Cutremurul din Japonia si religia

Pentru cei care fac legatura intre cutremure si religie/Dumnezeu/Apocalipsa (ca oricum in capul lor inseamna cam acelasi lucru) am scris urmatorul post.
In Japonia a avut loc de curand un cutremur si un tsunami care a facut cateva zeci mii de victime (~18.000). Bineinteles, ca unii au sarit ca vine sfarsitul lumii, ca scrie in Biblie ca vor fi cutremure mari si ca „Apocalipsa este aproape” (nevrand sa spuna ce inseamna acest aproape: 1 an, 100 de ani, 1000 de ani). Altii spuneau ca Dumnezeu i-a pedepsit pe necredinciosii de japonezi, avand in vedere ca (de la wikipedia citire):

In jur de 70% dintre japonezi nu apartin nici unei religii iar 84% nu au nici o religie personala. De asemenea la recensamant, mai putin de 15% au declarat cum ca ar avea vreo religie. Conform Demerath (2001:138), 64% nu cred in vreun zeu suprem iar 55% nu cred in Buddha.

Unii ar spune ca e mania Domnului sau a lui Buddha. Dar…

In 2010, un cutremur a lovit Haiti: 316.000 morti, 300.000 raniti, 1.000.000 de oameni fara locuinta.

Aici, insa religia este practicata de aproape toti haitienii. Conform CIA World Factbook, Haiti este impartita din punct de vedere religios astfel: romano-catolici 80%, protestanti 16% (baptisi 10%, penticostali 4%, adventisti 1%, altii 1%), fara religie 1%, altceva 3%.

Asadar, sa fie mania Domnului, sa fie cutremurele din zilele de apoi (dar in China a avut loc un cutremur in 1556 cand au murit 830,000 oameni) sau doar natura isi urmeaza cursul normal de milioane de ani?

Succes la gandire.

Facebook Comments

Un comentariu la „Cutremurul din Japonia si religia”

  1. Nu are nici o legatura credinta cu ceea ce ne pregateste ziua de maine. Despre Japonia, ce pot sa spun, se stie foarte bine ca se gaseste intr-o zona foarte activa din punct de vedere seismic, iar asta nu vine de la Dumnezeu. Tot ceea ce se intampla in natura – vezi perturbarea anotimpurilor, este rezultatul actiunilor noastre, a oamenilor care am vrut sa transformam aceasta planeta in favoarea noastra. Referitor la cutremure sau la eruptiile vulcanilor, acolo nu este mana nimanui, toate au o explicatie stiintifica. Pacat insa ca nu suntem la un nivel atat de ridicat incat sa putem prevedea catastrofele, asta e cu adevarat dureros….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.