Amanta: animal de companie

Timp de mii si mii de anii ni s-a bagat in creier ca daca ai o relatie extraconjugala este rau. In schimb, nu este nimic rau sa ai un animal de companie. Nu este nimic rau sa iti iei un caine, sa il mangai, sa il plimbi, sa ii cumperi fel de fel de jucarioare, mancare, sa il duci la doctor, sa il pupi pe bot, sa dormi cu el in pat… In schimb este extrem rau daca doar pupi o alta femeie in afara de sotia/prietena altundeva decat pe obraji sau mana. Esti pasibil sa iti pierzi jumate din bani, casa, prieteni, reputatia chiar si locul de munca. De ce? Pentru ca ai mangaiat ceva mult mai presus de un caine sau o pisica. Pentru ca ai ras impreuna cu o femeie la un film si i-ai cumparat niste floricele. Nu mai vorbesc de crizelele de geloziei ale prietenei/sotiei daca doamne fereste dormi la o alta femeie in pat intr-o noapte. Bineinteles ca nu are nimic impotriva sa dormi la piept cu dragalasa de Pisi… Are o blana asa moale.
Se cunosc cazuri de oameni care au divortat pentru ca nu aveau aceleasi preferinte la animalul de companie sau care si-au luat un animal cand erau impreuna si dupa ce s-au despartit au facut cu animalul ca si cu un copil: in weekend il tine el, in cursu saptamanii sta la ea.

Asadar: ce este un animal in casa? O fiinta la care (cel putin) unul din parteneri: tine foarte mult, doarme cu ea, cheltuie bani pentru ea (mancare, imbracaminte, medicamente), se plimba cu ea pe afara, o pupa, o mangaie, ar plange zile si nopti daca nu ar mai fi.
Dar ce poate fi o amanata pentru un sot iubitor? O fiinta la care (cel putin el) tine, uneori doarme cu ea, cheltuie bani pentru ea (mancare, imbracaminte, etc), se plimba cu ea pe afara, o pupa, o mangaie, ar plange daca nu ar mai fi.

Asadar, dragi prietene si sotii de ce sunteti suparate cand iubitul/sotul isi ia o amanata dar nu sunteti suparate cand isi ia o catelusa ?

Aceasi poveste intrebare merge pusa pe dos, pentru barbati: de ce sunteti suparati cand iubita/sotia isi ia un amanat dar nu sunteti suparati cand isi ia un pudel ?

Raspunsul meu: Se spune ca societatea noastra este evoluata, ca se bazeaza pe sentimente si nu pe sex… Prostii… totul se bazeaza pe sex. Singura diferenta intre o amanta si un animal de companie este ca cu amanta se face sex. In rest, sentimentele sunt aceleasi. Desi ar trebui ca gelozia sa fie pentru sentimente, nu reusiti asta ci o detestati pe amanta dar nu si pe pisica.

Facebook Comments

5 comentarii la „Amanta: animal de companie”

  1. Amanta are pretentii sa devina oficiala. Deci nu faci decat sa o iei de la capat. Pisica are pretentia sa fie hranita si cam atat. :))

  2. Da, suntem o societate bazata pe sex…plus ca de pe urma sexului se castiga o gramada…in fine nu asta era ideea…faza e ca atunci cand iti iei un animal de casa te gandesti ca depinde de tine si iti iei oarecum responsabilitatea sa ai grija de el si stii ca iti apartine…pe cand amanta nu stii pentru cat timp…plus ca nu se compara cheltuielile :)) .Oricum ar fi mult mai multe de spus in favoarea animalului de companie…:))

  3. Animalutzele de companie nu provoaca o senzatie de concurenta asa cum o provoaca o amanata.

    Oricum faptul ca sotia/prietana te suporta 24/24 si 7/7 ii da confera un anume sentiment de proprietate asupra ta, sentiment pe care o amanta i-l uzurpa.

    Un catzel i te fura doar d.p.d.v. temporal, insa samanta ta ii ramane in totalitate. Aici cred eu ca apare problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.