Sistemele informatice spaniole

Zilele trecute am zis să îmi fac și eu cont pe Cl@ve, un sistem guvernamental prin care pot să interacționez cu diverse servicii ale administrației publice din Spania (mă interesa în special pentru taxe și impozite – de fapt înregistrarea se face pe site-ul Ministerului de Finanțe)

După ce dau 4 clickuri ca să ajung în sfârșit în pagina de înregistrare mai sus menționată, îmi apare un formular care avea doar un câmp și îmi cerea NIE-ul (CNP-ul spaniol). După ce completez NIE și dau Continuar apare dedesubt un alt câmp unde îmi cerea „Numărul de suport”.

Cum nu aveam idee ce este acest Număr de suport văd mai jos că aveau 3 linkuri cu informații despre cum se poate găsi acest număr. Dau click pe ultimul din ele, fiind cel care mi se aplica mie (având Certificat de cetățean UE) și văd ce frumos au subliniat cu roșu „NÚMERO DE SOPORTE” și îmi zic – „uite mă ce deștepți sunt că au făcut ca la proști, să fie ușor, să nu se chinuie utilizatorul”.

image-2227

Scriu numărul meu și dau „Continuar” dar surpriză: Eroare: Numărul de suport nu este valid. Mă gândesc că nu am fost eu în stare să bag 7 cifre și mai le scriu odată, dar la fel: Eroare.

Bineînțeles, după eroare NIE-ul nu rămânea completat iar linkul de ajutor se închidea. Mă gândesc să mai citesc odată ce scrie pe linkul de ajutor și văd textul de alături care zicea „Numărul de suport care trebuie introdus trebuie să aibă o lungime de 9 poziții: o literă C urmată de 8 caractere numerice. În cazul în care numărul de suport conținut în certificatul tău are mai puțin de 8 caractere numerice, trebuie să introduci tu atâtea zero-uri câte lipsesc după litera C.

Citesc și nu-mi vine să cred. Traduc cu google translate, poate nu am înțeles bine. Din păcate, pentru starea mea de spirit, înțelesesem bine: un sistem informatic guvernamental de milioane de euro mă pune să număr câte cifre are numărul meu și să îl prefixez cu 0-uri până ajunge la numărul de cifre pe care îl vrea sistemul și pe deasupra să mai pun și litera C în față, că așa s-a gândit unu dăștept de acolo să fie C și nu M?

Poate cineva de la Gobierno de España știe română și știe să programeze, să adauge linia asta de cod:

def format_numero_soporte(numero_soporte):
    return f"C{numero_soporte.zfill(8)}"

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.