Despre tiganii romani (din nou)

Ce discută țiganii ROMÂNI din Haarlem (Olanda) cât așteaptă trenul? Cum se fură mai eficient din supermarket.

Uneori (chiar de multe ori) mi-e rușine că sunt român… mă consolez doar la gândul ca au și ei (aștialalți) scursurile lor, dar cel puțin ale lor nu se duc într-un numar așa de mare, în alte țări să se dea în spectacol. Și ce mă mai enervează la specimenele astea este că umblă în turmă. Au învățat că supraviețuirea în haită/ciurdă/stol este mai eficientă decât supraviețuirea solitară.

Din cauza unora ca aștia sunt eu privit cu suspiciune sau chiar cu ură și trebuie să prezint cateva zeci de hârtii în plus fața de alte nații europene pentru a dovedi că sunt de bună credință.

Facebook Comments

13 comentarii la „Despre tiganii romani (din nou)”

  1. Avantaj ei, supravietuire asigurata! Mediteaza la asta: in loc de de o turma de mizerabili care sa ne asigure spatele si succesul la infractiuni, noi mergem insotiti numai de o sumedenie de caractere ce fac dovada capacitatilor noastre; toate acestea pentru a reusi aflarea unui mijloc ce ne-ar putea asigura un trai decent. Ne pregatim zeci de ani pentru asta, parintii nostri vegheaza crezand, facandu-ne sa credem (iar noi la randul nostru convingandu-i pe copii nostri) ca aceasta este calea cea buna si de fapt, suntem sortiti pieirii. Ei vor supravietui…

  2. Desi (inca) nu stiu cum e in afara, tind sa cred ca voi sustine mereu ca sunt roman. Oricat de aiurea ar fi situatia, au existat si inca exista mari romani cu care merita sa te mandresti.

  3. Da, asa este. Ideea de echipa, de solidaritate pentru popor e chestie pe care am putea sa o invatam de la ei. Chiar daca ei sunt asa cum sunt, asta e o calitate pe care trebuie sa le-o recunoastem.

  4. Cea mai buna solutie, te muti in Australia, nu stie nimeni de tigani, au locuri de munca gramada si iti dau detoate, numai sa te muti la ei.

  5. Este mare pacat, dar acum asta e, nu cred ca se vor schimba prea curand, trebuie sa ne obisnuim.

  6. Si eu ma simt la fel, am avut de curand un seminar cu niste straini si o tipa din Finlanda trebuia la sfarsit sa ajunga in statia de autobuz pentru Otopeni. Eu si cu prietenul meu ne-am oferit sa o ducem pana acolo. Ne-a multumit si ne-a intrebat din ce tara suntem si i-am zis ca de aici, din Romania, iar reactia ei a fost ceva de genul „ah, da… da…”. Am avut insa grija sa ne purtam tare frumos cu ea pana la statie si cred ca si-a schimbat parerea despre noi.

  7. din pacate asta e realitatea si orice am face nu avem cum sa o schimbam… tot ce putem face este ca acolo pe unde mergem sa incercam sa le aratam ca romanii inseamna de fapt altceva….

  8. pfai dar eu am fost in anglia si varamea mi-a spus daca ma intreaba cineva de unde sunt sa nu-i spun ca’s din romania … pentru ca ei cred ca toti romanii sunt tigani:)

  9. Aud si in tara discutii de genul asta in statii sau pe strada la cate o haita de tigani si este pur si simplu penibil ca suntem aceeas natie si catalogati la fel, macar denumirea aia sa se schimbe ca pan la urma o sa stam in RRomania

  10. Te inteleg perfect, am trait-o si eu pe pielea mea in numeratele cazuri in care a trebuit sa merg in strainatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.