Lipsa de imaginatie – prostie si kitch

1. Vineri seara, pe la 22 si nitel, veneam din Jack si ajunsesem prin zona Piata Unirii. Mergeam destul de relaxat si analizam chipurile oameniilor de pe strada. Observ o rromanes cu un cap mai inalta ca mine (probabil ca asta mi-a atras atentia ca am zabovit vreo 5 secunde cu privirea asupra ei) care se invartea fara un scop anume. Ma vede si ea si isi da seama ca m-am uitat la ea. Vine spre mine… Ma gandesc la ce e mai rau. Ca e curva si ca o sa imi zica discursu „Baiatu, baiatu, vrei o fetitza”. Nu. Nu era. Imi zice in schimb ceva si mai penibil: „Scuza-ma ca te deranjez. Mai avem nevoie de doispe mii sa luam taxiu…”. Raman perplex. O scuza atat de penibila nu cred ca am auzit vreodata. La ora 22.30 circula RATBu, nu avea de unde sa stie cu atata exactitate cat are nevoie pentru taxi, doispe mii inseamna vreo 800 de metrii pe care putea sa ii mearga pe jos. Deci, domnilor cersetori/ciorditori/profitori/cocalari/smenari care accesati Internetul si ajungeti pe aces blog atunci cand cautati informatii despre viitorul concert a lu Adrian Minune Copilu’ de Vito, Peste si Salam va rog putina imaginatie. Hai ca nu e greu… Sa va dau un exemplu cum le-am dat zece mii unor punkeri la Universitate:
Punkeru: „Salut. Te rog frumos, ai zece mii ca e concert in Underworld si nu avem bani sa intram.”
Eu: „Cine are concert?”.
Punkeru: „***” (am uitat ce a zis si nici nu ma interesa).
Eu: „Ok. Ia.”

2. Am trecut sambata pe la MeliMelo din magazinul Unirea sa imi cumpar un elastic de par. Il zaresc repede, il iau si ma duc la casa sa il platesc. Dau banii, la care casiera „Nu mai doriti si altceva… agrafe pentru asortat”. Ma fetitzo, esti atat de patetica, te-ai imbolnavit de la vecini de la McDonald’s sau esti chioara ? Cred ca era destul de evident ca am luat elasticu ala pentru mine si ca nu port agrafe. Vindeti niste cacaturi de agrafe si elastice iar discursu ala e penibil. Doar la Mac mai trebuie sa imi stapanesc nervii cand trebuie sa repet de 2-3 ori ca vreau doar un hamburger.

3. Tot sambata am observat prin Mall niste tipi foarte cool. Aveau paru facut tzepi si trening rosu. In Mall… Bine ca era prea frig afara ca altfel ar fi trebuit sa suport privelistea unui tricou negru mulat pe care scria „Versace” si era din second hendu de la periferia Romei… da ce mai conta. Era din Italia si tot ce e din Italia e cool.

Facebook Comments

2 comentarii la „Lipsa de imaginatie – prostie si kitch”

  1. M-am intalnit si eu in seara aia cu ei, pe magheru. Mie mi-au cerut 7 mii 🙂

    Mi-au zis ceva gen „nu te super daca-ti punem o intrebare. da-ne si noua 7 mii pentru concert”.

    Faza tare e ca n-aveam de zece mii, in schimb aveam printata o bancnota de 100 de mii de bacanei, pt ca tocmai scrisesem un tutorial despre cum sa faci bani in photoshop (fikat.com), ma rog.

    Si ia ala bancnota, se uita mirat si zice „ce-i asta frateeee?”. I-am zis si eu sa nu se supere si am plecat 🙂 M-am uitat de departe in spate si se flatulau pe ei de ras 😉

  2. E interesant ce scrii, ca de obicei. Probabil nu mai vrei sa citesti laude…
    La noi, adica in Ardeal, se poarta un fel de „daca trebe’, trebe'”sa ceri si daca n ai incotro sa dai…Faza cu nu mi ajung banii de taxiu inca nu am auzit-o! E dura de tot! Hahaha! Printre altele la noi se practica urmatoarea metoda. Mergi cum mergi pe strada si deodata te trezesti invaluit de un brunet, zimbind cu gura pana la ureche de te intrebi brusc oare nu ar trebui sa l cunosti, daca asa de tare se bucura ca te a zarit? Iti indeasa in mana buchetul de flori jerpelit si in timp ce te uiti prostit la el, declara victorios ca azi e ziua lui de nastere! Daca i dai un leu iti cedeaza buchetul! Trezit ca dupa dus rece incerci sa i restitui buchetul-cu sau fara urari de la multi ani sau ce ti trece prin minte si cauti sa dispari, ca nu se stie daca nu vin si invitatii de la ziua lui, vazand ca refuzi sa l cinstesti pe bietul om de ziua lui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.