Democratia romana

In continuare, cateva filmulete despre nesimtirea autoritatilor militienesti conduse de Cristian David, Guvernul Romaniei si Presedintele Basescu. Bineinteles ca nu executorii aia pe care ii vedem in filme sunt vinovati ci ordinele vin de sus…
Zilele acestea, Politia si Jandarmeria au dovedit ca pot intra oricand peste tine pe o proprietate privata sa te scoata de suturi de acolo si pe urma sa iti dea drumu si sa spuna ca nu a fost decat o verificare de rutina. Poate vor deveni si rutina actiunile astea…

Alte filmulete aici, aici,

Facebook Comments

5 comentarii la „Democratia romana”

  1. ti se pare normal ca, daca un student al unei facultatii loveste pe unu, sa intre 50 de mascati in facultate si sa ii duca la sectie pe toti studentii din facultate si pe fotoreporterii care erau in zona si indrazneau sa filmeze/fotografieze ?

    nu neg interventia politiei pentru a-l identifica pe autor, dar in momentul in care intr-o cladire erau vreo 30-40 de oameni inarmati cu chitare si vopsele sa trimiti 50 de oameni din fortele speciale pentru a interveni brutal si sa interzici accesul presei, mi se pare exagerat.

  2. 1. E normala interventia (50 din cauza summit-ului)
    2. E normal sa retina pe toata lumea pentru audieri, nestiind cine e autorul.
    3. Fotoreporterii vad ca au filmat si li s-a cerut doar sa treaca dincolo de cordonul de jandarmi. Cei (de fapt cea) care au incalcat interdictia, au fost ridicati.
    4. Ceea ce s-a intamplat in hala nu se stie. E cuvantul jandarmilor contra participantilor, deci greu de lamurit.
    5. Presa nu are ce cauta intotdeauna in centrul evenimentelor, mai poate filma/comenta si de pe margine.

  3. ok. am inteles pozitia ta. e summit, se pot face abuzuri si exces de forta si zel. cam aceasi pozitie cu Puiu Hasotti de la PNL, care declara ca trebuia sa se intervina mai agresiv. Si zice ca „Mai bine facem o nedreptate decat sa ingaduim o dezordine.” (sursa: Cotidianul)

    e normal sa arestezi un tramvai intreg in momentul in care banuiesti ca este un ciorditor in el (mai ales daca e summit)

    e normal sa nu permiti fotografiile cand dai cu bastonu si sa pui cordonu de jandarmi.

    e normal ca in presa sa nu scape modul in care sunt arestati unii oameni (mai ales daca e summit), desi jandarmii (atunci cand NU e summit) sunt actori in serialul „Tradati in dragoste”. arestarea unor oameni nu este un eveniment secret, din contra.

    de ce am pozitia asta? pentru ca mi-e sila de duplicitatea autoritatilor. pe proprii cetateni ii trateaza cu sictir si bastoane in cap iar cand e vorba de imaginea LOR (nu iti imagina ca americanii nu stiu ce este in romania) se dau de trei ori peste cap si se transforma in feti frumosi.

  4. Nu reformula… Am zis ca au trimis 50 fiindca e summit. Altfel ar fi trimis 10 jandarmi si actiunile ar fi fost aceleasi si la fel de justificate.
    Iar jandarmii de la Tradati in dragoste n-au nici o vina… Sunt la serviciu. In caz ca nu stiai, jandarmii pot fi inchiriati ca orice alt bodyguard.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.