Dizolvarea parlamentului

Inca un post despre politica, desi nu imi face nicio placere sa tot scriu despre asa ceva.
Am auzit asta seara la emisiunea lu Gheorghe o idee interesanta: „De ce sa nu se dizolve Parlamentul”. Cica se poate dizolva prin referendum, la propunerea Presedintelui sau la initiativa a cel putin 500 de mii de cetateni.
Diaconescu de la PSD a sarit ca ars cand a auzit asemenea idee. Desi imi era simpatic la inceputu emisiunii, ma facea sa vomit la sfarsit cand a spus ca o asemenea initiativa „nu este democratica”. Pai atuncea, mai creer de gaina, de ce mai am dreptu asta? Poate s-o fi gandit ca cine stie ce idee vine vreunei asocitaii de infrumusetare a capitalei si incepe sa stranga semnaturi. Faceti Cuba din Romania si nu ne mai aratati zaharelu si cand intindem mana spre el spuneti ca nu e democratic.
Inca o bila neagra pentru superba institutie a democratiei numita Parlamentul Romaniei.

Si inca o stire, cica daca nu se prezinta vreo 9 milioane de romani la referendum (ceea ce e probabil peste 90% – doar daca nu da PD-ul cate o sticla de vin fiecarui alegator) Parlamentul a decis ca va decide el (adica Parlamentul) ce se intampla mai departe cu Basescu si nici macar nu se mai numara voturile? Wtf??? Uite puterea poporului (democratia) nu e puterea poporului.

Asadar, o punem de un referendum? Eu sunt pentru dizolvarea Parlamentului.

Facebook Comments

3 comentarii la „Dizolvarea parlamentului”

  1. mda….mi e lehamite de toate…desi nu da bine ca titlu de editorial, cica nu vinde ziarul. Circ si painica!

  2. Ce-mi place mie la tine e ca tare mai gandim la fel in unele privinte! 🙂

    Ideea dizolvarii parlamentului mi-a venit la 3 zile dupa suspendare, cand cautam prin blogosfera posturi despre Basescu.

    In fond, actualii parlamentari nu ne mai reprezinta si daca tot se zbat ei atata pentru votul uninominal, de ce sa mai asteptam pana la finele lui 2008 pentru urmatoarele alegeri generale? O luam de la capat de acum :))!

  3. E cam destul sa stam degeaba si sa discutam „lemne” asa cum se zice, ce ai scris tu e complet adevarat si personal sunt de’acord, si as vrea dizolvarea Parlamentului tocmai de aceea in momentul asta iau actiune impreuna cu colegii mei despre o dizolvare a Parlamentului
    Daca e ceva de zis, oriunde ati locuii, ne putem ajuta de la distanta sa pastram democratia intreaga in Romania, si mai mult chiar : sa scapam de coruptie prin puterea democratiei
    O viata frumoasa va doresc tuturor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.