM CREDINTA SI PE CE INVATATURI SE BAZEAZA EA?

  109. intr adevar st cateva persoane extraordinare la Martori,respectul meu.oricum atata timp cat un batran de congregatie stie destul de bine Biblia practic nu are voie sa greseasca cu asa ceva.e o greseala intentionata,stiu k vrea sa inmulteasca Martorii dar nu e bine ce a facut,Dumnezeu nu lasa lucrurile asa.de ex:acum nu mai studiaza varul prietenei mele Biblia,s a lasat k nu a mers pt el ca mine ci pt fosta mea prietena.ea e exclusa de vreo 4 ani,n a reusit sa se integreze inca.intr adevar Credinta trebuie demonstrata prin fapte nu prin vorbe si invataturile ei se bazeaza pe BIBLIE nu pe ideile unor oameni sau religii.
    Ideea e k am invatat multe la Martori.(problema e k multe idei de ale lor se contrazic cu Biblia cam 30%) dar Credinta se bazeaza pe fapte nu tradare sau altceva…
    Cuvintele aruncate nu sant de prisos,dar cateodata chiar trebuie aruncate daca ai dreptate si nu mai poti tine in tine,oric nu e bine…
    Logica e ca orice lucru are o ordine perfecta,o logica perfecta,totul depinde de timp si imprejurari,nimic nu trece neobservat,nici un rau daca il faci nu trece nepedepsit,mai devreme sau mai tarziu platesti pt acel lucru.(vb la general)
    Pana la urma in toate religiile in care am fost am gasit sa zicem „defecte”.In prezent nu ma mai duc la nici o biserica,doar ocazional,pt k nu am de ce sa ma duc.Pana la urma nu religia salveaza omul ci Credinta. Eu am 26 de ani.De cand aveam 8-9 ani ma tot duc pe la biserici,invat despre Cuvantul Lui Dumnezeu,oric abia astept ziua in care se va restabilii Iubirea si Pacea pe Pamant.

  110. „…acum nu mai studiaza varul prietenei mele Biblia, s-a lasat, k nu a mers pt el, ca mine…” (scuze ca am adaugat cateva semne de punctuatie la textul scris de tine dar vroiam sa inteleg mai bine sensul a ceea ce ai scris)

    „Pana la urma in toate religiile in care am fost am gasit, sa zicem “defecte”.”

    Intrebari:
    In toate religiile in care ai fost, ai fost pt „o ea”?
    Si pt ca era ea „defecta”, ai tras concluzia ca si religia e „defecta”?

    kata, daca traiai pe vremea apostolului Pavel, in Corintul antic, ai fi facut aceeasi miscare pe care ai facut-o tu acum.
    Citeste 1 Corinteni 5:1 si spune-mi ca nu te-ar shoca sa vezi un comportament din asta.
    1 Corinteni 5:1 Din toate partile se spune ca intre voi este curvie; si inca o curvie de acelea, care nici chiar la pagani nu se pomeneste; pana acolo ca unul din voi traieste cu nevasta tatalui sau.

    asta trebuiau crestinii din Corint sa faca:
    1 Corinteni 5:13…Dati afara dar din mijlocul vostru pe raul acela.

    Iar pt ca cel care gresise se caise si se corectase (se pare ca nu e cazul fostei tale prietene care „…e exclusa de vreo 4 ani, n-a reusit sa se integreze inca…”), primii crestini trebuiau sa-l ierte pe acel raufacator si sa-l reprimeasca in mijlocul lor.

    Iertarea celui pedepsit.
    2 Corinteni 2:5 Daca a fost cineva o pricina de intristare, nu m-a intristat numai pe mine, ci pe voi toti; cel putin in parte, ca sa nu spun prea mult. (1Cor 5.1)
    2 Corinteni 2:6 Este destul pentru omul acesta pedeapsa, care i-a fost data de cei mai multi;
    2 Corinteni 2:7 asa ca acum, este mai bine sa-l iertati, si sa-l mangaiati, ca sa nu fie doborat de prea multa mahnire.
    2 Corinteni 2:8 De aceea, va rog, sa va aratati iarasi dragostea fata de el;

    Daca ai fi trait pe vremea aceea ai fi ascultat de Pavel sau ai fi blamat crestinismul…spre paguba ta?

  111. draga Diana,eu zic sa citesti cu mare atentie ce am scris,nu eu am stat cu verisoara mea.si nu am fost pt o „ea” cum zici tu,nu ma judeca k nu stii nimic.nu ai acest drept.voi Martorii trage ti tot timpul concluzii pripite si GRESITE.citeste cu mare atentie BIBLIA nu imi da acele exemple inutile.acum nu ma apuc sa scriu perfect pt ca altcineva sa para mai destept ca mine si sa ma corecteze.citeste Leviticul cap 18.acolo vei descoperii despre relatiile intre rude.si la 2 Corinteni 2 cu 7 se spune-asa ca acum, este mai bine sa-l iertati, si sa-l mangaiati, ca sa nu fie doborat de prea multa mahnire.DECI O PERSOANA DAK ESTE EXCLUSA AR TREBUII IERTATA SI REPRIMITA.de fapt ea nu ar trebuii exclusa cum faceti voi.pt cine nu stie cand exclud Martorii pe cineva inseamna-
    -chiar dak a fost botezat la Martori si exclus nimeni din Biserica Martorilor nu treb sa aiba legaturi cu omul exclus,nici salut macar,
    -sa nu mai ai nici o legatura cu el chiar dak ti e frate,mama,sora,etc
    si mai st multe dar n am timp sa scriu
    unele chestii la voi st lipsite de logica
    Intr adevar dak exista o religie adevarata ea se cunoaste dupa fapte,nu vorbe si aiureli sau idei gresite.Noi ar trebuii sa ne luam dupa Biblie nu dupa cei care vor doar sa si inmulteasca „fratii”.

  112. stiu ce vorbesc ca am studiat cu Martorii 2 ani de zile.stiu multe,chiar nu poti contrazice unele lucruri mai ales dak vin cu textele Bibliei,pe mine ma poti contrazice dar nu si Biblia.

  113. Bravo kata, ai scapat de cea mai mare greseala pe care o puteai face in viata ta: sa te botezi ca Martor al lui Iehova!
    Acum, scuze ca te intreb, pt ca ai facut ceea ce trebuia, de ce mai esti frustrat?
    Si inca odata scuze pt ce urmeaza sa-ti spun acum: sa citesc ce scrii tu e la fel de obositor ca emisiunea aia pe care am urmarit-o doar in reclame (ca nu ma lasa nervii sa ma uit la asa ceva), „TRADATI IN DRAGOSTE”.

  114. da era una dintre cele mai mari greseli din viata mea daca ma botezam la Martori.Sant frustat pentru ca majoritatea Martorilor saunt falsi si nu imi plac pentru ca invataturile lor nu se bazeaza in totalitate pe ceea ce spune Biblia (si pentru ca ei se cauta doar intre ei,n am vazut Martori sa mearga pe la spitale pe la oameni bolnavi sau alte lucruri de acest gen,Biblia spune urmatoarele: „Religiunea curat? ?i neîntinat?, înaintea lui Dumnezeu, Tat?l nostru, este s? cercet?m pe orfani ?i pe v?duve în necazurile lor, ?i s? ne p?zim neîntina?i de lume”-Iacov 1 cu 27.),bineinteles k invataturile Martorilor ea se bazeaza pe Biblie nu pot nega acest lucru dar se bazeaza pe ideile unui,unor oameni,mai exact unei religii,nu pe invataturile lui Isus.
    Religia adevevarata daca ar fii una, se cunoaste dupa FAPTE FAPTE FAPTE FAPTE nu VORBE.
    Adevarul e ca confunzi multe lucruri,revizuieste ti atitudinea(nervi,nu citesti corespunzator,judeci gresit,intelegi altceva,etc)
    Nu dai dovada de Martor,deloc,esti ca si ceilalti,celelalte oi pierdute,nu vreau sa te judec oricum fiecare dintre noi avem defecte si trebuie sa luptam cat putem de mult pt a elimina aceste defecte,ar trebuii sa ne uitam la noi nu la ceilalti.Oricum cauta Biblia si adevaratele invataturi.oricum intr o zii o sa vezi ca am dreptate despre acest lucru.

  115. kata draga, au trecut 16 ani de cand sunt Martora (de 18 ani ii cunosc) si nu am vazut nimic din ce-mi spui tu!
    Si n-o sa vad nimic din ce-mi spui tu pt ca eu nu ma uit la oameni ci la invatatura.
    Si nu ma uit la oameni pt ca, asa cum spui tu, personal trebuie sa-mi revizuiesc nonstop atitudinea si f posibil ca cineva sensibil ca tine sa poata comenta la adresa FAPTELOR mele (ca iti place tie sa scrii cu majuscule :P).
    Deci, concluzie:
    – da, avem de facut schimbari in comportamentul, gandirea, vorbirea noastra. Asta insa nu ne descurajeaza pt ca, D-zeu intelege natura noastra imperfecta si nu cere de la noi perfectiune, cere in schimb sa facem ce depinde de noi!
    – cauta tu Biblia, eu nu trebuie s-o caut, e la indemana si chiar o folosesc oricand trebuie sa iau o decizie.
    – n-o sa-ti dau niciodata dreptate. Dreptate are doar Dumnezeu 100% cum ai spus tu mai sus ca ai avea – dreptate (a fost „penala” declaratia aia a ta – sunt sigura ca toti cei care au citit ce ai spus tu te-au crezut pe cuvant ;))

    Incerc sa te inteleg dar nu pot. Eu am fost catolica, am parasit religia mea in care m-am nascut, sunt fericita pt alegerea facuta dar asta nu ma determina sa arunc cu noroi in biserica catolica pt ca nu mai e pe gustul meu. Deci chiar nu te inteleg!
    Fii fericit!

  116. Draga Diana,nu te cunosc,nu ma cunosti.Am citit toate conversatiile voastre,si am o intrebare pentru tine : tu esti convinsa 100 % in ceea ce spui? Sau sunt doar aberatii ( destul de logice oricum ),dar chiar crezi?

  117. a fost “penala”(frumos cuvant) declaratia aia a ta – sunt sigura ca toti cei care au citit ce ai spus tu te-au crezut pe cuvant

    -da ar trebuii sa creada urmatoarele pt k st sigur k e asa-
    Trebuie sa cautam in Biblie adevaratele ei invataturi.nu treb sa credem ideile unor oameni sau secte,religii,etc.BIBLIA dupa cum stii e CUVANTUL LUI DUMNEZEU,iar parerea mea personala e k RELIGIILE st CUVINTELE si IDEILE OAMENILOR.Oamenii au facut din religii ceea ce nu treb sa faca.

    Ce am cu Martorii e k au facut niste lucruri foarte urate,dupa cum am scris mai sus,am fost si tradat si parat de BATRAN DE CONGREGATIE,stii ce i ala,spune am lucruri intime,dar nu numai de el de la Martori,de vreo 3-4,cam multi.Mai st multe lucruri pe care nu le am spus,dar n am timp sa scriu tot ce am patit.Bineinteles pot da NUME.oric asta e,incerc sa merg mai departe.eu vreau ca oamenii sa se fereasca de ei pt k nu st cine cred ei k st.aparentele inseala.asta nu inseamna k toti sunt asa,ti am spus k sunt multi oameni extraordinari acolo,care merita multe.

    Iti pot da cate exemple vrei tu,k nu e religia adevarata,exemple din Biblie,contradictii cu Biblia,nu ideile mele sau ale lui C Russel sau nu mai stiu care…si crede ma studiez Biblia de 14 ani,nu ma poti lua sau luati cu abureli,ca va contrazic oricand cu invataturile din Biblie.

  118. Draga 007, numa oameni siguri pe ei pe blogul asta! Mai aberez si eu dar nu pe tema asta. Dumnezeu nu este tema pe care mi-as permite sa aberez, ii las pe altii.
    kata, recunosc, sunt acida dar numa cu o categorie de oameni, te las pe tine sa-i identifici 😉
    Iti sugerez sa-ti numerotezi postarile pt ca deja e telenovela ce scrii tu si cei care te citesc sa poata comenta serialul mai usor. Uite, te ajut eu dezinteresat: precedentul a fost nr 8, urmeaza 9… s.a.m.d.

  119. Draga Diana,
    îmi plac ideile tale,pentru c? le g?sesc logice. Nu ?in de partea nim?nui , dar v?zând tot ce ai scris mi-ai stârnit curiozitatea spre a afla mai multe despre Dumnezeu , ?i dintre to?i cei care au scris pe acest blog e?ti singura care argumenteaz? în mod coerent. Poate vom avea ocazia s? vorbim într-o zi. Iar despre domnul kata, mi se pare c? a suferit mult de tot , ?i acum doar caut? pe cineva ca ?ap isp??itor.

  120. Draga Diana,
    imi plac ideile tale,pentru ca le gasesc logice. Nu tin de partea nimanui, dar vazand tot ce ai scris mi-ai stârnit curiozitatea spre a afla mai multe despre Dumnezeu , si dintre toti cei care au scris pe acest blog esti singura care argumenteaza in mod coerent. Poate vom avea ocazia sa vorbim într-o zi. Iar despre domnul kata, mi se pare ca a suferit mult de tot , si acum doar cauta pe cineva ca tap ispasitor.

  121. Draga 007, multumesc pt apreciere, sa vezi ce frumos gandeste Isus. Chiar daca promovez invataturile lui si incerc sa-i calc pe urme, sunt doar o reflectare palida si deformata a personalitatii lui.

  122. draga diana,diana d7,me007 sau nu mai stiu cum sa ti spun.eu nu cred k te am facut nicicum.nu dai dovada d Martor,nu cred k am scris un roman,nu caut un tap ispasitor,caut adevarul.spune mi nu mai ocolii subiectul,unde e logica,bunul simt,iubirea?unde st kand voi Martorii acceptati relatiile sexuale intre verisori.nu exista asa ceva.Biblia e foarte clara cu acest aspect.mai st multe d spus dar n am timp,adica multe contraziceri ale Martorilor cu Biblia.o sa revin sambata cu un comentariu despre asta,k acum n am timp.

  123. kata…, eu: diana, diana d7, me007 (atat?) =))… astept cu sufletul la gura comentariul tau de sambata.
    Pana atunci fa-ti o schita cu ce vrei sa postezi pe blog. In felul asta poate scrii corect, cu iubire si cu bun simt, macar tu… daca eu nu sunt in stare! 😉
    Numai pt ca 007 a spus ceva apreciativ la adresa mea nu inseamna ca suntem una si aceeasi persoana. Putin spirit de observatie daca aveai si iti pica si tie fisa. Ce prostii mai vorbesc si eu… nu mai sunt de mult telefoane cu fise, poate de aia pricep unii asa greu. 😛

  124. Draga Diana
    -in primul rand n am spus k nu esti in stare de ceva
    -in al doilea rand reciteste ti textul cu atentie si uita te la”barna din ochii tai nu la altii”
    -in al treilea rand avand in vedere k esti Martora,nu stiu dak botezata sau nu,n ai ce cauta pe net,stim amandoi k asa este
    -in al patrulea rand scriu d pe telefon
    -nu mai judeca pe altii,mustra i
    -nu mai ocolii subiectele
    -revizuieste ti limbajul,limbajul tau e putin de cartier
    -in ultimul rand nu am timp sa scriu acum k st la facultate si trebuie sa invat
    Sambata revin cu schita mea 🙂

  125. Mai Kata..eu sunt eu…Diana e Diana,si chiar nu inteleg de ce te ataci asa.Inteleg ca ai suferit,e aiurea,dar nu te incapatana in loc sa afli cum stau lucrurile cu adevarat.Poate gresesc,nu e treaba mea sa ma bag in povestea ta.Scuze.Am apreciat-o pe Diana pt ca a raspuns logic la tot. Cam atat. O zi faina sa aveti!

  126. Atac pt k am motivele mele.pai normal k e aiurea k martorii accepta RELATIILE SEXUALE intre RUDE.crede ma nu atac doar asa sa gasesc un tap ispasitor,atac pt altceva.eu fac de foarte mult timp studiul Bibliei.la Martori am fost 2 ani si stiu tot ce se petrece akolo(nu e vb d ceva rau).stiu multe.oric Sambata o sa postez din nou sa vedem atunci dak e logic ce spun Martorii.aici nu e vorba de logica,e vorba de adevarul biblic. faptele noastre ne definesc din multe pcte d vedere.dak ar fii o religie adev ea ar treb recunoscuta dupa fapte,nu vorbe amagitoare.eu ma indoiesc k exista religie adevarata,religiile le au facut oamenii,Isus n a vorbit de religii cand a fost pe Pamant.Sa aveti o zii cat mai placuta.

  127. salut!…sant ortodox dar din pacate pregatirea mea teologica sau mai bine zis cunostintele mele in ale religiei sant f mici..si mai grav e ca sant credincios doar cand am probleme …eu stiu ,necazuri etc!…dar ceea ce voiam sa zic e ca…am avut si eu un prieten f bun care facea parte din acest cult numit martorii lui iehova…intr adevar era..si este o persoana sufletista ,un om f corect si muncitor…dar totusi ceva..lipsea..nu stiu parea si pare un pic ciudat…speriat parca de lumea din jurul lui!!…nu sant eu in masura sa judec..dar incep sa cred ca de fapt acesti zisi martori ai lui iehova se implica un pic prea mult in viata ¨enoriasilor¨…obligandu i pe oameni la un anumit stil de viata si privandu i de multe bucurii simple ale vietii!!!…multumesc

  128. Buna ceru, nu ma asteptam sa mai gasesc vreun comentariu nou dar am intrat asa din curiozitate…si curiozitatea a omorat pisica 😛
    Eu sunt o Martora a lui Iehova de 16 ani, am o personalitate puternica si nu-mi place deloc ca cineva sa se bage in viata mea cu bocancii, cred ca as face tare urat daca s-ar intampla asta.
    Te asigur ca niciun Martor nu are permisiunea sa se bage in viata privata a altuia. Daca totusi se intampla, asta nu e o regula. Se intampla oriunde, nu doar la Martorii lui Iehova. Exista oameni de tip „burghiu” peste tot, la toate cultele religioase. Sa nu-mi spui ca nu e asa.
    Ce pot sa-ti spun este ca noi suntem intradevar o „familie”, insa cand spun familie nu spun ca unul din ai mei (Martor al lui Iehova) isi poate permite sa se bage in alegerile mele.
    Sigur, daca ma vede intr-o situatie periculoasa ma poate atentiona, si la asta ma astept de la oricine zice ca e prietenul meu!
    Cat despre bucuriile simple ale vietii…poate ca prietenul tau este el mai introvertit pt ca noi, de distrat, ne distram f bine, si-ti spun asta dupa ce am gustat din aproape toate distractiile lumesti de care am avut parte ani buni. Sincer, nu dau distractiile noastre de acum pe cele de atunci pt nimic in lume!
    Acum nu stiu ce inseamna pt tine „bucuriile simple ale vietii” :-?? Daca te referi la o viata imorala…atunci DA, si eu sunt o ciudata pt multe persoane care ma cunosc. Dar important e ceea ce simt eu, nu? Si eu ma simt tare bine! 😉

  129. …e posibil sa ai dreptate..dar totusi undeva…ceva..e putred in Danemarca…anul asta de ziua mea mi am niste prieteni la o mica masa festiva..baiatul asta ..de care ti am zis mai sus,a fost singurul care nu mi a zis ´´la multi ani´´..e k..nu m am suparat..ulterior spunandu mi ca de fapt martorii nu sarbatoresc zilele de nastere..etc..pot sa inteleg..dar mai e o chestie care se bate cap in cap..din cate am inteles eu voi,martorii,nu faceti parte din lume..nu va asociati cu ea,..sper sa nu gresesc,..atunci..de ce ai m ai venit la ziua mea???..s ar putea sa fiu absurd…dar eu cred ca unii din martori si ar dori sa fie si ei ´´ca toata lumea´´..dar..nu le este permis..

  130. …si inca o chestie..de niste oameni atat de credinciosi si de sufletisti,pt ca asta e adevarul,ca martorii..Dumnezeu a avut nevoie ,are nevoie si va avea nevoie,metaforic vorbind,…dar din pacate e posibil sa fiti de partea ailalta a baricadei…sau,ce i drept poate noi..celelate religii,dar e mai putin probabil avand in vedere vechimea si originea acestui cult al vostru…si totusi din pacate nimeni,din noi cei muritori,nu santem vrednici de a afla adevarul…si stau si ma gandesc daca nu e putin exagerat faptul ca voi sustineti …acest adevar ..oricare ar fii ala..

  131. Uite ceru, o sa-ti iau in calcul primul comentariu pt ca mi s-a parut f interesant. Al doilea nu-l inteleg :-??
    Ai dreptate in privinta prietenului tau, nu inteleg nici eu de ce s-a mai dus la ziua ta.

    Cel mai stupid lucru in astfel de ocazii, pe care il poate face un Martor, este sa spuna ca el nu-ti spune „la multi ani” pt ca Martorii nu tin zilele de nastere…
    Asta arata ca baiatul de care vb tu nu are convingeri personale, le-a acceptat pur si simplu pe ale Martorilor lui Iehova probabil pt ca este din familie de Martori. Probabil. Nu stiu ce sa-ti spun, am mai auzit astfel de relatari, le cred dar nu le judec pt ca unii Martori sunt mai timizi din fire sau poate ca, asa cum spui tu, le-ar placea sa faca ce fac cei „din lume”. Treaba lor!

    Nici eu nu-mi tin ziua si crede-ma, pt mine e o usurare. Din toate punctele de vedere!
    In primul rand prefer ca cei apropiati sa se poarte cu mine frumos tot timpul nu doar cu o anumita ocazie.
    Eu as fi nesincera sa urez cuiva „la multi ani” pt ca de fapt nu ii doresc sa traiasca multi ani ci ii doresc sa traiasca vesnic!
    Eu nu astept o zi anume sa ma port frumos cu cineva ci ma straduiesc sa ma port frumos tot timpul. As fi o ipocrita sa spun ca si reusesc mereu :P…dar cine in lumea asta e perfect?
    In alta ordine de idei, nu-mi plac cadourile date din obligatie… pt ca te obliga ca la randul tau sa te revansezi si tu.
    Sincer, cu riscul ca trezesc ostilitati, nu-mi place ipocritul „la multi ani!” E formal, de suprafata…asta e! O gandesc cu toata mintea mea si ma mir teribil cand aud pe cineva ca s-a shifonat ca nu i-a urat nu stiu cine „macar un la multi ani de ziua lui (ei)…” Ce sa-ti povestesc?! Ca daca eu nu-ti spun tie „la multi ani”, sigur se scad 10 ani din viata ta!

    Si motivul principal pt care noi Martorii lui Iehova nu tinem zilele de nastere este ca Biblia prezinta in mod clar aniversarea zilei de nastere intr-o lumina nefavorabila, lucru pe care noi, Martorii lui Iehova, nu il ignoram.

  132. In primul rand vreau sa primiti salutarile mele pentru toti cei de pe acest forum,buna seara tuturor,si felicitari sincere lui Razvan pentru
    ospitalitatea de care ne bucuram.

    Am citit cu mare atentie toate gandurile dv.cu privire la spiritualitate
    si vreau sa va spun ca merita sa alocam cat mai mult timp impartasirii
    ideilor cu ceilalti,pentru ca astfel ne putem corecta opiniile gresit intelese si Biblia spune:”Unde sunt mai multi sfatuitori hotararile au sanse mai mari sa fie corecte,adica sa aduca salvarea poporului lui
    DUMNEZEU ” Prov. 11:14

  133. Dupa cum am spus revin,n am avut timp,acum am ceva de aceea am sa scriu urmatoarele.Astept raspunsuri de la Martori-ii acuz direct de mai multe:
    -1-Preziceri False-
    -dovezi video-http://www.youtube.com/watch?v=qp1G9ou2EjI
    -alte dovezi scrise-in lomba romana
    http://exm.uv.ro/documente/preziceri.html
    -http://maranatta.wordpress.com/2010/10/25/istoria-martorilor-turnului-de-veghe-pe-scurt/
    sunt foarte multe nu postez tot ce gasesc pe net
    -ce nu spun Martorii cand ne bat la usa-site in limba engleza-
    http://www.culthelp.info/index.php?option=com_content&task=view&id=313&Itemid=8
    -ce spun savantii despre gramatica,limbajul si scrisul lor-
    -cititi e foarte important mai ales ca ei au retradus Biblia si o numesc acum Traducerea Lumii Noi nu Sfanta Scriptura sau Biblie,bineinteles ca cei ce au tradus o sunt ascunsi in „umbra”-
    http://www.watchman-fellowship.ro/Articles_/Martori%20Iehova%20de%20Bowman.htm
    -o religie care are radacini rele-
    -„minunile” si minciunile lui Russel-fondatorul Martorilor
    http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Articole/Adevaruri%20care%20ar%20trebui%20stiute%20despre%20Martorii%20lui%20Iehova.htm

  134. scuzati pt anterioara

    Dupa cum am spus revin,n am avut timp,acum am ceva de aceea am sa scriu urmatoarele.Astept raspunsuri de la Martori-ii acuz direct de mai multe:
    -1-Preziceri False-
    -dovezi video-
    http://www.youtube.com/watch?v=qp1G9ou2EjI
    -alte dovezi scrise-in lomba romana
    http://exm.uv.ro/documente/preziceri.html
    http://maranatta.wordpress.com/2010/10/25/istoria-martorilor-turnului-de-veghe-pe-scurt/
    sunt foarte multe nu postez tot ce gasesc pe net
    -ce nu spun Martorii cand ne bat la usa-site in limba engleza-
    http://www.culthelp.info/index.php?option=com_content&task=view&id=313&Itemid=8
    -ce spun savantii despre gramatica,limbajul si scrisul lor-
    -cititi e foarte important mai ales ca ei au retradus Biblia si o numesc acum Traducerea Lumii Noi nu Sfanta Scriptura sau Biblie,bineinteles ca cei ce au tradus o sunt ascunsi in “umbra”-
    http://www.watchman-fellowship.ro/Articles_/Martori%20Iehova%20de%20Bowman.htm
    -o religie care are radacini rele-
    -”minunile” si minciunile lui Russel-fondatorul Martorilor
    http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Articole/Adevaruri%20care%20ar%20trebui%20stiute%20despre%20Martorii%20lui%20Iehova.htm

  135. Zilele acestea voi mai posta un comentariu.Voi venii cu dovezi din Biblie impotriva ideilor lor,bineinteles nu cu ideile mele ci cu ce spune Biblia.

  136. Apreciez foarte mult,oamenii în general, ?i-i pre?uiesc pe to?i pentru c? suntem fra?i,indiferent de culoare,religie,etnie,limb? sau locul unde ne-am n?scut.Ei,de am fi to?i con?tien?i de acest fapt si daca am lua cu adev?rat în serios,lumea ar ar?ta cu totul altfel,scutindu-ne de multe necazuri.De forte multe ori ne autoflagelam.

    De fapt am vrut sa spun,citind toate comentariile,ca daca fiecare din noi ne-am gândi mai mult când scriem ceva,sau vorbim ceva,atunci am în?elege c? f?r? repectul fa?? de cel?lalt, comunicare decent? ?i în?eleas? de interlocutor nu este posibil?.Asta este iubirea de aproapele despre care vorbea D-l Christos.Folosind tot felul de epitete ?i invective la adresa celui de la care avem preten?ia s? ne asculte, atunci e?ecul este total.

    Sunt un idielist incurabil ?i f?r? sa o fac pe lupul moralist(nu asta a fost în inten?ia mea)va rog sa stergem cu buretele tot ce s-a scris injurios pana acum,sa ne iert?m,c? a?a ne va ierta ?i tat?l nostru numai dac? noi iert?m pe pre?io?ii no?tri fra?i.

  137. Imi cer scuze,repet.
    Apreciez foarte mult,oamenii in general,si-i pretuiesc pe toti pentru ca suntem frati,indiferent de culoare,religie,etnie,limba sau locul unde ne-am nascut.Eei,de am fi toti constienti de acest fapt si daca am lua cu adevarat in serios,lumea ar arata cu totul altfel,scutindu-ne de multe necazuri.De foarte multe ori ne autoflagelam.

    De fapt am vrut sa spun,citind toate comentariile,ca daca fiecare din noi ne-am gandi mai mult cand scriem ceva,sau vorbim ceva,atunci am intelege ca fara respectul fata de celalalt,comunicarea decenta si inteleasa de interlocutor nu este posibila.

    Asta este iubirea de aproapele despre care vorbea D-l Christos.Folosind tot felul de epitete si invective la adresa celui de la care avem pretentia sa ne asculte,atunci esecul este total.

    Sunt un idialist incurabil si fara sa o fac pe lupul moralist,(nu asta a fost in intentia mea)va rog sa stergem cu buretele tot ce s-a scris injurios pana acum,sa ne iertam cum ne va ierta si tatal nostru,numai daca noi iertam pe pretiosi nostri frati.Scump,inestimabil este orice suflet in ochii lui Dumnezeu,iar noi ce facem? Daca am putea,in anumite momente i-am rade,i-am spulbera intr-o fractiune de secunda.

    Stiti foarte bine,cuvantul poate sa dea viata,dar poate sa si omoare.
    ” Moarte si viata sta in puterea limbii” Prov.18:21

  138. Sa revenim la un ton coborat,o octava mai jos,sa ne alegem cuvintele cu grija multa si sa discutam calm,luand subiect cu subiect sa-l ducem pana la capat,argumentat numai cu Biblia.In lucrurile in care se va ajunge la un numitor comun,castigul va fi in beneficiul tuturor si mult se va bucura Dumnezeu si fiul sau,Christos.
    In lucrurile unde vor fi divergente,sa avem rabdare,sa-l asteptam pe Dumnezeu sa ne descopere la timpul stabilit de El.
    Este parerea mea si cred ca asta caracterizeaza un crestin autentic.
    Supunem la vot? Glumeam !

    Dezbateri trebuie sa existe,asa se ascute „sabia” spiritului si asa cel intelept(cu perspicacitate)poate sa raspandeasca cuvantul,”care trebuie sa ajunga pana la marginile pamantului,sa tina de marturie tuturor oamenilor” Matei 24:14

  139. Succes Maricica intors 😉 eu ma retrag! Adevarul e ca Biblia spune ca toti oamenii sunt rezonabili si poti discuta cu ei logic, depinde de noi cum punem problema. Sau nu?
    Sau oare nu cumva si primii crestini, oricat de bine au pus problema, au fost tinta ostilitatilor si a vorbelor aruncate aiurea?
    Sau nu si Isus, cel mai mare invatator din toate timpurile, a vorbit degeaba pt majoritatea oamenilor? Lui ce i-a lipsit?
    Dar tu esti idealist(a), ai zis. Bravo! Succes!
    Pe NET toti oamenii sunt sinceri, plini de intentii bune si respect 🙂

  140. Draga Diana,vad ca ocolesti subiectul.Nu imi poti da raspunsuri la ce am postat pt ca nu ai cum.Adevarul e altul,nu e cel ce l crezi,sau credeai ca e.saptamana ce vine voi posta ce am spus.Acum nu am timp.Sunt foarte ocupat.Nu mai iau de Martori :),ma iau de ideile lor si minciunile lor.Au intrat in viata mea ca un adevar,asa presupune am eu,dar aparentele inseala atat de mult,nici nu ne putem imagina,de aceea au iesit din viata mea ca o minciuna grosolana si nesimtita.

  141. Diana…si totusi nu inteleg..conform religiei voastre,nu aveti voie sau nu doriti sa urati un sincer ´´la multi ani´!´´..celor dragi!!!.. Sa stii ca nu intotdeauna este o simpla formalitate!!..cand o mama i ureaza propiului copil …si vice versa..traditionalul LA MULTI ANI!!…ei bine atunci este o urare venita din suflet..si nici cum o obligatie!!!…iar referitor la al 2 lea comentariu al meu pe care zici ca nu l ai inteles(vezi mai sus)…acolo am vrut doar sa subliniez faptul ca s ar putea sa va inselati amarnic sustinand ca ..doar voi …IL stiti si L intelegeti pe DUMNEZEU!!!…si inainte sa mi dai un raspuns evaziv …incearca sa gandesti cu inima…multumesc

  142. Draga ceru, apreciez sinceritatea ta chiar daca tonul tau e plin de repros si esti plin de prejudecati.
    Eu gandesc in primul rand cu creierul si pe urma cu inima! De ce? Pt ca „inima e nespus de inselatoare”. Daca insa creierul isi da girul, atunci are „verde” si inima!
    Felul in care pui tu problema e deplasat! Oricare Martor ii doreste copilului lui (si nu doar copilului lui) sa traiasca multi ani, cat mai multi ani, chiar vesnici (depinde insa de copil ce alege).
    Daca insa mama aceea (de care ai amintit tu) doar de ziua lui ii spune copilului ei ca-i doreste un sincer „la multi ani”, inseamna ca are o problema (nah ca pot si eu sa sar in extrema cealalta!)

    Nu exista „nu avem voie”! Tot ce facem, facem din convingere nu pt ca ni se impune! Cei care vor sa fac altfel, pot sa faca ce vor ei, AU PROPRIA LOR CONSTIINTA! Nimeni nu-i forteaza sa faca ce nu vor sa faca! Pot deveni si ortodocsi daca vor, nu-i impusca nimeni! Dar cine alege sa poarte numele lui D-zeu, cine i se dedica, o face pt ca asta VREA, pt ca asta CREDE cu toata mintea si cu toata inima, si in cazul asta respecta principiile stabilite in Biblie pt crestini.
    E ceva de genul: „Esti roman, respecti legile statului roman! Te enerveaza legile statului roman, emigrezi acolo unde-ti convine tie!”
    SIMPLU!

    Eu nu-mi tin ziua pt ca:
    – primii crestini nu si-au serbat zilele de nastere. Obiceiul de a serba ziua de nastere provine din religiile pagane antice.
    Dupa cum am mai spus, Martorii ofera cadouri si petrec impreuna clipe fericite cu alte ocazii pe parcursul anului.
    – nu simt nevoia sa fiu „ridicata in slavi” (asta ca sa nu folosesc alta expresie :P) intr-o zi anume;
    – prefer ca cei dragi sa se poarte frumos cu mine MEREU, NU DOAR DE ZIUA MEA. Si asta o simt si cu inima si cu mintea!

    Invata sa respecti alegerea cuiva chiar daca nu se potriveste cu ceea ce crezi tu.
    Ai libertate maxima sa faci si sa crezi ce vrei tu! Ti-a dat-o D-zeu in aceeasi masura in care mi-a dat-o si mie! Si daca eu nu-ti „dau tie in cap” ca pupi moashte, icoane si cruci, desi consider astfel de practici respingatoare, atunci sigur poti si tu sa treci peste ce cred eu, atata timp cat crezul meu nu-ti dauneaza tie! Si nu are cum sa-ti dauneze.
    Asa ar fi logic sa faci. Acum e treaba ta ce alegi sa faci, si in privinta asta ai liber arbitru!
    Dar, asta inseamna respect pt libertatea de opinie si pt libertatea religioasa care e sustinuta legal!

    Si ca sa te linistesti, de cand sunt Martora, in fiecare an de ziua mea, ma suna cateva persoane apropiate care imi stiu ziua de nastere. Ele stiu ca eu nu-mi sarbatoresc ziua, stiu ca eu n-o sa le raspund la fel, stiu ca n-o sa merg la ziua lor sa sarbatoresc…, dar pt ca tin la mine, imi ureaza un sincer „la multi ani!” Si n-o sa-ti vina sa crezi, le multumesc frumos ca s-au gandit la mine, le invit cu alta ocazie la o cafea, prajitura, etc…si BASTA! Nici fratele meu nu ma uita niciodata de ziua mea, si nici eu pe el! Il sun in fiecare an cand e ziua lui ca sa-i spun ca stiu ca „azi s-a mai hodorogit cu un an, (glumesc, fireste) si ca ii doresc din toata inima sa traiasca vesnic!” DIN TOATA INIMA! Dar NU ma duc sa chefuiesc cu ei.

    In privinta faptului ca „ne inselam amarnic sustinand ca doar noi il stim si il intelegem pe D-zeu”…chiar ai dreptate :))
    Nu ne ajunge o eternitate sa-l cunoastem si sa-l intelegem pe D-zeu!
    Da, asta e un raspuns evaziv! Un raspuns direct ar fi:
    „draga ceru, te inseli amarnic ca ai ochi caprui, de fapt sunt albastri!”
    Si asta fara sa te cunosc, fara sa te fi vazut vreodata…doar pt ca nu-mi place tonul cu care imi vorbesti! Cam asta faceti voi aici pe blog!

    Distractie placuta in continuare.
    Eu simt ca daca mai intru aici si citesc traznaile astea imi pierd respectul pt semeni si asta chiar ar fi grav!

    VA DORESC LA TOTI SA FITI FERICITI VESNIC, SI DACA VREA D-ZEU, POATE ODATA VOM AVEA PLACEREA SA DISCUTAM FARA PREJUDECATI CA ACUM!

    Folositi-va si mintea, nu doar inima! Aveti destula!

  143. mda..draga Diana vreau doar sa mi cer scuze daca te am ofensat…si am sa o las si eu la ´´punctul mort´´…probabil ma depasesc unele discutii si nici nu vreau sa par ridicol..!..oricum ..pt mine e clar un singur lucru..undeva in istoria omenirii.. cred..ca s a gresit ceva..s a mers pe un drum gresit..de avem atatea religii..si culmea..majoritatea pleaca de la un numitor comun..DUMNEZEU!..pacat..

  144. Buna,
    Imi plac mult comentariile D(i)anei, sunt cu mult bun simt!
    Pt cei care au probleme cu Martorii lui Iehova:incercati sa-i judecati prim prisma mintii voastre, nu a prejudecatilor!Nimic nu e asa cum pare! Din punctul meu de vedere sunt niste oameni educati, foarte draguti si sufletisti, cu care im face placere sa interactionez.

  145. sunt niste nenorociti fara frica de DUMNEZEU un iehovist mia lasat familia in prag de sarbatori fara nici un ban dupa o luna de munca a sotului meu in austria ia tras teapa a venit acasa fara nici un ban asa sa le ajute DUMNEZEU dupa fapta si rasplata nu mai vreu sa aud in viata ,mea de ei satanistiiiiiii

  146. vad ca unii tot nu se potolesc cu religiozitatile si cred ca a fi om are legatura cu religia… probabil ca ar trebui sa le dea personal „dumnezeul lor” cu o piatra in cap ca sa se lase de religie si sa inceapa sa fie oameni.

  147. martorii,hmmm…am avut sotie martora.mi a distrus viata,a fost o adevarata curva si este inca.Mergea la ei la biserica doar pt ca mergea parintii ei,doar ca sa nu ii supere.Parintii ei martori bineinteles,ziceau una si faceau alta,oamenii foarte falsi.Am fost in Belgia sa uit de ea,am fost aproape sa ma sinucid,este incredibil ce puteam patii,totul din cauza lor si din cauza ei.Parintii ei nu o primeau in casa pe propria lor fiica,incredibil….nici chei de la casa nu i dadea,asta a fost inainte de casatorie si si dupa.Cand ii dadea de mancare ii reprosa,pai am o intrebare ce fel de oamenii sunteti,sunteti mai rai ca animalele,bai sunteti nebuni de legat,dati-ne pace ca sunteti niste nimicuri,vedeti doar drept inainte,vi s-a spalat creierii,duceti-va si va spanzurati ca e mai bine,lumea numai sufera de pe urma voastra…are dreptate Claudia sunteti niste NENOROCITI.

  148. Cristi
    Nu cred ca sotia ta este martora,poate parintii ei. Cu siguranta au avut motive intemeiate sa se poarte asa cu ea.Hai Cristi,fii cinstit si recunoaste daca e asa.

  149. a fost martora.normal ca nu mai e daca a fost si este o curva.
    Ce motive intemeiate trebuie sa ai ca sa nu ii dai la copilul tau de multe ori de mancare(de martori botezati-parintii ei) sau sa il alungi de acasa.oric ce te intereseaza pe tine?esti martor si tu?va miros de la o posta.sunteti niste ipocriti majoritatea.martori se ajuta numai intre ei.pe „aia din lume” nu i mai baga in seama si daca mor de foame langa ei,cica doar spiritual ii poate ajuta.halal oamnei.credinta fara fapte e moarta.sunt o gramada de exemple de martori care st doar niste pakalici.am citit si mai sus toate exemplele de care dau dovada.asa sa ii ajute Dumnezeu si pe ei cum ne fac ei noua rau.

  150. Cristi,chiar nu ma intereseaza problemele tale sentimentale,dar ma deranjeaza atunci cand cineva arunca cu noroi in martori doar asa din rea vointa.Nu sunt martora insa frecventez intrunirile lor…oare unde sunt ipocritii despre care vorbesti tu? Daca nu ti-ai cunoscut sotia ce fel de femeie este,a cui crezi ca e vina…a martorilor? Parintii ei au procedat corect,doar nu te asteptai s-o sprijine si s-o incurajeze.Si inca ceva…felul in care vorbesti lasa de dorit.

  151. fetito,eu am fost la martori 8-9 ani nu st ca tine la inceput.nu mi spune mie de ei.sau ce invata,sau altele,stiu tot ce se intampla acolo.cica arunc in martori din rea vointa,ma faci sa rad :)) apropo,unde st ipocritii?sunt destule exemple mai sus dak nu ai citit.si despre felul in care vorbesc,da ii apreciez f mult de aceea vb asa frumos:)) despre ei.sunt niste IPOCRITI si NENOROCITI toti martorii si toti oamenii care merg la biserica doar de fatada,ca sa ma exprim mai bine.ma leg de ei pt k cu ei am avut de a face si PUNCT.

  152. Da Cristi sunt de acord cu tine, sunt niste falsi care nu merita nici macar o privire , ipocriti care se mandresc cu secta lor mincinoasa care prevesteste sfarsitul lumii la fiecare 30 de ani !

  153. Cristi „baietas” nu te supara pe mine o biata „naiva” care are o parere diferita de a ta.Am acest drept,nu?

  154. Din cele mai vechi timpuri oamenii au crezut…in primii idoli care si iau manufacturat in piatra sau in lemn.De ce aveau ei aceasta nevoie sa aiba un zeu?Din propria necesitate umana fata de necunoscut…de un conducator divin,chiar daca era zeu sau oracol,dar credeau in ceva…trece timpul si ne aflam si noi astazi,in fata acelorasi intrebari ce erau in trecut,ce suntem noi?de fapt,ce cautam noi aici?,ce scop avem in lumea asta?cine poate sa imi spuna?dar cu cele mai cinstite cuvinte,nu accept injurii,doar adevarul?Sa stiti ca nu sunt martor al lui Iehova,dar respesct modul lor de viata si sinceritatea lor de a expune tot ce stiu pe o masa la oameni care i accepta.Si eu o sa i accept de cate ori vor ei sa vina.Multumesc

  155. intr adevar secta Martorilor tot fac preziceri false,or facut vreo 10-15 pan acum :)).Sunt un fals profet,trebuie sa ne ferim de ei,sa fugim cat ne tin picioarele :)) ,sunt ca rinocerii,in alta parte nu se uita sau nu vor,doar inainte :))

  156. Cristi,Claudia si voi ati patit o,fiecare in felul lui.Astia sunt Martorii plin de credinta din ziua de azi,ei daca cred ca st intr o religie st superiori noua,cand de fapt sunt doar niste pacalici pacaliti de altii.Faptele vorbesc nu mandria,orgoliul si superioritatea de care dau ei dovada,noi pt ei st prostii,ei stiu absolut totul, cand de fapt habar nu au pe ce planeta sunt.TREZITI-VA Martorilor pana nu e prea tarziu,mi e mila de voi,lasa ti religia nu credinta deoparte si incepeti sa fiti OAMENI.

  157. Domnilor atunci cand puneti intrebari unui sau mai multor martori ai lui Iehova trebuie sa-i intrebati din ce organizatie fac parte.In Romania sunt mai multe grupari ale martorilor,grupari care nu se recunosc intre ele,poate nu le voi denumi pe toate sau poate mai sunt grupari pe care inca nu le cunosc.Una ar fi A.M.I.R-Asociatia Martorilor lui Iehova din Romania;Organizatia Religioasa Martorii lui Iehova-O.R.M.I;Credinta Adevarata a Martorilor lui Iehova-C.A.M.I; Asociatia Crestina a Martorilor lui Iehova-A.C.M.I;Studentii Bibliei din Moldova.Ca sa intri in discutie teologica cu ei trebuie sa fi bine pregatit si documentat atat din Biblie,arheologie, istorie.Fiind indroctrinati cu invataturile lui Russell,Rutherford,Frant,Knnor,invataturi care trebuiau luate cel putin egale daca nu mai presus decat Biblia.”Daca cineva citeste {Studile in Scripturi Russell,Turnul de Veghere al canalului de comunicare de la Brooklyn}si nu citeste deloc Biblia el poate ramane in lumina spirituala,dar daca cineva citeste Biblia si nu citeste deloc{Studile in Scripturi, Russell,Turnul de veghere,Brooklynul}atunci in doi ani respectivul va fii intr-un intuneric deplin”.Aceasta este directiva Brooklynului si a fost si directiva lui Russell.Modificand Biblia{Traducerea Lumii Noi}este foarte greu sa-i convingi caci merg pe o pista falsa.Singurul lucu pe care nu-l poate modifica este istoria biblica privind regii lui Iuda si ai lui Israel. Aici se vede MINCIUNA martorilor si chiar ocolesc acest subiect.Concret sa luam perioada moartea lui Solomon-caderea Samariei.Dupa martori Solomon a domnit pe perioada 1037-997 i.e.n.,Caderea Samariei 740 i.e.n.Deci moartea lui Solomon in 997-caderea Samariei 740{anul al 6-lea al lui Eyechia}sunt 257 de ani.Luati regii Israelului perioada de la moartea lui Solomon la caderea Samariei{moartea lui Osea}sunt numai 241 de ani 7 luni si 7 zile luati asa cum sunt redati in Biblie.Dar acesti ani se reduc la o perioada de 210 ani,tinand cont caci sunt coregente tatal fiu,pe care Ieremia incepand cu cartea 1Regi 15:1 continuind cu 2Regi da explicatii suplimentare ale acestor coregente.Chiar martorii ori sunt orbiti de Diavolul ori sunt cei mai prosti matematicieni de pe suprafata pamantului.Concret in Turnul de Veghere din 15 decembrie 2007 la pagina 10 este scris:”Ozia a domnit din anul 829-778 i.e.n.”,urmand Iotam cu cei 16 ani 778-762,Ahaz 762-746,Ezechia 6 ani pana la caderea Samarieiin 740.Deci un total de 38 de ani de la moartea lui Ozia caderea Samariei.Dar Ieremia spune ca Pecah a inceput sa domneasca in al 52-lea an al lui Ozia{Ahazia}2Regi 15:27{c.779 sau 778}si a domnit 20 ani 779{778}-768!!!trebuia 749??? iar Osea a domnit 9 ani 749-74oi.e.n.Numai martori puteau da ca invatatura de „necontestat”ca 38 de ani este egal cu 29 de ani.Daca cineva nu citeste Biblia si citeste numai Turnul de Veghere din 15 decembrie 2007 pagina 10{cu minciuna anului 829-778 pentru domnia lui Ozia}ramane in lumina spirituala{pronabil a Diavolului

  158. Martorii lui Iehova sunt in linii generale persoane amabile, sincere, pline de compasiune, sunt oameni de incredere, dar ceea ce-i face sa se comporte precum in episodul povestit de Razvan sunt invataturile care le primesc de la „asa zisa clasa a sclavului fidel si prevazator”( adica o mana de oameni care pretind ca sunt calauziti direct de catre Dumnezeu (Iehova) prin intermediul spiritului sfant, dar atentie, aici vorbesc de Organizatia religioasa a Martorilor lui Iehova, „singura religie adevarata”- dupa cum sustin ei. Am fost un martor al lui Iehova timp de mai bine de 7 ani la rand, deci stiu cu ce se mananca. Ceea ce pot sa va spun este ca odata indoctrinat, tu, ca pesoana, nu mai ai parte de gandirea ta proprie, deoarece traiesti dupa normele induse de catre societate (societatea WatchTower), respectiv tot ceea ce se publica in turnul de veghe si treziti-va precum si alte publicatii aferente, dupa cum spunea si Terah mai sus, multe din invataturile lor sunt eronate (un exemplu este punctul de calcul al anului 1914-cele 7 timpuri din cartea biblica Daniel- cand, spun ei, este momentul in care Satan a fost aruncat din ceruri in apropierea pamantului si a luat fiinta „regatul lui Dumnezeu”-tema principala a predicarii lor-
    Prin ce calcul se ajunge deci la anul 1914? Dacă se numără 2.520 de ani de la începutul lunii octombrie 607 î.e.n., se ajunge la începutul lunii octombrie 1914 e.n.,
    CALCULAREA CELOR „ŞAPTE TIMPURI“
    „Şapte timpuri“ = 7 x 360 = 2.520 de ani
    Un „timp“ sau un an biblic = 12 x 30 de zile = 360 (Rev. 11:2, 3; 12:6, 14)
    În împlinirea celor „şapte timpuri“, fiecare zi echivalează cu un an (Ezec. 4:6; Num. 14:34)
    De la începutul lunii octombrie 607 î.e.n. până la 31 decembrie 607 î.e.n. = 1/4 ani
    De la 1 ianuarie 606 î.e.n. până la 31 decembrie anul 1 î.e.n. = 606 ani
    De la 1 ianuarie anul 1 e.n. până la 31 decembrie 1913 = 1.913 ani
    De la 1 ianuarie 1914 până la începutul lunii octombrie 1914 = 3/4 ani
    Total: 2.520 de ani

    singura problema este ca consemnarile istorice arata ca Babilonul a cazut in octombrie 539 î.e.n. Incercati sa gasiti date istorice referitoare la data de 607 i.e.n. si veti constata ca singurele referinte pe care le veti gasi pe internet se refera doar la martorii lui Iehova, cele sustinute de catre „clasa sclavului fidel si prevazator(Matei cap.24 , verset 45) este destul de dificil sa se poata dovedi din punct de vedere istoric.
    Spuneam ca nu mai ai gandirea ta proprie si aici ma refer la faptul ca nu poti sa iti exprimi propiile tale pareri din ceea ce ai inteles tu din biblie deoarece aceste ganduri nu sunt in concordanata cu ceea ce spune societatea Turnului de veghe, daca indraznesti totusi sa ridici semne de intrebare si sa iti exprimi indoiala cu privire la vre-o profetie explicata in publicatiile lor esti „pus la punct” repede, asta inseamna ca fie accepti ceea ce esti invatat in publicatiile lor, fie, daca continui, esti „marcat” -o forma de marginalizare folosita in cadrul martorilor – pe scurt nu mai esti invitat la iesiri – stiu eu- iarba verde sau alte forme de destindere si relexare folosite de martori, pentru ca prezenta ta este considerata ca fiind o influenta rea, daca continui sa pui sub semnul intrebarii unele puncte din doctrina martorilor – (Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa. (Fapt.17:11) – in cele din urma ajungi sa fii exclus din cadrul organizatiei iar aici incep adevaratele tale probleme, de ce? probabil multi dintre voi nu stiti da un martor excluls nu mai poate sa tina legatura cu fratii si suroriile lui din „organizatie”acestia il vor trata ca pe un om din lume dar mai rau, imaginati-va urmatorul scenariu: esti exclus si prietenii tai de o viata trec pe langa tine pe strada fara sa te vada, fara sa iti adreseze macar un mic gest de salut, ca si cand ai fii complet invizibil pentru ei, pentru ca de fapt asta si esti in ochii lor – daca nu faci parte din organizatia religioasa a martorilor lui iehova atunci esti un om mort – ei sunt convinsi (invatati) ca la armaghedon, toti oamenii care nu fac parte din randurile lor vor muri.

    De asemenea martorii sunt avertizati prin teme si prin intermediul publicatiilor sa se pazeasca de internet deoarece este extrem de periculos prin accesul la informatiile furnizate, acestea putand submina credinta unora facandui sa cada de la adevar (sau cum obisnuiesc eu sa spun – vor afla adevaruri crunte despre adevarata fata a organizatiei martorilor lui iehova iar acest adevar ai va face liberi ) Dar cei care incearca sa expuna aceste adevaruri si sa arate adevarata fata a celor care conduc aceasata organizatie sunt considerati apostati un eemplu din turnul de veghe din 2009 „Satan a fost primul apostat. Apostaţii din zilele noastre seamănă cu Diavolul. Atitudinea critică faţă de fraţi, faţă de bătrâni sau faţă de Corpul de Guvernare le otrăveşte mintea. Unii apostaţi nu sunt de acord cu folosirea numelui divin, Iehova. Nu doresc să-l cunoască pe Dumnezeu şi nici să-i slujească. Asemenea tatălui lor, Satan, caută victime printre slujitorii loiali ai lui Iehova (Ioan 8:44). Iată de ce nu vrem să avem de-a face cu ei! (2 Ioan 10, 11)” Martorii sunt invatati sa-i evite cu desavarsire pe toti ce considerati de catre ei apostati dar haideti sa va dau un exemplu de ipocrizie di randul acestei organizatii: in revista treziti-va din 2000 numarul din 22 iunie specifica urmatoarele: „Unii oameni îi insultă pe cei care nu sunt de acord cu ei, punându-le la îndoială caracterul sau motivele, în loc să se concentreze asupra faptelor. A folosi un epitet injurios cu referire la o persoană, la un grup sau la un concept înseamnă a pune o „etichetă“ negativă, uşor de reţinut. Cel care apelează la acest gen de epitete speră ca ele să se „lipească“ bine. Dacă ceilalţi oameni resping persoana sau conceptul pe baza acestei „etichete“ negative, fără să stea să cântărească singuri dovezile, înseamnă că strategia folosită a dat rezultate.” inchei citatul. Ei bine exact acest lucru al practica organizatia religioasa a martorilor prin punerea de „etichete” precum apostat sperand ca ceilalti membrii sa evite cu desavarsire persoana respectiva fara a analiza faptele – si din pacate reuseste foarte bine . Ar fi enorm de multe de spus despre martori dar ma tem ca poate v-am plictisit deja cu prea multe detalii, fata de persoanele martori ai lui iehova am tot respectul si consideratia mea, daca doriti sa cunoasteti mai multe detalii puteti vizita pagina freeminds.org
    Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit aceste randuri.

  159. Stimate d-le Radu Lacatus:
    Poate ca ati fost printre noi,insa se vede de la o posta ca nu ati fost silitor nici la cititul Bibliei,nici la al publicatiilor.
    Ma refer la modul in care incercati sa dezavuati explicatia noastra c privire la cele 7 timpuri sau 2520 de ani din profetia lui Daniel.Caderea Babilonului (539 i.e.n) nu are a face cu cei 2520 de ani…Si aveti dreptate cand afirmati ca majoritatea istoricilor nu sunt de acord cu cronologia din explicatia noastra.OK…Dar Biblia? O fi de acord cu ceea ce sustinem noi,sau cu ceea ce spun istoricii?
    C.T.Russel a aratat ca anul 607 i.e.n.coincide cu luarea in robie a lui Zedechia,ultimul rege iudeu.Aici istoricii sar ca arsi si spun: NU…Zedechia a fost luat si dus in robie in anul 587 i.e.n….
    Toata lumea este de acord (istoricii,biblistii,si,in mod umil,ultimii de pe lista noi…) cu faptul ca eliberarea din robie a avut loc in anul 537 i.e.n.
    Ce ne spune Biblia ?
    Sa citim Daniel 9:2 si Ieremia 29:10.Ce scrie ? Ca 70 de ani de robie…Pai,stimabile: daca faceti un calcul de clasa a treia,observati ca mergand in urma cu 70 de ani de la anul 537 ajungeti la …607 i.e.n.
    Sa credem pe cativa istorici sau Biblia ?
    Eu opinez ca Biblia este autoritatea aici,si,ca atare,din momentul in care ultimul rege pamantean al lui Dumnezeu si-a pierdut tronul (607 i.e.n) si pana cand urmatorul Rege Uns a urcat pe tron erau necesare 7 timpuri sau 2520 de ani ..Asa se ajunge la 1914…..

  160. Imi permit un mic comentariu la o propozitie de a ta, marcu: „Eu opinez ca Biblia este autoritatea aici”.
    Opinia mea este ca Biblia nu e si nu are nici o autoritate din punct de vedere al datelor istorice. Nu stau eu sa dau din nou exemple aici, e netul plin de contradictii legate de cifrele din biblie. O fi exacta la altceva, dar la cifre stateau destul de prost aia care au scris/transcris-o.

  161. E ceva ce nu imi da pace si pana nu aflu si alte pareri nu ma pot linisti. As vrea sa va povestesc ceva si sa aflu niste pareri. Povestea pe scurt… o amica de-a mea pe care o stiam de 5 ani, o femeie de 40 de ani, serioasa, buna, de la care am invatat lucruri bune si care m-a facut sa am incredere in ea, cu care am schimbat intimitati din viata noastra asa cum fac prietenii, tipa este martora a lui Iehova, mi-a facut urmatorul lucru: din lista mea de prieteni de pe un site de socializare, a cunoscut o prietena de-a mea (Ducesa). A devenit interesata de aceasta ducesa, instigata fiind de faptul ca acea fata era apreciata de cateva persoane care o simpatizau, datorita unei prietenii frumoase virtuale. Doi tipi sustineau ca sunt indragostiti de acea fata, ii postau melodii, poezii… iar pe martora lui Iehova a deranjat-o cica faptul ca Ducesa flirta cu ei. Flirtul de care vorbea ea, nu a existat decat in mintea ei, pt ca in toate discutiile nu era nimic vulgar, niciun apropo, nicio promisiune, nicio speranta data, absolut nimic care sa arate ca ducesa flirta. Martora lui Iehova a intrat in discutii cu Ducesa si i-a reprosat fara sa o cunoasca ca flirteaza, etc, lucruri pe care insasi martora le facea cu altii… Ducesa i-a spus ca e vorba doar de o prietenie virtuala, ca nu are nicio intentie si ca nu le da sperante acelor tipi, ca nu vrea sa se vada cu ei, ca incet incet se va retrage din povestea virtuala si asa a si facut, a inchis contul frumos si a disparut… dar martora lui Iehova (nu stiu de ce) nu s-a multumit cu atat, ea s-a intalnit cu unul dintre tipii care o placeau pe Ducesa si a inceput sa scormoneasca povestea ca sa afle cine e aceasta fata. A facut legaturi fel si fel si a ajuns la concluzia ca era un personaj fictiv inventat de mine. Fara proble concludente, fara sa se gandeasca la consecinte a inceput sa se infiltreze intre prietenii Ducesei si sa le spuna ca Ducesa nu exista. Toate astea au insemnat nopti de stat la telefon, pe messenger, pe mail cu barbati pe care nu-i cunostea, aratandu-le intentia ei de a demasca-o pe Ducesa. Inainte de toate astea, ea i-a barfit, criticat si denigrat pe acestia prin emailuri la Ducesa si verbal mie. Dar fata de ei a aratat intentia de a-i scapa de o nenorocita mincinoasa, pe care o respectau si o pretuiau, pt ca de la Ducesa ei au invatat lucruri frumoase, s-au scimbat ca oameni in bine (lucruri sustinute de ei) si ii erau recunoscatori ca Ducesa le-a fost alaturi ca prietena in clipe triste din viata lor, ajutandu-i sa treaca mai usor peste niste etape grele… Pentru acei tipi nici nu conta cine era in spatele Ducesei, relatia se racise in timp si poate ca ei ramaneau cu povestea frumoasa, pe care insa martora lui Iehova a manjit-o urat. problema nu este asta, ci faptul ca fara sa aiba suficiente dovezi, fara sa se gandeasca la consecinte si cu o dorinta arzatoare sa strice ea tot, le-a spus ca defapt Ducesa sunt eu. Si desi acestia i-au spus ca nu conteaza si nu s-au aratat interesati de poveste, desi i-au spus ca nici asa nu sunt suparati pe Ducesa, desi i-au spus ca ar iubi-o indiferent cine ar fi, martora a insistat sa le bage in cap ca ducesa le-a gresit, ca e o nenorocita, ca ei au fost niste victime si niste fraieri. Si toate astea prin spatele meu, fara sa vorbeasca mai intai cu mine, fara sa ma intrebe, sa ma asculte, sa imi ceara explicatii. Nu era mai corect sa vorbeasca mai intai cu mine pe care ma cunostea de 5 ani in realitate si sustinea ca imi vrea binele si ca e prietena mea? A preferat sa fie de partea unor necunoscuti de pe net si sa imi faca mie rau…
    Le-a spus cine sunt, desi unii ma stiau, imi stiau numele, unde lucrez… nu s-a gandit ca ma expune, nu s-a gandit la siguranta mea, a dat identitatea mea si m-a vorbit foarte urat, insistand sa-i instige la ura impotriva mea. Din fericire acei oameni aveau in suflete respect pt „Ducesa” si nu erau la fel de mojici si rai, nu cautau scandaluri, numai ca aceasta martora nu se oprea… nu stiu ce vroia, sa vada ca ca acei oameni se razbuna pe mine, sau ce? Abia dupa ce a facut tot circul, dupa ce mi-a divulgat intimitatile unor straini, cand a realizat ca a facut mult circ si ca pot afla, mi-a dat un mail, nu mie, ci Ducesei si a spus vag ca stie ea identitatea reala, fara sa spuna ce a facut prin spate.
    Am incercat sa inteleg care a fost scopul acestei martore? Sa imi faca mie rau? Mai mult de atat, a postat la ea pe profilul de fbk un articol despre mitomani, un articol dedicat special mie, expunandu-ma la umilinta publica si a facut asta cu un sadism aparte, fara sa se gandeasca ca avem prieteni comuni, colegi de-ai mei, probabil ca a vrut sa imi distruga imaginea fata de colegi, de prieteni… pt asa ceva stiu oameni care s-au sinucis… oare ea nu s-a pus in locul meu? Ea sustine ca asa avrut sa ma trezeasca! Oare nu era mai bine sa imi dea articolul direct mie? Oare nu era normal sa discute cu mine? Ea sustine ca a incercat sa ma abordeze, dar a fost doar o fraza in treacat, ceva de genul „eu nu cred in existenta ducesei” si daca eu i-am spus ca exista, ea nici nu a mai insistat sa discute cu mine ci a facut tot ce v-am povestit mai inainte.
    Lumea internetului e asa de pestrita, sunt atat de multe identitati false, sunt atatea vulgaritati ce se intampla, dar culmea, aceasta martora nu a avut loc tocmai de o fiinta care nu a facut rau, care nu a avut nimic gresit sau vulgar. Singura frustrare a martorei era ca oamenii aia o iubeau si pentru ca ea nu avea iubire si se simtea singura vroia sa distruga… si a distrus pana la urma niste prietenii frumoase dintre niste oameni care impartaseau idei, muzica, poezii… nimic urat, indecent sau vulgar. Cand am aflat tot ce a facut m-am certat cu ea prin emailuri, ea sustinand ca eu sunt nenorocita ca am mintit niste oameni cu privire la identitatea mea si ca ea nu a gresit ca m-a barfit pe la spate, ca mi-a pus siguranta in pericol, ca m-a umilit public… nici cel mai rau judecator nu ar proceda asa. Am incercat sa nu fac un conflict din asta, i-am spus acestei martore ca e viata mea, ca ea nu are dreptul sa ma judece, ca ei nu i-am gresit cu nimic si o rog sa spuna aici daca vreodata i-am gresit cu ceva, ca singurii care imi pot cere socoteala ar fi cei pe care i-am mintit direct…
    Acum nici nu mai conteaza daca Ducesa exista sau nu, nu m-am straduit sa explic, sa dovedesc… le-am scris un email acelor oameni si mi-am cerut iertare in numele Ducesei si al meu, dar martora tot nu s-a linistit, a inceput sa le trimita discutiile private dintre mine si ea, sa insiste sa le bage ura in suflet… inca nu a reusit, pentru ca ei mi-au povestit totul, nu m-au tradat, mi-au spus ca ma respecta oricine as fi.
    Din toata povestea asta cel mai mult a avut de suferit iubitul meu, care s-a simtit umilit si care m-a parasit. Martora m-a expus la riscuri si cand mi-a trimis mailuri la servici, se pare ca nu s-a gandit la nimic… Fara job nu am ramas, fara iubit da. Trebuia sa ne casatorim… tatal lui a murit de curand… si circul si scandalul asta i-a picat foarte rau… si stiti de ce??? Pentru ca l-a aflat de la altii si s-a simtit umilit… umilit el ca om si fata de ei care il cunosc, fata de mama lui, atat de departe a ajuns acest scandal inutil si distructiv…
    Indiferent cine esti tu cel care ai citi aici, spune-mi parerea ta, spune-mi cum vezi aceasta poveste si ce parere ar trebui sa am eu despre acea fiinta care nu a putut ea trai de grija mea, care mi-a facut toate astea prin spate, sustinand pana la sfarsit ca a vrut sa ma ajute !!! nu i-am reprosat decat ca trebuia sa discute cu mine si daca vedea ca eu prefer sa raman o mincinoasa si o impostoare sa isi fi vazut de viata ei si nu sa faca rau…
    Aceasta martora, a avut si ea la randul ei identitati anonime pe net, se certa pe bloguri cu diferiti, oare trebuia sa intru si eu si sa le spun alora cine e, unde sta si sa o expun? Cine e defapt aceasta fiinta care s-a bagat cu bocancii in vietile atator oameni, care a actionat ca o cartita? O perfecta? Este o persoana care barfeste, care baga intriga, care minte prin spate si sustine ca nu suporta minciuna si prefacatoria! Culmea, dar ce a facut ea ce este?
    Nu vreau sa raman cu ura in suflet, nimeni nu stie cat sunt de trista si de dezamagita… au suferit oameni care nu au avut nicio vina…
    Nu fac asta decat pt ca eu aveam un mare respect pt martorii lui Iehova si nu as vrea sa imi schimb parerea influentata de frustrarea de a fi tradata de unul dintre ei.

  162. ok, Razvan, dar cine? eu sau martora? pt ca eu asta nu am inteles, oare are ea dreptate si avea dreptul sa faca pe justitiara lu’ peste? oare constiinta ei cum ar fi acum daca ar stii ca sunt oameni care plang din cauza ei?

  163. sa speram ca dianna_d8 nu a uitat acest blog si va intra sa raspunda… eu lucrez cinstit, cu cartile pe fata, ii dau dreptul la replica, scriu la vedere ca sa poata sa se apere, nu cum a facut ea…

  164. @lolita: din ce ai povestit tu, e clar cine are dreptate. dar nu o sa stau eu sa fac pe judecatorul si nici aici nu este sala de judecata in care unii acuza si altii se apara.
    aici discutam ideei nu persoane.

  165. ai dreptate. numai k am crezut ca primesc aici un raspuns despre ideile unora 😀
    oricum, nu mai conteaza… 🙂

  166. dianna_d8 e martora si ma gandeam ca mi-ar putea spune pc ei de vedere… obiectiv, dar l-am primit deja de la un martor abilitat sa ma lamureasca.

  167. Dumnezeul Bibliei nu este Creatorul, Sursa tuturor lucrurilor ci
    este O AUTORITATE MASONICA formata din mai multi lideri + un lider suprem
    care de foarte multa vreme au ca scop controlul si subjugarea umanitatii.
    Acest dumnezeu(AUTORITATEA MASONICA) conduce lumea prin monarhie si religie

    Daniel 2:21 El(AUTORITATEA MASONICA) schimba vremurile si împrejurarile; El rastoarna si pune pe împarati;
    El(AUTORITATEA MASONICA) da întelepciune înteleptilor si pricepere celor priceputi!

    Piramida cu varful despartit(PIATRA DIN CAPUL UNGHIULUI) este UN SIMBOL MASONIC

    Matei 21:42
    Isus le -a zis: ,,N’ati citit nici odata în Scripturi ca: ,Piatra(Isus liderul suprem),
    pe care au lepadat -o zidarii(masonii), a ajuns sa fie pusa în capul unghiului;
    Domnul(AUTORITATEA MASONICA) a facut acest lucru, si este minunat în ochii nostri?`

    Majoritatea Martorilor Lui Iehova, Adventistilor, Mormonilor…
    nu cunosc faptul ca aceste culte religioase au fost fondate de catre masoni
    tot la fel putini Romani sunt constienti de faptul ca Romania este o tara
    subjugata de catre aceste societati masonice secrete care urmaresc sa robotizeze
    toata societatea pentru a instaura on Noua Ordine Mondiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.