In cautarea casei – 2

Astazi am dat de prima „ceafa groasa” olandeza. Un machelar, cum le zic eu. Adica broker de case (makelaar  in olandeza). Un machelar este un nene care lucreaza la o agentie imobiliara si iti arata casele care sunt de vanzare sau de inchiriat. In ultimile zile am interactionat cu multi machelari… dar asta de azi m-a cam enervat. Dupa ce ca avea ceafa groasa, mai avea si o oferta naspa.

Prima oferta era un apartament intr-o biserica. Da, nu glumesc. Mi-ar fi placut mai mult pentru inedit. Dar din pacate era o singura camera (in care era si „bucataria”) la 875 euro (inclusiv utilitatile). A doua oferta era o camera fara nimic in ea, intr-un orasel langa Haarlem, intr-o casa inca in constructie.

Asadar, ce m-a enervat la nenea asta e ca in acelasi timp cu noi mai venisera niste belgio-olandezi sa vada biserica… adica apartamentul, iar el vorbea numai cu ei in olandeza. Cand Andreea, gazda mea – care a mers cu mine sa vedem apartamentul, a intrebat „Scuze, nu intelegem nimic” a replicat ca e nepoliticos sa il intrerupa in timp ce vorbeste si ca o sa ne spuna si noua tot ce le-a spus lor, in engleza.

La final, dupa ce ne-a aratat casa in constructie, ne-a intrebat cati ani credem ca are. Andreea i-a dat 35, eu i-as fi dat 42 – 45. La care el a replicat mandru ca are 62 si sa se hraneste cu sange. Dupa cateva minute spune ca de fapt are 46. Wtf? I don’t care, poti sa ai si 110 daca nu imi faci discount, tot degeaba…

Facebook Comments

5 comentarii la „In cautarea casei – 2”

  1. dar de ce nu ramai la andreea? ea cat plateste? si eu vreau sa fac ce ai facut tu 🙂

  2. Nu pot sa raman la andreea pentru ca nu se poate… nu e de acord proprietarul…
    Sa faci ce am facut eu, ce ? 🙂
    Eu am aplicat pe linkedin la un job si am primit Knowledge Migrant. Altfel este foarte greu sa obtii permis de munca.
    Imi poti scrie pe mail, daca vrei mai multe detalii. razvantudorica at gmail punct com 🙂 dar nu promit ca iti voi raspunde prea repede, cel putin in urmatoarele zile.

  3. Ha ha ce m-am distrat… O sa mai intalnesti machelari din astia pe acolo cu ceafa groasa… Bine ca ti-ai gasit casa 🙂

  4. da. era in haarlem DAR si eu am zis wow cand am vazut-o in poza. dar de fapt era o camera amarata cu un pat de 3 persoane si un aragaz tot in camera si un frigider tot in camera si o mica toaleta. pe toate astea vroia aproape 900 euro. i-am zis sa-si gaseasca alti fraieri.

    de exemplu, gasisem in haga apartament cu 2 camere la 1000 euro. deci clar nu aveam de gand sa dau aprope 900 pe o camaruta. dar eu nu vroiam 2 camere ci pur si simplu vroiam 1 camera mai ieftina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.