Stufstock 5, o parere

Sub sloganul „Salvati Vama Veche” a avut loc Stufstock 5. Ca muzica si formatii a fost super. Dar ca obiectiv pot spune ca e rataaaaaat. Ce treaba are un festival de rock tinut la Marina Park cu oamenii de la Vama Veche? Eu nu am vazut nici una. Poate imi spune Mircea Toma. Nu am indraznit sa ma duc la el si sa il intreb, cand l-am vazut prin Vama gandindu-ma ca are destula treaba cu organizarea. Am citit putin mirat prezentarea de pe niste pliante ale stufului: „am reusit sa stopam extinderea salupelor si a sezlongurilor”. Mda… Acu 2-3 ani, cand stuful era pe plaja, nu cred ca am vazut 50 de sezlonguri. Acum erau cu sutele.

Ce s-a intamplat intre timp cu stufu ? Pai s-a comercializat. S-au chemat rockeri in vama ca sa o salveze. Ce treaba au rockeri cu vama ? In afara faptului ca la Ovidiu se pune rock si ei stau toata ziua si toata noaptea acolo, nici una. O gramda de oameni pe care ii preocupa doar alcoolul si care habar n-aveau ce inseamna protectia naturii. O gramada de oameni care borau pe plaja si care daca priveau in sus vedeau acoperisul terasei ci nu cerul instelat.

Cum au fost adusi oamenii acesta in Vama? Pai li s-a promis muzica rock. Si au avut. Un festival foarte bun. Dar nu pentru salvarea vamii ci pentru „palmaresul” stufului. Ce treaba are Cradle si Dandy Warhols cu Vama? Au cunoscut ei cealalta Vama? Au cantat ei pentru salvarea Vamii sau au cantat pentru ca li s-au indesat banii in buzunar? Cei care au venit ca sa ii vada au venit ca sa salveze Vama sau doar pentru ca „ce tareee. vine cradle.”

Daca ideeile mele sunt spuse oarecum incoerent si e greu de citit articolul, este pentru ca il scriu cu furie. Cu furia neputintei, a omului legat de maini si de picioare, caruia ii venea sa dezlantuie o furtuna pe mare sa mature plaja de tot gunoiul de acolo.

Ce as vrea eu sa insemne Stufstock ? As vrea sa insemne artisti care au avut legatura cu adevarat cu Vama sau care simt in melodiile lor spiritul Vamii. Vreti sa salvati Vama? Lasati numai FolkYou la Vama. O reprezinta mai mult.

Ce inseamna pentru mine Vama? Inseamna sa ma plimb pe plaja (fara sa stau sa indepartez peturile de mare sau sa scot pungi din apa), sa stau seara si sa ma uit la stele, sa aud chitari, sa ma uit la pescarusi dimineata, sa beau cafeaua la Ovidiu si sa mananc croissante, sa-mi pun cortu pe plaja si sa il gasesc tot acolo cu ce am lasat in el si sa admir sirenele ce ies din mare… Din pacate la acest Stuf nu am gasit decat putine din ceea ce inseamna pentru mine Vama.

Nu ati reusit sa salvati vama, din contra, dar ati facut un festival bun de rock.

Facebook Comments

2 comentarii la „Stufstock 5, o parere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.