De Paștele ortodox în Catalonia profundă

Azi a fost Paștele Ortodox. Probabil că dacă eram în România, m-aș fi bucurat de niște drob și miel, dar fiind în Barcelona am zis să facem o ieșire în inima Catalonie și am mers la Castelul Montsoriu. Castelul Montsoriu este situat între localitățile Arbucias, Breda și San Felíu de Buxalleu din comarca catalană de la Selva, în vârful unui deal, la 650 metrii altitudine, în interiorul parcului natural Montseny. Castelul este de fapt o fortificație gotică, având o istorie de peste 1000 de ani, așa că în afară de această impresionantă vârstă și o priveliște minunată nu vă așteptați la o arhitectură extraordinară.

Pentru a vizita castelul, se lasă mașina într-o parcare amenajată și se urcă pe jos, pe drum forestier aproximativ 30-40 de minute (~20 de minute la coborâre). Intrarea este vreo 7 euro/adult, pentru copii fiind gratis.

După ce am vizitat fortificația, am coborât la mașină și am mers la un restaurant tradițional catalan, Can Puig aflat la vreo jumătate de oră, din care vreo 15 minute de mers pe drum forestier (destul de greu de ajuns la el, cel puțin din partea dinspre castel). Am avut noroc că nu a venit nimeni din sens invers.

image-2271
Calçot

A meritat efortul de a ajunge la acest restaurant, unde m-am bucurat de calçot (un tip de ceapă catalană – produs cu indicație geografică protejată – făcută pe grătar și care se mânâncă cu un sos specific) dar și fel principal – iepure la grătar.

O experiență interesantă a fost că cei de la restaurant ne-au vorbit în mare parte în catalană, dându-mi seama de asta mai târziu când am realizat că nu înțelegeam tot nu din cauza că nu știam eu unele cuvinte în spaniolă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.