Am făcut ITV/ITP-ul în Spania

După multe încercări, am reit să obțin ITP-ul (ITV) în Spania, în Barcelona.

Așa cum am spus în postarea cu peripețiile, cei de la ITV îmi cereau tot felul de hârtii de care eu nu știam și de care ei nu aveau practic nevoie pentru cazul meu. Așadar, dacă faceți fișa tehnică în Spania (ficha técnica/ficha reducida) NU mai trebuie să vă ceară certificatul de conformitate original (dacă vi-l cer, spuneți că aveți fișa tehnică din Spania). De asemenea, vă va cere „dovada că nu mai sunteți rezident în România” DOAR dacă vreți să înmatriculați mașina prin metoda „schimbare de rezidență/cambio de residencia”. Această metodă presupune că nu mai plătiți taxa de import DAR ITV-ul trebuie făcut în primele 3 luni după ce v-ați înscris prima oară la primărie și de asemenea trebuie să aduceți dovada că nu mai sunteți rezident în România (de unde se ia această dovadă și în ce constă, nu știu).

Oricum, eu eram înscris la primărie de mai mult de 3 luni iar doamna de la ghișeu nu se uitase pe acele acte așadar m-a întrebat direct dacă mi-am schimbat reședința din România în Barcelona, iar răspunsul a fost evident că da. De aceea, mi-a cerut acea dovadă că nu mai sunt rezident în România. După ce i-am cerut să îmi explice care ar fi alternativa, mi-a spus că o altă variantă ar fi să import mașina și nu mai îmi trebuie nicio hârtie din România, așa cum ar fi trebuit să îmi spună de la început dacă se uita pe hârtii.

Pasul următor este să găsesc unde și cum se plătește impozitul la Primărie. Pe site îmi spune (ca de obicei) că nu sunt locuri disponibile iar când dau click pe „plătește cu cardul” nu prea le merge site-ul.

image-2146

Aventurile la Oficiul de Taxe în episodul următor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.