Olandezii și patinajul pe gheață naturală

patinaj pe gheata naturala in olanda
image-1452
Original http://www.flickr.com/photos/hollandfotograaf/12071157735/

O mare pasiune a olandezilor este patinajul pe gheață naturală. Această pasiune este atât de populară încât există chiar și un maraton de patinaj pe gheață naturală, care are loc ar trebui să aibă loc în fiecare an, undeva în nordul Olandei, în provincia Friesland. Acest maraton, la care participă până la 16.000 de persoane, este numit „turul celor 11 orașe” (Elfstedentocht).

Iarna care tocmai s-a încheiat nu a vrut să le ofere olandezilor această plăcere. Temperatura nu prea a scăzut sub zero grade așa că nu au avut posibilitatea să se bucure de gheață naturală. Oricum, nefiind primul an în care se întâmplă o asemenea tragedie, aveau un plan de salvare: Austria. Astfel s-a creat o competiție numită „Alternativa la turul celor 11 orașe” (Alternatieve Elfstedentocht Weissensee) care are loc in Austria, în orașul Weissensee, în cazul în care nu există gheață naturală în Olanda. Anul acesta, însă, nici măcar acest plan de salvare nu a funcționat. Exact în ajunul competiție din Austria a început să ningă masiv, astfel încât mult dorita gheață a dispărut sub nameții de zăpadă. Acest dezastru a provocat o mare tristețe printre împătimiți de patinaj pe gheață naturală.

La naiba cu încălzirea globală… sau ninsoarea (depinde în ce țară vrei să patinezi).

P.S. Credeți că s-au dat batuți în incearcarea de a patina pe gheață naturală? În nici un caz. S-au dus în China să patineze pe Fluviul Galben.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.