Accesul interzis in Romania

Bine ati venit in Romania. Va este interzis cu bicicleta.

Ce pot sa spun este ca nu simt decat dezamagirea, ura si scarba pentru tot ce inseamna Romania si romanii. Voi da un citat din Evenimentul Zilei de azi:

La Copenhaga, practic orice locuitor detine o bicicleta. 32% dintre angajati se deplaseaza pe doua roti la locul de munca, iar majoritatea pistelor (320 km) sunt delimitate clar de carosabil si au propriile indicatoare de trafic. Primaria pune la dispozitie gratuit biciclete, iar orice noua strada include obligatoriu pista de biciclisti.[…] Primaria din Berlin a investit anul trecut 2,5 milioane de euro în extinderea retelei de piste pentru cei 400.000 de biciclisti care strabat zilnic orasul […] Barcelona detine 100 de statii de închiriat biciclete, iar zona metropolitana e înconjurata de o pista speciala, numita „inelul verde”. Orasul detine 3250 de parcari de biciclete, iar primaria va construi garaje subterane[…] Capitala ungara detine 170 de kilometri de piste, care se vor dubla pâna în 2015. Singura capitala europeana care ne întrece la indolenta este Sofia, unde abia luna aceasta va fi terminata prima pista destinata biciclistilor„.

Veti spune ca nu romanii au dat legile astea, ci politicienii? Dar oare politicienii nu sunt dintre noi? Nu ai fost oare chiar tu vecin cu mama lu Boc, sau nu ai stat la coada la casa cu tatal lu Crin Antonescu. Ei sunt noi. Ei sunt romanii atata timp cat, azi de dimineata, un sofer imi zbiara ca n-am voie cu bicicleta pe carosabil si un politist comunitar (cu care am discutat foarte civilizat) imi spune ca n-am voie pe trotuar. Oricare dintre acestia doi ar putea face legi pentru tine, pentru mine si mai ales pentru ei. Si oricare dintre acestia doi ar putea fi vecinul sau unchiul sau varul lui Berceanu, Geoana, Ciuhandru sau al altora care ne gandesc vietile.

P.S. Mi se spune pe messenger ca:

l….a: bucurestiul nu e deloc propice ptr bicle…
eu: bucurestiul nu este deloc propice pentru dezvoltarea vietii umane. suntem ca bacteriile alea care se dezvolta in conditii fizico chimice vitrege si refuza sa moara, cele mai adaptate se si inmultesc in mediul toxic in care traiesc si isi protejeaza cu agresivitate habitatul de orice imbunatatire.

Facebook Comments

3 comentarii la „Accesul interzis in Romania”

  1. Heh, mie imi place cu bicicleta in bucuresti, e aventuros asa printre masini pe strada si printre oameni si masini parcate pe trotuar. Si pe pistele alea amenajate faci mountain biking calumea 🙂

  2. Hmmm, interesant postul asta!
    Am bicicleta si de doi ani nu am mai circulat in trafic pt ca e ca in jungla. Imaginati-va ce mishto e sa mergi cu bitza si sa-ti treaca un imbecil cu tirul la cativa centimetri de pedala si sa mai si clacsoneze luuuung, in caz ca nu l-ai observat sau nu i-ai simtit prezentza…
    Imbecilii nu se gandesc deloc cat de usor ai putea ajunge sub rotile lui. Dar el e mare, deh…ce poti face?
    Cred ca ar trebui lucrat la educatia romanului si un prim pas ar fi niste legi, dar cine sa le dea?! Cei de care ai amintit tu sigur nu circula cu bicicletele … asa ca ma gandesc ca ai avea ce sa faci in politica daca te mai gandesti sa intri :))
    Intradevar, ar trebui sa se faca si aici piste pt biciclisti, parcari…dar unde?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.