Vadu si Corbu

Am ajuns ieri pe plaja de la Corbu. Era ceva lume (putina), marea asa cum imi place mie: fara alge si apa mica pana departe, dar din pacate multe scoici, care te intepau in picioare. Pe plaja era si o terasa improvizata care vindea bere, la sticla si pahar, si alte prostii de rontait. In rest vreo cateva corturi si o rulota. In timp ce stateam la plaja a aparut si o „satra” de tigani (cu o caruta trasa de-un magar)  – nu e vina mea ca erau tigani romani, asa ca articolul nu poate fi considera rasist, mi-ar fi placut sa pot spune ca erau niste germani sau danezi imputiti, dar erau tigani. Si-au intins cearsafu dupa care au inceput sa alerge pe acolo, sa arunce ei intre ei cu sticle de plastic, ambalaje de cipsuri si pungi cu apa care pan la urma au ajuns si in mare. La plecare bineinteles ca au lasat vreo 5-6 pet-uri si pungi pe plaja.

Spre deosebire de plaja de la Corbu, cea de la Vadu e mai pustie iar fara un mijloc de locomotie (auto, moto) e destul de greu sa ajungi. In plus nu exista nici un fel de magazin/terasa in apropierea plajei, asa ca aprovizionarea trebuie facuta din sat – asa ca nu va duceti acolo :p. Am observat in sat ca au aparut si ceva pensiuni (am vazut vreo 2-3) iar in Corbu sunt o gramada.Despre plaja de la Corbu au aparut recent cateva articole si in presa centrala.

Facebook Comments

6 comentarii la „Vadu si Corbu”

  1. a fost fumos, liniste daca nu luai in considerare fosnetul continuu al valurilor. erau oameni destui, grupuri de 2-3-4 corturi asezate de-a lugul plajei cam pe 300m departare unul de altul. marea calda, palcuta, fara alge. m-as mai duce o data.

  2. Haha stai linistit ca pe masura ce te afunzi in rezervatie(in ce o mai fi ramas din ea ca se tot scot zone, cu usurinta scoaterii unei coli din teancul cu harti ale locului, pt urbanizare si ridicat betoane falnice) ai nemaintalnita ocazie sa admiri si imortalizezi munti intregi de gunoaie (si nu e o figura stilistica atunci cand zic munti) si , newsflash, sunt lasate de romanasi (partea aia a populatiei noastre pe care o credeam minoritara din alt motiv decat ca s-au tiganizat/manelizat toti ‘albii’). Pe dalele de beton circulatia e mai ceva ca pe autostrada soarelui, numerele sunt in special de ct si b si nu stiu cum sa argumentez faptul ca nu pareau tocmai ecologisti. Asta e , kktul cam refuleaza in groapa de gunoi Romania.

  3. Mi se pare o zona frumoasa,nu stiu cat v-a mai ramane asa datorita mediatizarii.Sa speram ca distanta si lipsa unor conditii mai deosebite vor pastra un timp ”virginitatea” locurilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.