Nesfarsita lupta

E 12 noaptea, stau la calculator si ascult Phoenix. Ma gandesc in acelasi timp la trecut si la viitor. Trecutul… ei sunt trecutul, dar ii simt inca prezenti. Anii nebuni ai rockului ei i-au adus in Romania. Dar postul asta nu este despre Phoenix ci despre libertate. Ma intreb uneori cum era sa traiesti in Romania anilor ’70 si sa fii un Phoenix. Sa vrei sa fii liber in comunism. Ce mai inseamna sa fii un liber acum? In acest timp, in acest sistem social. In toate vremurile au existat rebeli care au luptat impotriva unei conceptii, unui sistem… Acum impotriva a ce mai poti lupta? Este o lume salbatica in care fiecare lupta impotriva tuturor. Fiecare lupta pentru el. Pentru idealul lui care este numai in mintea lui sau care reprezinta interesul lui. Lupta pentru a supravietui. Cui sustine ca lupta pentru un ideal i se aplica imediat o eticheta: mincinos (sau cea mai blanda „manipulat”) sau nebun. Nimeni nu mai crede ca cineva ar putea lupta pentru un ideal din simplu crez. Nimeni nu mai crede in idealuri. Libertatea a reusit in 15 ani sa ucida ce nu a reusit comunismul in 50 de ani. Idealisti sunt impinsi la marginea societatii dar nu cu arma, nu cu forta ci cu ignorarea. Inca un nebun care zbiara. Asta este idealistul azi. Impotriva a ce mai putem sa luptam? Poate ca lumea noastra e perfecta si nu mai avem impotriva a ce lupta. Eu lupt impotriva mea si impotriva a ceea ce contravine principiilor mele. Tu?

Facebook Comments

5 comentarii la „Nesfarsita lupta”

  1. Citesc „E 12 noaptea” apoi „This entry was posted on Monday, December 19th, 2005 at 12:20 am”
    Oare timpul meu a ramas in urma? Comentariul il scriu la 11:59PM si e inca ziua de 18…

  2. E clar, omul se lupta cu ceasurile. Eu ma lupt cu tastatura de la laptop. In general luptele pe care le ducem zi de zi sunt destul de profane. Ne luptam cu astea si uitam sa ne luptam pentru chestiile care intr-advear merita, pentru scopuri „inaltatoare”. Nici nu stiu cati avem astfel de scopuri.
    Mi-e sila de oameni 😉

  3. eu am de gind sa lupt impotriva ta impotriva a tot ce inseamna principiu in lumea ta ACCEPT-iana.

    ACCEPT-ianule.

  4. hai mah pe forum ca e mai misto – acolo poti sa scrii orice ca nu citeste nimeni – aici vad ca mai intra cate o fata si poate se simte jignita 😉
    Oricum, sarbatorile de iarna ar trebui sa fie ceva misto – treceti la postul urmator!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.