Dupa un concert Phoenix din ’77

M-am prapadit de ras la articolul asta :)). Totusi, acei „tineri si tinere” nu cred ca mai aveau cu ce sa zambeasca dupa ce au fost „neutralizati de organele de ordine”.

image-270

Mai multe poze la adresa de aici.Dupa o absenta de citiva ani, cunoscuta formatie Phoenix a  fost din nou prezenta in mijlocul tinerilor brasoveni. „Trupa” completa, cu Covaci, Baniciu, Lipan, Kappl si cu nou venitul, dar excelentul Krauser, a oferit un recital de zile mari, din care nu au lipsit piesele de succes ale formatiei, precum si unele bucati din repertoriul universal. Nu comentam spectacolul; a fost, repetam, pe masura valorii recunoscute a acestei formatii.
Ceea ce ne-a determinat sa scriem aceste randuri este reactia dincolo de limitele bunei cuviinte a unor tineri si tinere din sala. Urletele lor dezlantuite ne-au dus cu gindul spre stramosii nostri patrupezi, mai ales ca veneau adeseori pe fondul unor melodii de o tulburatoare sensibilitate. Lipsa de educatie a acestor spectatori, exprimarea lor onomatopeica sunt rezultante si ale lipsei de cultura muzicala. Am efectuat un sondaj si, din douzeci de „furiosi”, neutralizati de opinia publica si organele de ordine, nici unul nu a stiut sa explice ce inseamna pop, rock, hard, termeni elementari in muzica tinara si, mai mult, nici sa spuna titlurile albumelor formatiei… Phoenix. Credem ca aceasta spune tot.
Precizam, nu avem nimic cu acei care cinta impreuna cu cei de pe scena bucatile care cer participarea salii, cu bataile ritmice din palme, cu ovatiile, pe melodiile de succes, care fac atmosfera acestor manifestari, care trebuie sa fie tinereasca, descatusata de conveniente. Dar de aici, pina la a urla, smulgindu-ti parul din cap, pentru ca asa ai auzit ca se intampla undeva aiurea, deranjind pe cei ce vor sa asculte solistii, este o distanta enorma. Asteptam deci reactia opiniei publice. Pentru ca dorim ca formatia Phoenix, celelalte trupe valoroase din tara, sa fie cat mai des in mijlocul brasovenilor iubitori ai artei tinere.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.