Joaca de-a salvat planeta

Guvernele unor țări pitice la nivel global (dar democrate) din UE (exemplu: Suedia, Danemarca, Olanda, Finlanda) iau măsuri chinuitoare și inutile, cu un efect mai apropiat de 0% decât de 1%, pentru reducerea încălzirii globale. Când le comparam cu adevărații poluatori ai planetei, e ca și cum ar încerca să care apa din mare cu ibricul.

Marii poluatori nici măcar nu sunt in UE. Majoritatea absolută (în procente și în CO2) sunt în Asia și în America de Nord: China, SUA, India, Rusia, Japonia, Germania – singura din top care e in UE, dar care probabil că anul asta nu o sa mai aibă ce să ardă), Korea de Sud, Iran, Canada, Arabia Saudită și mulți alții nu dau doi bani pe ținta de reducere a creșterii temperaturii globale („It estimated that with current trends the probability of staying below 2 °C of warming is 5%” – se estimează că urmând trendul actual sunt 5% să nu se treacă de 2°C încălzire globală).

Unul din marii poluatorii, Arabia Saudită, are legi și apucături medievale dar este sprijinită și curtată de toate „democrațiile adevărate”.

Tot Arabia Saudită vrea sa organizeze „Jocurile Asiatice de Iarnă” și să genereze mii de tone de zăpadă în deșert.

Ce credeți că vor face democrațiile europene? Nimic. Le vor mai trimite niste arme eventual. Contra petrol.

Țările asiatice ce vor face? Nimic. În cel mai bun caz rarele democrații asiatice „vor lua masuri” acasă pentru reducerea încălzirii globale, iar în deplasare se vor da cu bobul pe gheață artificială, la 25° afară. (Oare vor construi arenele tot cu sclavi, cum a făcut Qatarul?)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.