Furtul de biciclete in Olanda

Vesti proaste din Olanda. Colegei mele romance i-au furat bicicleta din fata blocului prin taierea lantului.  Aceasta activitatea se practica atat de mult in Olanda, incat politia – probabil ca sa nu fie asaltata – nu mai primeste astfel de reclamatii decat online. Probabil ca reclamatiile astea se duc direct in /dev/null.

Daca se intampla sa va uitati cheia in lacatul de la bicicleta puteti sa va duceti direct la un magazin sa va cumparati alta ca nu mai are sens sa o cautati unde ati lasat-o, decat daca s-a intamplat sa castigati 1.000.000 euro la loto de 2 ori in ultimu an – asta inseamna ca sunteti foarte norocos.

Exista o gluma in Olanda: nu intreba intr-o multime de olandezi „cine mi-a furat bicicleta”, pentru ca foarte multi nu sunt siguri daca bicicleta pe care o au este sau nu furata.

O alta gluma (si in acelasi timp sfat) este ca daca ti se fura bicicleta sa intri pe marktplaats.nl (un fel de okazii.ro al lor) si sa te uiti daca nu a dat deja hotul anunt de vanzare.

O imagine pe care o poti vedea destul de des prin Amsterdam

Facebook Comments

6 comentarii la „Furtul de biciclete in Olanda”

  1. ai spus vesti proaste din Olanda de parca ar fi fost cine stie ce soc! Breaking news!
    Eu am dat 50 de euro pe bicicleta mea, luata de pe marktplaatz. Ea cat daduse?

  2. Ce tehnica au, ii duce capul, nu gluma! Ce ti-e si cu mediatizarea asta. Daca ne-am uita si noi urat la turistii olandezi atunci cand vedem ca se apropie de bicicletele noastre sau de un magazin de specialitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.