Taximetristul cu dublă (cetățenie) personalitate

Am mers cu cel mai frustrat șofer de Uber/Taxi pe care l-am întâlnit vreodată. Mult peste orice alt șofer de taxi frustrat cu care am mers vreodată. Mai avea puțin și zbiera la mine dacă îl contraziceam sau îi dăteam dreptate. Se lăuda că are dublă cetățenie, dar cred că a vrut să spună „dublă personalitate”. De fapt cred că și-a luat cealaltă cetățenia pe personalitate diferită.

Un rezumat al monologului:

Îmi bag picioarele în el de Uber. Păi la 1.4 pe km îmi cumpăr un logan rupt in paișpe și fac Uber în condiții de 1.4 pe km. E o mafie în taximetrie și toți sunt în ea.

Păi eu mi-am trăit juma de viață în avion. Am dublă cetățenie. Ați ieșit vreodata din țară? Românii vor să fie cei mai șmecheri și m-am săturat de ei. Quebecani sunt la fel de nenorociți ca românii, că d-asta am și plecat de acolo. Mă săturasem de aerele lor. Și portughezii la fel. Nu le place să munceacă, exact ca românilor. Românii sunt hoți și nu vor să plătească pentru nimic.

Concluzie: În România și cu românii nu poți face nimic bun.

Eu: „Poate o să plec și eu din România cândva.”

Povestea continuă, dar într-un registru total diferit:

Nu mai vreau să plec din țară. Eu vorbesc trei limbi străine fluent și am vorbit cu mulți străini. România și Bulgaria oferă cele mai bune oportunități de dezvoltare.

Românul care pleacă e frustrat și crede în mirajul Vestului, dar nu vrea să muncească în România. Să nu îmi spună nimeni că cineva pleacă din România din cauza mediului. Pleacă doar pentru bani. Dar în România poți să te realizezi cel mai bine. Cei care pleacă sunt frustrați. Cei care se întorc sunt frustrați că nu au reușit. Românul din Vest e leneș și nu vrea să muncească. Știe doar să ceară salariu mare. (Peste 1 minut) Românul, în România, nu pune mâna pe o lopată dar să vezi ce munceștete afară.

Din când în când ziceam „da, da, ai dreptate” când spunea ce nașpa e în România și începea să îmi spună cât de rău e în Vest și ce bine e în România. Îi confirm că e rău în Vest și că e bine în România iar el îmi spune ce nașpa e în România și cât de răi, mincinoși și fățarnici sunt românii.

M-am distrat la maxim. I-am dat 4 * pentru impresia artistică.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.