Norica Nicolai minte despre MCV

Norica Nicolai de la ALDE minte cum că raportul MCV „este împotriva statului de drept din România”. Acest raport transmite PSD/ALDE că exact legile pe care le-au dat nu respectă statul de drept și angajamentele pe care România și le-au luat.

Dar ce este acest stat de drept pe care îl tot pomenește Nicolai?

Un alt neadevăr spus de acesta este că Statul de drept se analizează prin prisma Constituției acelui stat, ceea ce este o aberație logică.

Statul de drept este o doctrină, o sumă de caracteristici și practici recunoscute în mod general de mai multe țări, în general din Europa (atenție, Europa că și continent, nu că organizație). Ideea de stat de drept (Rechtsstaat) provine din legislația germană iar expresia că atare nici nu exista în engleză unde este folosit „state based on justice and integrity” (stat bazat pe justiție și integritate). Principiile statului de drept trebui incluse în Constituție, ci nu Constituția definește ce înseamnă stat de drept. Așadar, dacă Constituția nu include corect principiile statului de drept așa cum sunt ele recunoscute, atunci aceasta trebuie schimbată.

Dacă ar fi așa cum spune Nicolai și mâine, prin Constituție, România ar fi monarhie absolutistă și femeile nu ar mai avea drept de vot, ar însemna că România este tot stat de drept, ceea ce este evident o prostie.

Dar prostia nu este necunoscută politicienilor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.