Amintiri din copilarie – febra

Zilele astea am avut o viroza cu toate componentele ei… si mi-am amintit de perioada cand eram mic si eram racit (bronsita, viroza, etc).
Stiu ca maica-mea zicea „hai sa iti pun termometrul sa iti iau febra”. Si eram bucuros pentru ca zicea ca termomentrul imi ia febra si eu luam asta in sens propriu. Ma gandeam ca daca imi pune termometrul ma fac bine. Era cel mai usor medicament.
Imi aduc aminte ca toate doctoritele care ma consultau aveau mainile reci. La acea varsta (5-6 ani) credeam ca toti doctorii au mainile reci si ca sunt foarte destepti daca stiau ce am eu doar punandu-si chestia aia rotunda (stetoscopu) pe spatele meu. Intre timp am aflat ca unii au mainile calde… si atat.
Nu m-au ocolit nici leacurile babesti: cartofi la gat, ciorapi cu spirt sau bai cu sare… si facut ghem sub plapuma ascultam viscolul de afara si inghetam in timp ce trupul imi era fierbinte… Urmau vise cu campii intinse si verzi si cer albastu si vant de primavara… iar dimineata venea Doamna Mariana sa imi faca injectia si sa ma laude ca eu sunt cuminte spre deosebire de ceilalti copii care fug si plang ca niste fricosi.

Facebook Comments

4 comentarii la „Amintiri din copilarie – febra”

  1. pei nu te-am invitat sa scrii o carte. amintiri din copilarie are oricine, si pot fi povestite, nu scrise literar 🙂 cum vrei

  2. bucura-te ca ai scapat de ceaiul de ceapa:)) ( la chestia cu leacurile babesti ma refer) …e cea mai oribila chestie pe care am putut sa o beau :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.