Vama Veche si bicicletele

In Vama Veche s-a construit o pista de biciclete. Un trotuar de 4-5 metrii latime pe care NU ai voie sa mergi cu masina ci numai cu picioarele sau cu bicicleta. DAR, au aparut voci care spun ca asta este rau. Ca in Vama Veche nu trebuie construit nimic… Nimic pentru mine inseamna: nici piste de biciclete, nici terase, nici campinguri cu dusuri, nici macar drum de acces la Vama Veche, nici case pentru locuitorii din Vama Veche, nici toalete ecologice chiar daca acolo se fac festivaluri la care vin mii de oameni, nici macar castele de nisip. Fiecare isi defineste nimicul dupa nevoile lui si fiecare uita de nevoile celuilalt.

Am citit zilele trecute pe un site de rockeri comentariul unui utilizator care pana la ultimile 2 propozitii mi se parea foarte pertinent. Dar ce zicea in ultimile 2 propozitii? Se plangea ca a luat amenda ca a intrat cu masina pe plaja in Vama Veche. Pai ba dobitocule, in locul alora de la primarie iti ridicam si masina si in locul celor de pe plaja iti spargeam si rotile. Va plangeti de biciclete si vreti sa intrati cu masina pe plaja, creiere de gaina.

Din punctul meu de vedere as face Vama Veche car-free. O mare parcare de masini pe campul dintre 2 mai si Vama unde sa iti lasi Dacia 1300 sau Audi-ul A6 si in Vama sa vii cu picioarele sau cu bicicleta sau cu trotineta sau cu orice nu are motor si nu e tras de animale. Bineinteles ca un astfel de proiect i-ar supara pe cei care campeaza cu masinile pe plaja, ca doar Vama Veche este un loc al libertatii in care poti sa faci ce vrei. Si sa te caci langa cort sau chiar in cort, ca doar e cortu tau. Doar ca unii nu au citit, nu au stiut si nu vor stii niciodata ce inseamna libertate.

P.S. Merg la Vama in fiecare an si sunt biciclist in Bucuresti.

Facebook Comments

3 comentarii la „Vama Veche si bicicletele”

  1. Razvan, cred ca acum e o perioada de tranzitie. O perioada in care Vama va fi uitata si in care lucrurile se vor aseza. Deja fata de anii trecuti, vocile sunt mult mai putine si sper sa se intample asa. Si daca va fi ca Vama sa devina o statiune, din puctul meu de vedere e OK. Dar mi-ar placea sa fie o statiune mica, cocheta si calda, asa cum era si satucul de demult numit Vama Vache! 😉

  2. Anul asta merg si eu prima oara in Vama (banuiesc ca tu ai fost sau urmeaza sa mergi ) oricum ,toti care au fost in anii trecuti sunt ceva de genul : Da da eu nu mai merg in Vama ca na…se asfalteaza se construieste se …etc ( si bineinteles ca or sa mearga si anul asta :)) ) cred ca asta e mai mult asa …o chestie de rockeri „suparati pe viata” :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.