Despre permis

Nici nu stiu cum sa numesc post-ul asta: birocractia din pipera, sistemul informatic prost, neatentia unui functionar sau ghinionul meu… sau toate la un loc. Deci despre ce este vorba. In urma cu vreo saptamana m-am dus sa ma inscriu pentru a da examenul la categoria A si B. La ghiseu, o doamna amabila imi spune ca daca platesc 2 taxe de 50 RON (una pentru A, una pentru B) pot sa iau permisul imediat dupa ce il obtin pentru categoria respectiva, dar daca platesc o singura taxa trebuie sa astept pana iau ambele categorii. Fiind nerabdator, aleg sa mai platesc 50 RON. Asadar, astia inregistreaza ambele dosare si de B si de A, dar separat. Iau examenul la A si cu B-ul ramane sa revin sa ma programez. Luni am luat si examenul practic la A si ma duc miercuri sa imi ridic permisul. Nema permis… Nu e gata imi zice domnu’ de la ghiseu. Revin azi si acelasi raspuns: nu e gata… Ma enervez si insist sa vorbesc cu cineva. Ma trimite la alt ghiseu. Stau la coada vreo 15 minute si vorbesc cu cineva care imi zice ca s-a inregistrat cum ca vreau sa dau si B-ul si ca sistemul asteapta sa iau ambele permise ca sa mi-le elibereze. Pai eu de ce am platit 50 de RON? Nu tocmai pentru a nu astepta pana le iau pe ambele. Nu se stie… Trebuie sa fac o cerere de mana:

Domnule Comandant,

Subsemnatul… bla bla solicit eliberarea permisului categoria A.

Pleca foaia… astept aprobarea… Vine aprobarea… Mai trebuia sa astept vreo juma de ora sa se tipareasca permisul. Nu mai rezist. Trecusera deja vreo 3 ore si ma dureau picioarele si nervii.

Facebook Comments

3 comentarii la „Despre permis”

  1. Te agiti man relax … welcome to Romania … nu castigi decat ca te enervezi sistemul nu se schimba doar pentru un singur om !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.