Folosesc Linux Mint

250px-Linux_Mint_Logo

De vreo 2 saptamani am inceput sa folosesc pe desktopul/statia de lucru de la serviciu Linux Mint. Nu am scris nimic despre aceasta distributie Linux din prima zi de folosire deoarece vroiam sa il testez cat de cat in viata de zi cu zi. Ceea ce pot spune pana acum este ca m-a impresionat placut. Bazat pe Ubuntu (care la randul lui este bazat pe Debian) se misca destul de bine pentru calculatorul pe care l-am pus: AMD Sempron 2400+ cu 1024 MB RAM.

Meniul este foarte prietenos iar organizarea programelor in meniu este refacuta fata de Ubuntu. Instalarea default vine cam cu tot ce aveam nevoie in prima faza: Firefox 3.0, Thunderbird, Pidgin, vizualizator de fisiere PDF (nu Adobe Reader, dar pentru cine il doreste este in pachete si se poate instala cu un click), Rythmbox – player de fisiere audio (inclusiv mp3), Open Office, GIPM – pentru grafica, program de scris CD-uri/DVD-uri, Java. Eu mai mi-am instalat JEdit-ul pentru a scrie cod PHP si Eclipse, l-am facut si server Web (cu PHP si MySQL) sa pot face teste si local., FileZilla ca si client FTP/SCP.

Alte cateva puncte bune:

– Este compatibil 100% cu Ubuntu (cel putin asa spun ei) si au aceleasi repository

– Vine cu MintTools: MintInstall, MintUpdate, MintDesktop, MintConfig, MintAssistant, MintUpload, MintSpace, MintMenu, MintWifi, MintNanny si MintMake.

– Interfata grafica a managerului de pachete nu mi-a facut nici o problema pana acum si este foarte prietenoasa.

– Grafica si culorile alese in tema default imi plac foarte mult

Facebook Comments

2 comentarii la „Folosesc Linux Mint”

  1. Baga si tu niste screenshots de pe desktop, nu cu ce lucrezi, eviden, dar cu GUI, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.