Sexul si umorul

Primesc vreo 10 poante pe zi pe messenger. 5-6 sunt cu conotatii sau sexuale sau despre sex in mod explicit.
Deschid televizorul si vad „serialele” romanesti: o femeie buna, cu ţâţele pe trei sferturi iesite in afara si fusta cu 2 degete mai jos de pasarica IS A MUST pentru o audienta cat de cat decenta. Bineinteles, nu se intampla nimic, doar aluzii sexuale.

Ma duc la stand-up comedy. Din vreo 4-5 poante, 2-3 sunt cu/despre sex. Despre cum face vecinul sex, despre sexul la animale, despre femeile care nu fac sex, despre barbatii care vor doar sex, despre sexul la minori, despre sexul la batrani, despre sexul meu, despre sexul ei…

Oare nu poate fi umor intr-o proportie de peste 70% fara sex? Cum de a reusit Amza Pellea sa faca umor si sa ma uit si azi cu placere la el, fara sa aiba nici cea mai vaga aluzie sexuala? Cum a reusit Divertisu’ sa rezista atatia ani? (de cativa ani au luat-o pe Jojo pentru a aduce o nota de sexualitate in trupa, dar totusi calitatea show-urilor nu imi pare sa fi scazut)

Am auzit de zeci si sute de ori textul „Asta cere publicul”, „E goana dupa audienta”, etc. Problema nu cred ca este a publicului care gusta glumele sexuale ci mai degraba a celor care le ofera, si incapacitatea lor de a genera un alt timp de umor. Cel mai usor este sa faci glume sexuale, asa cum in scoala generala cele mai simple glume erau cele despre sanii colegei sau putza colegului. Este adevarat ca multi dintre cei care se uita la show-urile TV nu au trecut (cu mintea) de scoala generala sau de liceul industrial, dar iarasi ma duce gandul la Stan si Bran si la Chaplin. Daca filmele lor, alb-negru, mute, de o calitate a filmarilor muuult mai slaba decat cele de azi ne incanta si acum, de ce comicii nostrii au nevoie numai de glume sexuale pentru a scoate un zambet ?

Ok, imi plac glumele cu tenta sexuala dar nu in avalanse… Dupa vreo 2 glume spuse de aceasi persoana restul sunt previzibile. Cam asta e motivu pentru care am scris asta. N-am chef sa ascult vreo juma de ora aceasi poanta in care se repeta de 12 ori pula, de 7 ori se face aluzie la sex si in final… nu se fute, iar eu am adormit pe la mijlocul spectacolului.

Hai pa, sa aveti spor si inspiratie.

Facebook Comments

2 comentarii la „Sexul si umorul”

  1. Pentru ca atat ii duce mintea! Si mai e ceva:
    „SI UMORUL E O ARTA MA RAZVANE, IAR ARTISTII ADEVARATI NU SUNT PE TOATE DRUMURILE!” 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.