Probleme cu Moneybookers

Azi am vrut sa platesc factura pentru reinnoirea numelui de domeniu prin Moneybookers dar am avut o surpriza. In primu rand procedeul de a plati prin ei este foarte greoi: iti faci cont, introduci datele de card iar ei iti iau o suma aleatoare intre 1 euro si 2 euro si nitel, dupa care astepti extrasu de cont de la banca (cateva zile) pentru a vedea cat ti-au luat apoi intri din nou in contu de la ei si introduci suma pe care ei ti-au luat-o pentru a confirma ca este cardu tau. Este o metoda buna anti-furt dar extrem de dificila pentru persoanele cinstite. Ideea cu plata prin card este de a creste viteza tranzactiilor nu de a le face mai dificile. Dau mail celor de la care am cumparat domeniul si imi confirma ceea ce am scris mai sus (in acel moment era doar o ipoteza pe care am tras-o eu din cele cateva randuri pe care le-am citit pe site-ul lor). Incerc totusi sa imi fac cont, dar „Due to processing restrictions we are unable to debit your MasterCard. You may try with your Visa, American Express, Diners or JCB card. Alternatively, you may choose another deposit option”. Foarte mersi… Ce aveti domne cu Mastercardu meu ?

Oricum, o sa imi transfere Gabi prin e-banking direct in contul HangarHosting. Tnx.

Facebook Comments

7 comentarii la „Probleme cu Moneybookers”

  1. Io platesc cu Visa Electron de la ING peste tot. Nu am nevoie de intermediari ca Moneybookers…

  2. Problema (dureroasa) apare o singura data, la prima verificare si se datoreaza sistemului 3DSecure. Pe scurt,problema e asa:

    A) la Moneybookers
    – plata initiata nu e o plata propriu-zisa cu card, ci alimentarea contului de la Moneybookers, pentru a putea face plati din acel cont;
    – daca era sa faci plata direct cu cardul pe site, procesul era cam asa: introduceai datele de card SI ADRESA, primeai un SMS cu un cod de validare, introduceai codul si gata;

    B) la gazduitor (da, eu):
    – in acest moment nu putem procesa direct plati prin carduri de credit; incepand cu noiembrie am avut o experienta tare neplacuta in urma careia m renuntat la contractul cu procesatorul roman;
    – singurul procesator rezonabil si pe care sa-l putem implementa repede a fost Moneybookers;
    – nu am primit drept de procesare directa a cardurilor prin Moneybookers, fiind in perioada ‘de acomodare’ inca vreo 6 luni; dupa aceste 6 luni va putea plati oricine direct cu card

    C) la tine:
    – verificarea impusa de Moneybookers este valabila pentru orice card, dar cardurile 3DSecure au o situatie aparte din cauza cerintelor sporite de securitate (la orice plata ajungi sa mai introduci un user/parola);
    – daca ai avea cardul inrolat in sistemul 3DSecure (din cate am inteles inrolarea se face la banca emitenta), la alimentarea Moneybookers ai fi fost redirectionat catre o pagina unde sa introduci si user/parola de la 3DSecure
    – daca aveai card de la alta banca (am verificat cu Visa de la ING si Visa de la Banca Transilvania), acest fapt nu s-ar fi intamplat.

    Cam asta e pe scurt.
    Din pacate, bancile romanesti sunt cam rezistente la schimbare si nu vor sa proceseze direct carduri, fapt ce duce (si) la situatii de acest gen.
    Solutia pe termen scurt: aplica pentru serviciile ING (atat card, cat si e-banking) si vei fi foarte multumit; solutia pe termen lung tine de dezvoltarea nationala, intentia Paypal de a intra si in Romania si inca multi alti factori cam nebulosi acum.

    Succes in continuare.

  3. Sistemul 3D Secure e o porcarie (sau acu 2 ani cel putin asa era) si nu era folosit decat in Romania. Nu am reusit sa platesc nicaieri pe site-uri straine cu sistemul asta, motiv pentru care am schimbat banca cu una care mi-a dat card cu CCV-ul inscris.
    Pentru plati va sugerez sa lucrati cu http://www.allopass.com. Plata se face simplu, fara verificari inutile, fara a enerva clientul.
    Ca ultima intrebare, de ce hosting-ul e asa de scump la firmele romanesti? Eu lucrez cu goddady.com si sunt foarte multumit, iar pretul e mult sub oferta din tara.

  4. pai nu pot sa iti dau motive pentru ca nu am nimic de a face cu ei. e la fel ca atunci cand spun ca nu imi place branza cu viermi: nu am vazut, nu am gustat, nu am de gand sa gust.

  5. Daca ai avut un ghinion odata, nu trebuie sa generalizezi. Au aproape 3 milioane de utilizatori totusi, n-or fi toti nemultumiti 😀

    Creste viteza tranzactiilor, sunt de fapt ca si instantanee cele online si cu o intarziere de cateva zile la retrageri/alimentari. Uneori trebuie sa facem un compromis intre comoditate si securitate..
    Faptul ca nu ti-a acceptat MasterCardul e intr-adevar inacceptabil.. ma intreb numai asa vag.. n-o fi fost de vina faptul ca respectivul card a fost facut in … Romania :D?
    [da, dati vina pe ea pe cat de des puteti, functioneaza mereu]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.