E-preoti

Mare este Internetul Domnului… Am gasit miercuri, 4 iulie, un blog care se autodeclara ca face teologie ortodoxa „pentru o lume postmoderna”. Hmm, ia sa citesc cate ceva, mi-am zis. Citesc (multe articole pe sarite, pentru ca sunt discursuri lungi cu repetari obsesive ale aceleasi idei uneori) si chiar imi plac unele. Am gasit ideei utile si frumoase. Dar, din pacate exista mai multe „dar”-uri, am gasit si acest post, care prin modul in care a fost formulat mi-a reamintit de ce sunt reticent fata de „teologi” (cei care fac din credinta o meserie). Prin urmare, am lasat un comentariu, care a disparut la cateva minute mai tarziu. Iata mai jos comentariul meu:

iata unul din motivele pentru care ma intristeaza ortodoxismul. in loc sa se condamne actiuni ale unor persoane se condamna „fiecare rocker”. in cazul asta ma declar rocker. nu pot sa spun decat, ca articolul arata o mare lipsa de cunoastere a oamenilor si societatii, nu mai muzicala.
eu dezabrob rockul „satanist” (daca exista asa ceva – majoritatea sunt niste teribilisme care prind la pustanii dezorientati) dar exista milioane de melodii din genul rock care se pot asculta „fara pacat” (desi nu omu decide ce este si ce nu este pacat). ati gasit si voi un „stupid” si gata… asta e rocku, de parca restul oamenilor ar condamna biserica ortodoxa in ansamblul ei pentru preotii care au colaborat cu securitatea.

E dreptul lor (oricine ar fi acei domni care sustin ca ofera invataturi ortodoxe) sa isi faca un blog si sa acuze „fiecare rocker” ca e slujitorul lui satan si e de asemenea dreptul lor sa nu imi permita sa comentez negativ sau sa dezmint pe blogul lor, dar din fericire pot sa le dau replica aici.

In speranta ca le va da Dumnezeu mai multa mine, le spun toate cele bune si sa aiba vizitatori (cu cap).

P.S. Mai apar pe site si povesti cu demoni si teoria conspiratiei sioniste. Spor la citit.

Facebook Comments

3 comentarii la „E-preoti”

  1. Domnu’ „I’m untouchable”, am postat si eu. Ora la care am postat 13:20 10.07.2007. Sa vedem cat rezista.

  2. Nu am citit absolut nimic de pe acel blog, dar ma gandesc asa:
    1.o institutie inspira incredere, este ceva „inregistrat”, sa zicem
    2. o institutie te poate invata diverse lucruri in acel domeniu, iar tu ca citittor poti avea incredere in acele invataturi
    3. o institutie nu foloseste bloguri pe wordpress.com, ci isi face propriul site (asa cum si B.O.R. are etc)

    Citind de jos in sus, rezulta (dupa logica mea) ca tot ceea ce scrie pe blogul acela poate fi pus sub semnul intrebarii, pentru ca nu stii exact identitatea lor. Corect?

  3. Ok, de Pr. Prof. Dr. Åžtefan Sandu, despre care scrie intr-un post pe acel blog am auzit, a slujit in cateva randuri la biserica Ilie Gorgani, langa metrou Izvor.
    Dar se prea poate ca blogul sa fie al unui singur om si ca pe langa subiectele interesante (si corecte), sa fie si unele gresite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.