Card-ul RATB

De luni, de cand mi-a expirat abonamentul RATB, am mers numai cu bicicleta prin oras. Astazi, m-am gandit ca totusi nu strica sa imi reinnoiesc abonamentul asa ca ma iau bani la mine sa imi fac unul nou. Fiind primavara, si cum primavara se arunca lucrurile vechi si toata lumea isi pune haine noi, m-am hotarat sa imi fac alt card (suport de plastic) pentru ca oricum pe cel vechi abia se mai vedea numele meu.

Asadar, purced frumos spre chioscul RATB, dau buletinul si cer un abonament pe toate liniile urbane. Doamna de la chiosc ma intreaba ce s-a intamplat cu cel vechi. Ii raspund ca este pe undeva pe acasa, dar ca oricum este foarte uzat si ca abia se mai vede numele meu. Raspunsul a venit prompt: „Daca doriti alt card este treis’ cinci de mii. Nu are nimic daca nu se mai vede numele pe cel vechi. Sa nu aiba altele…”. Ok… Mersi, o sa il caut pe cel vechi, in cazul acesta.

Totusi, le-am dat un mail celor de la RATB. Sunt curios daca imi vor raspude. Le-am propus sa schimbe gratuit plasticele alea cu o vechime mai mare de 2 ani, ca la ei pe site scrie ca „In caz de deteriorare a cardului din vina clientului (indoire cu urme vizibile, supunerea cardului la conditii ridicate de temperatura sau la camp electromagnetic puternic, etc.), achizitionarea unui nou card se va face contra cost„. Problema este ca nu e vina mea ca trece timpul si ca folosesc card-ul.

Ma intreb daca restaurantele cer bani clientilor pentru plasticul pe care este imprimat card-ul de fidelitate ? Dar cand ai monopol te doare-n … de aspectele astea de comerciale si de imagine.

Facebook Comments

12 comentarii la „Card-ul RATB”

  1. mor de curiozitate. cum folosesti tu cardul de ti s-a deteriorat?

    fiind un card care functioneaza fara contact cu cititorul ar trebui sa reziste mult si bine. asta daca nu cumva ai incercat sa-l introduci in cititoarele de cartele de metrou. sau in bancomate.

  2. 1. s-au sters literele de pe el pt ca interactioneaza cu mana mea si cu materialul hainelor si cu alte obiecte din buzunar. RATB nu mi-a dat protectie pentru el si nici nu mi-a precizat in ce conditii sa il tin.
    2. asa cum la orange mi-au inlocuit sim-ul in mod gratuit atunci cand s-a deteriorat (demagnetizat) asa ar trebui sa faca si RATB.

  3. Habar nu am cum arata cardul cu pricina dar cred ca e asemanator unui card bancar. Cardul bancar si orice fel de alt card, eu am portofelul plin de carduri, se schimba la doi ani chiar daca nu e deteriorat.
    Ceea ce nu stiti voi insa (sau poate stiti 🙂 ), este ca la RATB si CFR este bine oricum, si uzat si murdar, numa’ sa fie! Si sa fie scump…ca este! 😉

  4. cardul nu este deteriorat atata timp cat se poate reincarca si valida in bus/metrou. validatoarele/incarcatoarele nu citesc ce scrie pe el cu litere…

    ps: diana diana tu esti campeoana!

  5. Mai card muzat, totul in lumea transportului se bazeaza pe: „se misca, deci e bun”.
    Chiar sunt de principiu ca tre schimbat un „obect” vechi chiar daca functioneaza inca. Sa-ti desenez? 😀

    ps: Zi ma, ca zici bine! :))

  6. da draga diafoana, de acord, dar schimbarea a ceva care inca functioneaza costa (bani) lucru cu care se pare ca autorul blogului nu e de acord

  7. :)) cardule traznit, se pare ca ai dreptate daca e sa o iei strict teoretic.
    Totusi, am o curiozitate: dupa parerea ta, daca cardul minune (scuzati cacofonia desi…:)) nu se deterioreaza din vina posesorului (caz in care acesta este obligat sa plateasca schimbarea lui), el (cardul) nu se deterioreaza niciodata?

    Stii, card dashtept, beleaua mare e ca, avand in vedere serviciile mizerabile din tranportul in comun din Romania, nu prea iti vine sa dai nici un chior in plus decat ceea ce se impune sa dai: costul transportului.

    Razvan, cardul shmecher cauta sa gaseasca o rima pt campeoana, de aia cred eu ca m-a pocit nitzel, incurajat fiind chiar de mine…
    Acu’, daca i-am zis sa zica, a zis-o omu’! 😉

  8. Am primit raspuns de la RATB:

    Nr.inreg:1590xx/19.05.2009

    Stimate domnule …

    Va rugam sa ne comunicati un centru de abonamente unde va puteti prezenta pentru solutionarea aspectelor semnalate.

    In continuare va stam la dispozitie.

    Telefon 021.311.13.98 sau 021.336.56.50 interior 117/120/122, program de lucru de luni pana vineri, intre orele 07.00 – 20.00.

    Cu respect

    Serviciul Relatii Publice

  9. @razvane – pe astia ii doare direct la bashceti. Nu au auzit de markeying, de management, de promovare. Sunt curios daca in viitor vor aparea regii private de transport in comun, daca ei vor mai rezista. Eu unul nu cred, decat cu bagat mana in buzunarul statului pt sustinere, deci in principiu in buzunarul nostru!
    P.S. dar sa nu visam prea tare, ca pentru a aparea regii private avem nevoie de infrastructura, pe care nu cred ca ne-o vom face nici in 1000 de ani, ca suntem lenesi! 🙁

  10. @dianna_98 s-o demagnetiza el candva si atunci trebuie musai schimbat. pentru comparatie, PassNavigo in Paris (echivalentul lui card activ) costa intotdeauna=5oiro pentru care nu primesti nici macar chitanta, asa ca ratb ne face intr-un fel o favoare ca ni-l ofera gratuit prima data. eu tin cardul in portofel(validarea o fac cu portofelul) si nu il scot de acolo decat atunci cand reincarc (maxim 15 ori pe an). are 2 ani si arata ca nou.

    @artistu in toate capitalele transportul in comun este public(in cel mai bun caz parteneriat public-privat) si subventionat pentru ca este o afacere ce produce pierderi constant, ma indoiesc ca o sa apara vreo regie privata care sa acopere un oras de marimea bucurestiului.

  11. Mda, si cand esti dramatic ai simtul umorului! Auzi…dianna_98!!!
    Ntzzz ntzzz ntzzz!
    Probabil ai dreptate in privinta uzarii cardului, nu stiu, nu sunt din Bucuresti iar la noi nu sunt asa ceva sau nu stiu eu :-??
    Ca idee, cardule dramatic, poti compara mijloacele de transport din Franta cu cele din Romania? Ca eu nu! Am fost in Lion si in Marsilia si nu poti compara nicicum un autobuz sau tren de acolo cu unul de aici.
    Scump, dar stii de ce!
    Dramatic de adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.