Ionesco l-a ucis pe Ionescu

Motto: Eugene Ionesco e roman la fel ca Ionescu de la scara 2.

Au aparut in ultimile luni si zile cateva articole in presa despre dramaturgul francez Eugen Ionesco, care spre mandria noastra nemarginita, s-a nascut, asa cum era si normal sa se nasca orice geniu, in Romania. Ca Romania l-a intristat zeci de ani, ca Romania l-a ignorat, renegat sau pur si simplu i-a fost indiferenta asta nu conteaza. Eugen Ionesco este al nostru. Este al nostru pentru ca ce om normal nu ar vrea sa apartina unui popor cu un trecut glorios precum cel al romanilor, urmasii dacilor, „cei mai viteji dintre traci”, cei care nu au purtat niciodata (chiar niciodata) razboaie de cucerire, cei care intodeauna i-au iubit pe oropsiti si i-au primit un casele lor, cel mai crestin dintre popoarele crestine, nascut crestin. Poporul care a dat omenirii pe Emil Cioran, pe Mircea Eliade sau pe Emil Palade, poporul care i-a educat, i-a promovat si care i-a iubit intotdeauna nu se putea sa nu il iubeasca la fel de mult si pe Eugene Ionesco. Toti acestia au fost ce au fost numai si numai datorita faptului ca au avut marele noroc sa se nasca in Romania. Nu conteaza ce au facut ei mai tarziu. Azi cand scriu aceste randuri este si ziua Nikola Tesla un alt mare om de stiinta, bineinteles de origine romana, mai bine zis istro-romana, dar nu conteaza nici asta.

Deci fiu al poporului roman, Eugene Ionesco, intoarce-te in tara care te-a nascut si care te-a facut mare si recunoaste ca nu ai fi fost nimic daca nu era Romania. Ai fi fost un nimeni daca te nasteai intr-o tara precum Franta, Germania sau Anglia. Nu ne parasiiiiiii. Trebuie sa avem si noi oameni morti cu care sa ne laudam.

Facebook Comments

4 comentarii la „Ionesco l-a ucis pe Ionescu”

  1. Pentru noi si pentru iubirea nostra cred ca -ar intoarce, insa il scarbesc ai de sus care ii molfaie numele atunci cand au nevoie de voturi sau de o imagine buna. Si sincer sa fiu, in asa conditii, nici mie nu mi-ar mai veni sa ma intorc! 😉

  2. Razvan, tu glumesti sau chiar crezi ce spui? 🙂
    Mi se pare normal sa spui cu demnitate ca esti roman, asta daca si esti o persoana demna, dar sa fii mandru ca esti roman…
    Ce sa spun, fiecare neam a nascut genii, oameni cu care se mandresc conationalii lor.
    Din punctul meu de vedere nationalismul te poate face orb la valorile altor popoare. Nu suntem mai buni decat altii, nu suntem mai primitori decat altii sau mai crestini decat altii. Doar ne place sa credem ca suntem…

  3. diana, sunt mandru ca ionescu s-a nascut in romania, dar nu inteleg de ce romania se chinuie atat sa il ia inapoi daca atata timp cat a trait nu a facut nimic pentru el si din contra l-a si renegat (romania comunista si romania fascista tot romania a fost).
    de ce se chinuie romania sa il ia pe ionescu daca ionescu nu a dorit sa fie al romaniei. se cheltuie bani si logistica, nervi si oameni pentru a-l face pe ionescu roman in timp ce alti ionesti INCA in viata sunt expulzati (vezi cazul vakulovski cu care romania se va lauda peste 150 de ani si va spune „oau, vakulovski este roman”)
    problema eterna a romaniei este ca toti marii ei oameni sunt deja morti.

  4. Tu nu ai auzit de eroi post-mortem?
    Si nu e o problema a Romaniei, de boala asta sufera intreaga lume care nu e in stare sa aprecieze oamenii de valoare cat sunt inca vii.
    E mult mai simplu sa aduci omagii unui mort, sa arati lumii intregi ce mult a contat omul ala pt tine…bla bla bla…cu o ipocrizie gretoasa, decat sa arati apreciere cuiva care este in viata dar care iese o tura din tipare, motiv pt care nu e popular.
    Istoria e plina de astfel de persoane „decorate” post-mortem!
    E gretos, stiu, e multa ipocrizie dar uita-te in jur, cate persoane de caracter cunosti? Poate in anturajul tau, dar majoritatea cum sunt?
    Vakulovski sa mai astepte, e inca tanar, trebuie sa se mai chinuie putin ca altfel nu or sa aiba romanasii de ce-l plange si omagia peste 150 de ani! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.